Virgo föll med flaggan i topp mot Västra Frölunda

Så fick då Virgo inkassera säsongens första förlust för året. Västra Frölunda vände under sista 10 och lyckades plocka med alla 3 pinnar hem till Ruddalen. Men Virgo föll verkligen med flaggan i topp och med tanke på förutsättningarna, och hur matchen utspelade sig, så är jag sjukt stolt över vår insatts. Vi orkade inte riktigt, men det finns sina förklaringar till det med.

2018-05-19 Västra Frölunda IF

ÖR: John Sellhag, Viggo Lundqvist, P. Falk, CO, Anton, Mathias Ivarsson. UR: Lindahl, Candy, Nikkilä, Karl Thornberg, Gustaf ”Gnesta-Kongo” Lindberg

 

Sedan mars har Virgo vetat om att denna helg skulle innebära ett manfall i truppen och allt sedan serien spikades så har vi försökt flytta matchen till fredagen, dit alla andra lag flyttat sina matcher. Tyvärr var Frölunda inte alls inställda på att kompromissa och Virgo fick mobilisera så gott vi kunde. Från förra veckans startelva saknades 6 spelare och även om vi har fin bredd så är det helt klart inte optimalt.

Under de första 60 minuterna märktes det inte nämnvärt att det skett stora rockader i truppen. Virgo stänger effektivt ner Frölunda som inte kommer till några egentliga målchanser och bortalaget uppvisar stor frustration internt. Samtidigt kontrollerar man spelet framåt och vinner de flesta individuella kamper. Nya John Sellhag fick starta på vänsterkanten och hade stor lekstuga med Frölundaförsvaret. 1-0 kommer i mitten av halvleken efter att han snurrat upp två försvarare och via Frölundaben gick inspelet in i mål. Innan dess hade han haft en boll i ribban efter ett än mer spektakulärt nummer och man märke inget av att hans 2-åriga fotbollsupphåll skulle påverka hans spel. Virgo till halvtidsvila med 1-0 fullt välförtjänt och tillochmed Frölundasympatisörer vid kiosken imponerades av Virgos insats med tanke på bortfallen.

Andra halvlek fortsätter som den första även om spelet öppnade upp sig lite. Frölunda flyttade givetvis upp sina positioner vilket gav ytor framåt. I 60e ställer Virgo om och bollen hamnar utanför straffområdet på Gustaf ”Gnesta-Kongos” fötter som fint serverar John som enkelt ska placera in bollen i mer eller mindre öppet mål. Tyvärr så hoppar bollen till och bollen går över ribban i stället för in i nät och 2-0-ledning och andrum för Virgo.

I 63e gick så vår mittfältsgigant C-O Andersson av planen. Ett byte som var bestämt innan match då övriga åtaganden i livet pockade på uppmärksamhet. C-O hade under sina 60 minuter visat att han kanske är den bästa spelaren i serien och manövrerat ut Frölundas mittfält på ett elegant sätt. Även John Sellhag hade sprungit på sig kramp i båda vaderna och gick ut och näst på tur in från bänken var antingen vår tränare eller jag själv som satt som reservmålvakt. Ah, ni förstår att det var tunt på bänken. Frölunda tar nu över mer och mer allteftersom orken börjar tryta och i 82a kommer också kvitteringen och det är väl egentligen inte så mycket att säga om. I 87e kommer så även Frölundas ledningsmål. Inte ologiskt med tanke på rådande matchbild, men sättet målet föranleds på så känns det surt att tappa poängen vi hade. Virgokillen går i upp luftduell och blir totalt nergjord av Frölundaspelaren som siktar mer på knäna än att vinna själva luftduellen. Domaren vinkar friande och menar att det på något sätt är axel mot axel och Frölunda kommer 3 mot 1 och trycker vackert upp bollen i krysset.

Matchen slutar 1-2 men Virgo visar en enorm moral och är ytterst nära en kvittering på slutet. Samtliga Virgoiter ska vara stolta över hur vi genomför matchen. Backlinjen med Lindahl, Nikkilä, Mathias Ivarsson och nya Karl Thornberg var felfria matchen igenom. Anton visade stor pondus i målet, CO och Gustaf Lindberg slet som djur på mitten, på kanterna snurrade John friskt och Candy gjorde sin bästa match i Virgo på länge. Framåt var Falk och Lundqvist ständiga orosmoment och inhoppande CJ Falk, Mario Chavez och Robin Nilsson gjorde precis vad de kunde. I lördags orkade vi inte riktigt, men sån är fotbollen och någonstans känns det som det är viktigare att man idag kan vara jävligt stolt som Virgoit och över vilka killar som idag bär den rödsvarta tröjan.

Efter matchen har man kunnat läsa på internet från Frölundahåll och från dess supporterskara en massa synpunkter på hur vi både spelar och bedriver vår verksamhet. Spontana magkänslan är ju att det finns ett enormt storhetsvansinne och man undrar ju om vi ens kollade på samma match?. Allt från att vi bara slår långbollar till att vi har någon slags utstuderad maskartaktik bara för att vi inte toklöper och hämtar bollar som passerar sidlinjen. Så jävla löjligt så det liknar ingenting. Virgo som förening är en humla som inte borde kunna flyga på denna nivå. Men nu gör vi det och vi gör det till och med riktigt bra! Att man som Frölunda simmar i hav av resurser jämfört med Virgo som tvingas dela träningstider med vårat damlag på en plan som inte sköts om och ändå utmanar i toppen av samma serie är i alla fall jag imponerad av och tänker heller inte be om ursäkt för det. Vi slår inte mer långbollar än nått annat lag, vi har inga bollkallar för det finns inga att tillgå och vi tränar och spelar fotboll för att vi tycker det är det roligaste som finns. Jag förundras ständigt över föreningar som menar att bara för att de minsann har resurser till att bedriva ungdomsverksamhet ger dom någon slag moralisk rätt att även vinna sina serier. Som att Island inte skulle vara värda att vinna över England i förra EM bara för att England är en större fotbollsnation än Island. Nej, höj nivån och bättre på ödmjukheten.

Nu tar vi nya tag och ser fram emot Älvsborg borta på Påvelund nästa helg. Alltid tighta matcher mot Älvsborg och det lär inte vara någon skillnad på lördag!

Framåt Virgo!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s