Delad pott mellan ”Lilla Milan” och ”Majornas Milan”

IK Virgo lämnar fortsatt förlustkolumnen tom i årets serie. På onsdagskvällen satt det dock hårt inne efter ett kryss på Gröna Vallan när ”Lilla Milan” gästade ”Majornas Milan”.

Det var med en molande känsla i kroppen som man åkte iväg mot Gröna Vallen för att ta sig an nästjumbon Sandarna BK. Avhoppen hade hopat sig och inte vart det bättre under uppvärmningen när gubbvader och gamla ljumskar gjorde sig påminda. När matchen blåstes igång var det en diger Virgo-lista på frånfall där 4-5 gubbar nog ändå får ses som fixstjärnor i Virgolaget.

Nå väl, match oavsett och det var ändå Virgo som tog tag i taktpinnen och anförde halvlekens första hälft. Virgo trillade lite halvtrevlig fotboll och lyckades emellanåt att kombinera sig fram, även om säsongens första konstgräsmatch gjorde sig smärtsamt påmind då många bollar rann över linjen efter att man tryckt till bollen lite sådär naturgräshårt. I mitten av första halvlek så sitter dock en fin kombination som startar lågt i laget och som tillslut friställer Joe som iskallt drar målvakten och kan rulla in 0-1.

Där och då kändes det helt OK att vara virgoit och känslan var att det nog kunde komma en 2a inom kort. Men även om Sandarna kanske inte är seriens bästa lag så har de seriens enskilt viktigaste spelare för sitt lag, och med honom på planen kan Sandarna vinna alla matcher. Simon Chekroun har helt enkelt några nivåer i sig som är inte hör hemma i lokalfotbollen. Kvitteringen kommer efter en perfekt avväg nickskarv på frispark och bara några minuter efter detta så bjuder han på matchens höjdpunkt. På nått sätt som jag inte sett i på denna nivå så suger han enkelt in ett inlägg på bröstet, skapar sig tid och skickar på en volley som var så hård så om den inte suttit i krysset så hade den gått in ändå då den hade gått rätt igenom Daniel i målet! Ett konstverk, ett ledningsmål och det va nattsvart i Virgo just då.

Virgo har efter detta ingenting och har svårt att suga åt sig bollen. I halvlekens sista sekunder blir dock Fred överkörd på Sandarnas straffområdeslinje. Per spänner vänstervristen och på målvaktsreturen kan Schöndell raka in 2-2. Lika ologisk kvittering som Sandarnas och sett över halvleken i stort så var det nog rättvist.

I andra halvlek får Virgo bättre grepp om Sandarna och framförallt Chekroun som hamnar längre ner i banan för att försöka servera sina lagkompisar. Och halvlekens första målchans kommer just efter ett sådan när en Sandarna-anfallare får drömläge att nicka in ytterligare ett ledningsmål. Virgo tackar fotbollsgudarna att det inte var Chekroun som fick läget och bollen seglar beskedligt över ribban.

Matchen rullar sedan på något böljande. Mycket stångande på mitten utan några direkta farligheter och klockan ramlar på mot sista 10 minuterna. En ångestladdad avslutning där Virgo skrammlar fram fler farligheter, men där man vet att det räcker med en touch från Chekroun och man får åka hem tomhänt. Med 5 min kvar får Virgo drömläget när Fredrik Åström friställs. Snäll som han är så drar han bollen stolpe ut och matchen mellan de båda Milan-lagen slutar 2-2.

Många borta, många skavanker, många spelare på ovana positioner och med det i åtanke får man köpa ett kryss. För 8 dagar sedan hade vi mer eller mindre samtliga tillgängliga. Efter det har vi fått skramla och skrapa ihop truppen och på två matcher ändå fått med oss 4 pinnar. Nu får vi spelledigt i 9 dagar och kan slicka såren och samla trupperna. Nästa uppgift är Eriksberg hemma på Mossen. Då hoppas vi på att åter vara ett vinnande lag!