Virgo nära att slå seriesuveränerna

Fotboll kan vara en rätt fascinerande sport ibland. En sport där de bästa förutsättningarna inte alltid är en garant för utgången av matchen. Det var inte mycket som talade för IK Virgo när seriesuveränen Qviding skulle besökas på Valhalla på fredagskvällen. Precis hela mittfältet var otillgängliga på grund av allt från till spräckta trumhinnor till regeringsuppdrag i Oslo, lägg därtill en rad andra avhopp gjorde att bänken endast bestod av 3 spelare var av 2 var undertecknad samt klassikern Henrik ”Der Bomber” Andersson som visserligen visat sig målfarlig i B-laget, men som förra året spelade Division 7-fotboll. På andra sidan stod dessutom Qviding. Superambitiösa, drillade, proffsiga och dessutom med 8 raka 3 poängare bakom sig. Nej, känslan var att vi nog skulle få rikta in oss på att ”göra det vi kan” denna match.

2018-06-08 Qviding FIF

Övre: Nikkilä, Erlandsson, Jönewi, CJ Falk, Anton Viklund, Thornberg. Undre: D. Ohlsson, ”Pulver”, Lindahl, Tor, Anton Larsson

 

Nu är det inte så att Virgo är nått dussingäng trots manfallen och efter en hel del rockader på mittfältet stod det ändå ett fullt respektabelt div-3 lag på banan. Dock så stod det ganska snabbt klart att Qviding var på hugget och skulle med ganska bred marginal vara det bollförande laget. Redan efter 5 minuter tvingade vi fram ett asgarv från linjemannen då vi från bänken började skrika ”Helt enligt matchplan!” och ”Nu parkerar vi bussen!”. det som föranledde detta var Virgos första avslut mot mål. En omställning och vackert spel så tryckte Tor Isaksson in den otagbart i bortre gaveln med fel fot. 0-1 och lika ologiskt som otippat. Det dröjde dock inte länge innan Qviding kvitterade. Något oturligt efter en massa studs på ben så ligger plötsligt bollen bakom Anton i kassen och allt var i sin ordning igen.

Qviding var dock märkbart stressade när Virgo kom nära straffområdet och inte blev det bättre när Per ”Pulver” Bergström dunkade in en kandidat till Årets mål på volley och skickade Virgo till ledning med 1-2 med vårat andra skott på mål för kvällen. Glädjen blev dock kortvarig även denna gång då vi räknar bort oss på kanten och Qviding tillåts enkelt få nicka in ytterligare en kvittering och ännu engång var ordningen återställd.

Nu var det nog många som trodde att Qviding skulle dra iväg i protokollet. Och visst skapades det lite chanser, men Virgoiterna för dagen visade enormt hjärta och rutin och lyckade hålla stången och matchen stod sig 2-2. Ända fram till matchminut 85 då en Qviding spelare springer rätt in i en helt stillastående Nikillä klart och väl utanför straffområdet. Om det är för att Qvidingspelaren rasar ihop in i straffområdet eller om domaren bara såg eller mindes fel låter jag vara osagt, jäkligt surt att få emot sig i detta läge var det iaf. Sen vet jag inte om jag tror på karma, men Anton räddar i alla fall straffen och i anfallet efter gör vi istället 2-3 på frispark från exakt identisk position som Nikkilä befann sig på när Qviding fick straff sekunderna innan. Vid bollen ställde Tor och ”Pulver” upp sig och medans funktionärerna redan var på väg ut på parkeringen för att leta den boll som garanterat hamnat där om någon av dessa herrar slagit bollen så smet Carl-Johan Falk in och satte bollen stolpe in i målvaktens hörn. Nått som även mycket väl kan ha varit Virgos tredje skott på mål för dagen.

Skrällen hängde verkligen i luften när Qviding återigen tilldöms en straff. Denna gång utan i alla fall mina stora protester. Ny straffskytt och ny straffräddning men ändå kvittering på returen och diskussionerna kring om inte straffar borde vara en död situation blossade upp efter matchen, men det får vara en annan diskussion. 3-3 och Virgo fick med sig 1 pinne och det kan vara en av de mest otippade Virgopoängen sedan vi slog Åmål borta med 0-1 för fyra år sedan utan avbytare och med 2 tränare på planen.

Djupt imponerande insats av Virgolaget som med endast ett byte lyckade hålla undan och så när även slå Qviding. Alla ska ha en eloga för sitt slit, men Anton ska ha mest beröm. Två straffräddningar och flera avancerade ingripande bäddade helt klart för denna poäng. Sen kommer ju Qviding vinna serien ändå. Ganska överlägset det bästa laget vi mött i år och de kommer inte tappa många pinnar till. Dock ska det bli spännande att se vad vi kan göra åt dem med lite mer intakt trupp och framförallt på en helt stendöd Mossens IP. Det är en ganska annorlunda match jämfört med Valhallas plastgräs det.

Nu väntar pånyttfödda Kongahälla borta innan Landvetter gästar det som en gång var en gräsplan på Mossens IP. Blir en rolig vecka detta!

Framåt Virgo!

/Sundh

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s