Silverpeng till IK Virgo efter hemmaseger mot Väster!

Så fick Virgo även tillslut avsluta säsongen med en vinst! Det var jämt och satt hårt inne, men när rättskiparen blåst av tillställningen så stod ändå Virgo där med en 2-1-seger mot Väster. Nu räkte det dock föga då Velebit tillslut även de kunde vinna sin match med 2-1 och det är alltså Velebit som får titulera sig seriesegrare 2020.

Det var fina förutsättningar för höstfotboll på Mossens IP när Virgo, som jagade serieseger, tog emot IF Väster. Ett lag som faktiskt aldrig stött på varandra i seriespel tidigare. Det var ett glatt gäng som samlades i stugan innan match väl medvetna om att det chanserna att få fira serieseger var små. Ett höststarkt Väster skulle slås och dessutom skulle man behöva hjälp av Älvsborg. Två uppgifter som var för sig inte på något sätt var givna.

Virgo började dock rätt bra i en match som kanske inte visade upp några nämnvärda kvaliteter. Efter 20 minuter tog Virgo ledningen genom Thomas Erlandsson och det kändes som man hade rätt bra koll på saker och ting. Under 8 minuter var Virgo faktiskt även seriesegrare när Älvsborg kvitterade i matchminut 25. Den glädjen blev dock kortvarig då Velebit åter tog ledningen i minut 33e och denna gång för att aldrig släppa den.

På Mossen börjar andra halvlek med att Virgo släpper in en kvittering tidigt och resten av matchen går åt till att försöka jaga in en ledningsboll. Det kändes dock lite som det grinade mot Virgo som hade lite smålägen utan att få in bollen. Tyvärr blir även kvaliteten sämre i matchen och när vi väl får in en ledningsboll så undrar man ju emellanåt om det verkligen var toppmatch i 4an man bevittnade.

Fred Gustavsson får dock göra försa baljan i Virgotröjan och Virgo säkrar upp andraplatsen med en 2-1-vinst och kan därmed summera ihop en fin 2020-säsong. Jag ska villigt erkänna att det kändes tufft på förhand i våras och våra träningsmatcher lovade inte något annat än att få kriga för överlevnad. Men 4-0 borta mot Björkö i premiären gjorde att vi fick medvind och den kunde vi rida på under hela hösten! Det har varit ett sjukt bra Virgo-år och laget och föreningen känns åter stabila!

Det finns dock även en verklighet att förhålla sig till. Virgo är fortsatt en väldigt liten förening och verksamheten baseras uteslutande på medlemmars engagemang och bidrag. Att spela Division 3 är kanske ingen omöjlighet, men det kostar lite mer än vad det smakar för oss. Pengar är definitivt en stor aspekt, men spelare ska också hitta motivation till att offra 22 helger till fotboll där man kanske har familj och karriär att tänka på. För oss har 4an varit en omstart efter några år i 3an. Jag utesluter inte att vi kanske hamnar där igen, men just nu är 4an där vi ska vara. Därför tackar vi även nej till att kvala, även om det hade varit kul å knäppa Landvetter på näsan! 😉

Så med det gör vi bokslut för matchandet 2020! Grattis Velebit, lycka till Björkö och tack till alla andra inblandade i 4B! På återseende nästa år!  

Framåt Virgo!

Lämna en kommentar