En riktig fem-etta för Virgo mot Askim!

Vilken dag! Vilken jäkla Virgodag! Stort inför-reportage på GP-sporten, hemmapremiär med publik, fint väder, livesänd match och så en riktig femetta på det! Vissa dagar är det lättare att förstå varför man lägger ner det engagemang man gör!

Inför matchen räknade jag ut att vi i Virgo hade en snittålder på 32 år i gårdagens trupp, Askims dito var kanske 21. Men trots en yngre entusiasm och garanterat lägre BMI så var det aldrig nått snack igår utan spelet parkerade på Askims planhalva och jag tror de 50 i publiken runt om nog var rätt eniga om att resultatet speglade matchbilden.

Matchen började dock lite trevande och Askim kändes mer närvarande och hungriga de första minuterna. Virgo började dock snabbt kugga i varandra och tog snart över bollinnehavet och kunde manövrera ut Askim som tidigt fick börja jaga boll. När spelet satt sig något stod det klart att Askim fokuserade på att ligga lågt å gå på kontring, och det är alltid svårt att att få hål på ett kompakt försvar. Några ströchanser dök dock upp som vi kanske borde tryckt dit, men 0-0 stod sig första halvtimman och Askim kämpade, stred och fredade sig beundransvärt!

I mitten av halvleken tvingade Källum till ett byte och in kom istället nya Joe Johnson. Joe som blev spelklar i söndag och som senast representerat FBK Karlstad har visat framfötterna på träningarna och är en avig och bollvinnande spelartyp som gör sig bra i trånga situationer i ett kompakt straffområde. Och mycket riktigt så är det han som snyggt vickar sig fram till ett magiskt läge som han sätter i ribban. På returen kan dock David Johansson raka in returen på bästa Sunday League-manér och det förlösande 1-0-målet var ett faktum efter 35 minuter.

Bra känsla inför andra och det dröjer inte heller länge innan Calle Ekdahl kan raka in sitt 4e för säsongen på en hörnretur och det kändes som detta nu var en fråga om hur mycket Virgo skulle vinna med snarare än om Askim skulle reducera.

10 min senare gör samme Ekdahl 3-0 och sitt 5e för säsongen efter ytterligare en hörna och höll man på Virgo igår fick man verkligen valuta för entrépengen! 5 min senare rinner dock en långboll från Askim igenom som deras anfallare når för Anton på. Situationen var dock aldrig farlig, men Anton kolliderar med anfallaren på straffområdeslinjen, och straffen, det gula kortet och jacket i Antons panna var ett faktum. En omplåstrad Anton suger dock sånär in straffen i hans högra hörn, men Askim reducerar dock å får lite vittring och kliver fram med manskapet.

Hoppet blev dock kortvarigt för när 42 år unge Thomas Erlandsson stökar in 4-1 några minuter senare så var det tack för kaffet på riktigt. I slutminuterna får sedan Joe snyggt avsluta sin premiär med att fri runda målvakten å sätta 5an och Virgo har nu fått en drömstart på denna serie!

Vi är helt klart inne i ett bra stim nu! Även ett tecken på att vi inte var så dåliga i trean förra året heller. Vi mönstrar i princip samma lag nu som då, stora skillnaden är dock att nu är folk tillgängliga på ett bättre sätt. Fortsätter det så här blir vi ju helt klart att räkna med!

Även glädjande med mycket mål. 3 mål på på 7 försäsongsmatcher har bytts mot 9 mål på 2 seriematcher. Calle Ekdahl har dessutom på dessa två matcher tangerat sitt personbästa i Virgotröjan och står redan på 5 strutar. I en enkelserie kommer nog målskillnaden vara ett tungt artilleri i slutet av serien så plus 8 efter 2 matcher är helt enkelt världsklass!

Spelledigt i 8 dagar innan en riktig värdemätare väntar! Velebit borta nästa onsdag! Jo ja tackar jag!

Lämna en kommentar