Virgo fortsatt obesegrat efter vinst mot Eriksbergs IF!

IK Virgo fortsätter sin förlustfria svit och är nu uppe i 6 förlustfria matcher. Detta efter att Eriksbergs IF motats tillbaka med 2-1 i blåstregnet på Mossens IP på lördagen.

Det var ett ganska harmoniskt IK Virgo som samlades på Mossen inför match mot Eriksberg. Efter två matcher med stort spelarbortfall så var truppen inte intakt, men bra mycket mer tillgänglig igen. Och Virgo började också piggt och redan efter 10 spelade minuter hade man skapat sig en 2-0-ledning efter att Virgo sprungit igenom två gånger. Först ut var Rasmus ”Mossan” Källum som kallt kunde lobba in bollen över målvakten för hans första mål i Virgotröjan på 5 år. Lite senare så nickskarvar Joe Johnson bollen till sig själv och behärskat rullar in 2an. Drömstart för Virgo och det kändes som det skulle kunna rinna på för de rödsvarta!

I mitten av halvleken så öppnade himlen upp sig på vid gavel och skapade tillsammans med vinden ett inte alltför gynnsamt fotbollsklimat. Det radas därmed inte upp målchanser och de få som skapas står ändå Virgo för. Men det blir inga fler mål och Virgo går till halvtid med en stabil 2-0-ledning.

I andra halvlek så måste givetvis Eriksberg trycka på för att skapa en förändring, och man får kanske även lite mer boll men det blir aldrig riktigt spännande. I 65e dra man dessutom på sig ett rött kort och det kändes som luften gick ur Eriksberg. Minuterna trillade på i ett något sömning tempo där Virgo inte lyckas kapitalisera sitt numerära övertag. Istället så får Eriksberg in en reducering från något som i princip är definitionen av ”Ur ingenting”. En långboll studsar konstigt i en duell mellan försvarare och anfallare och landar framför fötterna på den sistnämnda. Denna drar till men inte bättre än att han sätter hela vristen i gräset och ”duffar” iväg bollen som med knappt styrfart rullar in över linjen förbi en ställd Anton i målet. Inte logiskt, men det blir ändå onödigt spännande sista minuterna då Eriksberg helt plötsligt bara är en snedspark till från poäng.

Det blir dock inget med det och Virgo tar 4e segern för säsongen. Övertygande om än resultatet låter jämnare. Virgo parkerar med det resultatet på andra plats i en serie som minst sagt delat upp sig i en övre och undra halva, i alla fall för tillfället. Hela 7 lag inom en matchs avstånd från 1a-/2a-plats, dock med 3 lag på 7 matcher och därmed 2 förluster. Frågan är om man har råd med 2 förluster över 11 matcher när så många lag är med och slåss om det? Det känns tveksamt i dagsläget.

Framåt Virgo!

Lämna en kommentar