Virgo avslutade våren med vinst!

Sista matchen för IK Virgo på vårsäsongen spelades på torsdag kväll borta mot Kozara. Virgo visade sig återigen starka och kunde tillslut vinna med 3-2 efter en några onödigt nervösa slutminuter efter att Kozara fått en omdiskuterad reducering med sig.

2018-06-21 SKIF Kozara

Övre: CO, CJ Falk, Mario, Nikkilä, Lindahl, Erik Axelsson. Undre: Oliver Gustafsson, ”Pulver”, Daniel Ohlsson, ”Gnesta-Kongo”, Tor

 

Det har varit en jobbig Virgomånad denna juni. Mängder med skador, mängder med frånvaro och tyvärr även dubbla W.O och uteslutning ur vårens B-lagsserie. Juni brukar vara rätt jobbig då det är många småhelger som skapar stor frånvaro och resultaten har även de svajat lite. Mot Kozara matchade vi endast en avbytare och det var Ernst som mest kom till Virgo för att grilla hamburgare snarare än att lira Division 3. Men Ernst är en klippa och ställer upp när det behövs.

I mål fick Oliver Gustafsson ringas in efter att jag själv åkt på bristning och Anton besökte hemtrakterna i Arktis, och som mittback fick Anders Lindahl operera och har nu bara anfall och målvakt kvar att starta som innan gått igenom samtliga positioner. Trots lite rotationer var det Virgo som började vassast och hotade ständigt på djupet genom C-J Falk och Daniel Ohlsson. Bollen hade en tendens till att fastna i det höga gräset vilket gjorde det svårt för Kozaras målvakt och backlinje att tajma varandra. Redan efter en kvart hade C-J rundat målvaktoch skottfintat 3 försvarare som ställt upp sig på mållinjen innan han tryckte in ledningsmålet. Bra känsla på Viirgobänken och man gick bara å väntade på tvåan. Istället ramlar en Kozarafrispark genom hela straffområdet till en friställd spelare på bortre och matchen var kvitterad efter 20 spelade.

Matchbilden fortsatte på ungefär samma sätt. Virgo hade bra kontroll bakåt och hotade framåt medans Kozara tycktes fokusera mer på att gnälla på varandra. Mot slutet av halvleken lyfts en lång boll in från Virgos vänsterkant som går över alla Kozaraförsvarare och når Maria Chaves i bortre delen av straffområdet. Mario fick feeling och drog till på volley och skottet blev inte sämre än att den tog stolpe in. Ett riktigt drömmål och en fin aktion av vår chilenska dribbler och frågan är om ”Pulver” fortfarande är lika säker på Årets-mål-pris?

Andra halvlek börjar sedan med att C-J falk bökar sig igenom längs kortlinjen och server Mario som gärna inte kunde missa för sitt andra för kvällen och 3-1 till Virgo. Virgo hade sedan bra koll på grejerna även om den ena baksidan lår hotade mer än den andra. Kozara skapade visserligen några gyllenlägen och det är rätt mycket stolpe ut vilket även tabelläget avslöjar. Med ca 10 minuter kvar får så Kozara in en reducering i en minst sagt ifrågasatt situation. Bollen rullar mot Oliver i målet som går ut för att skopa upp den. Kozaraforwarden slänger sig med två raka ben framåt och Oliver räknar antalet dubbar och tar givetvis rätt beslut för att undvika allvarliga skador genom att inte slänga sig in den situation. Med Virgoögon är det rött kort på Kozaraforwarden medans domartrion efter någon minuts överläggande anser att han petar bollen med tån först på ett korrekt sätt och 2-3 och en jäkla nerv i matchens slutskede som följd.

Kozara flytter givetvis upp och skapar lägen för att kvittera med de har som sagt inte riktigt det flytet nu. Virgo håller undan och tar 3 sköna pinnar och räddar därmed upp junimånade något efter några sämre insatser mot Jonsered och Kongahälla. Vi parkerar, med en match mer spelad, på en 3e-plats i tabellen som bakom suveräna Qviding i vanlig ordning är väldigt jämn, även om det är lite tydligare skiljelinjer mellan topp och botten i år. Ett bra utgångsläge inför hösten där vi brukar vara starka, så visst har vi satt oss i ett fint läge inför fortsättningen! Men nu tar vi semester några veckor och tänker på nått annat än fotboll ettag.

Framåt Virgo!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s