Islossning när Virgo slog Landvetter med tennissifror

Det var toppmöte på lördagen när Landvetter IS gästade Mossens IPs stenhårda och gula gräsmatta. Landvetter har börjat serien piggt och flåsade Virgo i nacken i tabellen och hade även gått om Virgo vid vinst. Detta trots en match mindre spelad. Nu blev det inte så. Inte alls nära faktiskt. Virgo visade att fina takter trots många bortfall och nyttjade hela sitt rutinregister och kunde vinna med hela 6-1.

2018-06-16 Landvetter IS

Övre: Lindahl, Hake, ”Pulver”, D. Ohlsson, Erlandsson, Sundh. Undre: Sallhag, Nikkilä, ”Gnesta-Kongo”, Axelsson, Tor.

Det dröjde inte många sekunder innan Virgo tagit ledningen efter att Daniel Ohlsson snyggt vänt bort sin försvarare och fälts precis lagom långt, ca 3 centimeter, in i straffområdet. Thomas Erlandsson stegade fram och rullade in bollen mitt i målet. Ingen jättestraff på nått sätt, men ändå tillräckligt för att räknas.

Någonstans kändes det som luften gick ur Landvetter, och gjorde den det inte direkt efter 1-0 så gjorde den det efter 20 spelade minuter när en hörna med mycket snö snyggt trycktes in till 2-0. Målskytt även denna gång var 40-årige och evigt unge Thomas Erlandsson. Innan första halvlek hade Per ”Pulver” Bergström snyggt skruvat in en frispark runt muren och tätt intill bortre stolpen och smått otroliga 3-0 till Virgo i halvtid.

Landvetter är som sagt inget dussingäng och nog fanns det en liten oro att de via en snabb reducering skulle få vittring och göra det jobbigt för Virgo. Och nog flyttade man fram sina positioner och var jobbiga med sin storlek. Detta var man i ungefär 4 minuter innan Virgo ”klapp-klappade” in en kontring till 4-0 och det var ridå ner för Landvetter. I bara farten gjorde Virgo även 5- och 6-0 innan timman var spelad och resten av matchen blev mest en lite halvgrinig transportsträcka till slutsignalen.

Landvetter är som sagt långt ifrån någon slagpåse i denna serie, men när 90 spelats mot Virgo kunde man konstatera att de nog antagligen gjort säsongens blekaste figur. Visst, Virgo kan vara jobbiga att möta på Mossen med all sin rutin, men 6-1 är givetvis alldeles för stora siffror även om Virgo hade en bra dag på jobbet. Nu gick det mesta in för Virgo som hade total islossning, men Landvetter hade förtvivlat svårt att komma till lägen och det var i ärlighetens namn närmare större siffror än ytterligare reducering.

En rolig Virgo-lördag blev det och efter matchen hade vi invigning av boulebanan och lite festligheter i vad som bara kan betraktas som en fantastisk dag! Nu siktar vi in oss mot Kozara borta på torsdag innan vi tar välbehövligt sommarledigt.

Framåt Virgo!

/Sundh

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s