Virgo tillbaka på vinnarspåret!

Virgo studsade snabbt tillbaka upp i sadeln och tog 3 fina pinnar borta mot Älvsborg på Påvelund. Virgo sprang ifrån till 0-4 innan 90 var spelade och tog tillslut en komfortabel seger.

Tyvärr kunde jag själv inte närvara, men precis som alla stora hjältar, artiester och andra kreatörer är det tur att man kan ta hjälp av en sidekick. Helgens matchreferat är därför signerat min egna lilla George Costanza, Per ”Pulver” Bergström! Mycket nöje!

2018-05-26 Älvsborg FF

Överst: P. Falk, CJ Falk, J. Hake, O. Jönewi, A. Viklund, C. Ekdahl
Underst: J. Sellhag, P. Bergström, C-O Andersson, H. Nikkilä, A. Lindahl

 

Till vissa matcher råder det en viss osäkerhet i truppen kring vilka som kan lira eller ej. Ibland saknas det en drös med spelare, ibland inte. Det som gör vår trupp så förbannat go är att det spelar egentligen ingen roll om vi saknar några nyckelspelare, vi lyckas alltid ställa upp med ett respektabelt div 3 lag ändå.
I lördags, när vi slog Älvsborg med 4-0 på bortaplan, hade vi som någon nämnde det i förbifarten, ”kanske den bästa trupp Virgo någonsin matchat”.

Vi kom alltså till Påvelunds IP i lördags med en riktigt stark trupp. Solen sken, det var varmt som attan och fotsulorna brändes av friktionen i dojjorna.
Vårt taktiksnack innan matchen handlade mycket om att äga boll, vi visste att det skulle bli en ansträngande match och vi är väl inte direkt kända för att ha bäst kondition i serien. Vi vet också sen innan att Älvsborg är resliga och farliga i omställningar.
Första 30 minuterna utspelar sig just detta. Vi spelar ett bra passningsspel, äger mycket boll men de allra vassaste chanserna uteblir. Älvsborg är inte heller helt ofarliga i sina kontringar. Därför är det skönt att göra 1-0 i matchminut 35. Vårt numera välkända anfallsvapen -långt inkast från P.Falk- ger resultat och Capitano Ekdahl stöter lätt in bollen vid andra stolpen. Halvtidsvila och ett bra ”go” i laget.

Älvsborg kommer ut med bra energi första 10-15 minuterna i andra och skapar lite lägen. Ett läge i synnerhet. Anton i målet drar ner en hemmaspelare och i ärlighetens namn bör det nog ha varit straff för Älvsborg i den situationen. Tacksamt nog för oss blir det inte straff utan vi kan bara några minuter senare utöka ledningen till 2-0, signerat vårt nyförvärv John Sallhag (smeknamn saknas, vi får återkomma).
Sista 25-30 är sedan helt i Virgos ägo. Vi styr spelet och Älvsborg har väldigt svårt att få något spel på vår planhalva. Några fräscha gubbar hoppar in och när domaren blåser av har planens gigant och vår kapten Calle Ekdahl (2 mål och 2 ass) gjort 3-0 och vår speldirigent CO, snyggt volleybollat slutresultatet 4-0.

Härlig seger i värmen. Bra rull, ytterligare en hållen nolla och tre nya poäng. Vi gör en mycket stabil match och även om Älvsborg bör haft en straff (och vi förmodligen två) så kan nog ingen ta ifrån oss att vi var det bättre laget i denna match.

Ett nytt segertåg har påbörjats och härnäst möter vi Lerum, nu på torsdag den 31 maj på Mossens IP.

/Pulver

Förhoppningsvis får vi läsa mer av ”Pulvers” alster här på bloggen framöver. Inte för att det är speciellt bra, men det är kul med lite nya inspel och analyser och förhoppningsvis blir det lite bättre fart på bloggen igen. Dessutom låter ”Sumpen & Pulver” så där fulsnyggt som man vill att en blogg ska låta.

Redan på torsdag gästas vi av Lerums IS som förra året spealde Div 2! Då har man väldigt få ursäkter för att inte närvara! Så väl mött på torsdag!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s