Inför Kungsbacka

Återigen är det dags för fredagsmatch på Mossens IP och det ser ut att bli en kanonkväll med bra väder, grill på verandan och förhoppningsvis underhållande fotboll. För motståndet står Kungsbacka IF och det lär bli en grannlaga uppgift för ”Lilla Milan” att reda ut.

Kungsbacka är det lag som öppnat starkast i år och nykomlingarna gör det riktigt, riktigt bra. Enda plumpen kom borta mot Mellerud, men i Mellerud kan bollarna lika gärna blåsa in av sig själva så det behöver nödvändigtvis inte betyda så mycket. Sist manövrerade man elegant bort Fjärås i derbyt och hade en 3-0-ledning redan i halvlek och det får anses vara väldigt starkt!

Virgo och Kungsbacka har redan möts en gång i år. Virgo vann februarimatchen och man gjorde det tämligen komfortabelt om man ska vara helt ärlig. Sedan dess har det ryktats att Kungsbacka förstärkt med ett antal fina spelare från högra divisioner och det har ju även visat sig i tabellen. Hade det varit samma gäng som ställde upp mot Virgo i februari hade jag nog tippat Kungsbacka som ett bottenlag. Nu har de istället seglat upp som aspirant till serieseger och kanske den hetaste utmanaren till Skoftebyn. Nu är ju serien ung, men detta är min magkänsla i skrivande stund.

Virgo är därmed varnat! Detta blir nog den största utmaningen för eleganterna från Johanneberg hittills i år. Och lagom till denna utmaning så saknar vi vår lagkapten (avstängd) Joakim ”Laser” Ahlgren och det är ju givetvis jättebra…för Kungsbacka. I övrigt så ställer vi samma trupp på benen som sist mot Vallen och det är som sagt ett väldigt bra lag! Vi har hittills varit väldigt stabila defensivt. Dock har anfallspelet inte kommit upp i förra årets standard och det har tyvärr även avspeglat sig i andra grundlaggande saker som passningsspelet där vi slarvat. Min förhoppning är därför att vi ikväll lyckats hitta tillbaka till förra årets gladfotboll där målchanserna avlöste varandra. Lyckas vi med det så kan det bli en rolig kväll på Mossens IP!

/Sundh

Lämna en kommentar