Virgo imponerade hemma mot Ahlafors

Det brukar vara jämna tillställningar när IK Virgo möter Ahlafors IF. Uddamålsvinst eller kryss hör till vanligheten och med tanke på underlaget som Mossens IP erbjuder var det nog många som räknade med ett jämnt resultat även denna afton. Och även om matchen började jämt så var det när 90 minuter summerats inget snack om att Virgo tagit en både stabil och övertygande 3-0-vinst.

2018-08-24 Ahlafors IF

ÖR: Erlandsson, Chavez, Lindahl. Hake, Andrén, Viklund. UR: Bergström, C-O, Nikkilä, Lindberg, Ekdahl

Nej, Mossens IP lämnar verkligen mycket att önska även om det iaf börjar bli lite grönt igen. Som tur var gjorde eftermiddagens regn underlaget något mer hanterbart då bollen gled över de värsta tuvorna. Underlaget påverkade dock matchbilden och första halvlek var ingen propagandafotboll, även om det var en småtrevlig match att bevittna. Dock 0-0 och ett litet övertag för Virgo som vaskade fram de klaraste chanserna.

I halvlek var tongångarna att det nöta på som kommer målen. Och mycket riktigt så dröjde det inte länge innan gammal visade att han var äldst. 1-0 av Thomas Erlandsson som med imponerande spänst och timing mötte upp en lång hörna på bortre.

Efter detta fick Virgo väldigt mycket tid och yta när Ahlafors jagade på för kvittering. 2-0 kom efter slarv i Ahlaforsförsvaret och Daniel Ohlsson inte gjorde några misstag ren med keepern och Ahlafors kändes som ett slaget lag. 3-0 på målvaktsretur signerat Carl-Oskar Andersson och efter en imponerande 2a halvlek tar Virgo höstens första 3-poängare och hakar på i racet om 3e-platsen med lite, lite häng för kval.

Ny match redan på tisdag när Jonsered gästar Mossens IP för hängmatchen som skulle spelats den 11e augusti. Varmt välkomman då!