Stabil seger hemma mot Älvsborg!

Virgo är fortsatt på vinnarspåret efter att ha slagit tillbaka gästande Älvsborg FF på Mossens IP. Resultatet skrevs till stabila 3-0 och det kändes även som Virgo var ett nummer större än Älvsborg denna dag.

Precis som så många andra matcher i denna serie så tar det en liten stund för oss att komma in i matcherna. Så även mot Älvsborg som försökte sätta en hög press, och hade det varit på plasten på Påvelund så hade det säkerligen varit med framgångsrikt. Men Mossens gräs är nått annat och där är vi tunga å möta.

Efter 30 minuter så kom en het kandidat till årets mål när David Johansson smeker in en bicykleta (!) till 1-0. En perfekt utförd aktion och även om bollträffen inte är den bästa så förtar det inte insatsen och resultatet alltför mycket. Bollen studsar retligt in i bortre gaveln utom räckhåll för keepern, men det räknas det med!

Andra halvlek hinner spelas i 10 minuter innan Rasmus Källum snyggt kunde nicka in 2an på hörna. Det kändes som luften gick ur ÄFF efter detta och när de försökte trycka på för reducering så fick Virgo mycket ytor på mittfältet och kunde tillslut manövrera ut sitt motstånd på ett rutinerat sätt.

Joe fick sätta 3an i 66e och borde kanske gjort något mer innan matchens slut. Men 3-0 och en fin skalp! Detta innebär att Virgo sitter i en ganska angenäm situation i toppen av tabellen. 2a endast 1 poäng bakom ledande Velebit som fortsatt är obesegrade. Fortsatt vinna eller försvinna och varje match blir den viktigaste på säsongen! Näst väntar tuff bortamatch på plastgräs mot GFF. Dagen innan gästar Velebit Balltorp och förhoppningsvis kanske man kan få lite hjälp av Balltorp. Den som lever får se!

Framåt Virgo!

Lämna en kommentar