Sen kvittering räddade poäng mot Ahlafors

På onsdagskvällen styrde IK Virgo ut mot Ahlafors och vackra Sjövallen för en av de tuffare bortamatcherna för året. Tufft naturligtvis för att Ahlafors stärkt upp och är ett lag med toppambitioner, men även för bedårande vackra Sjövallen inte heller är i toppform och på sina håll enbart består av sand. Något som båda lagen skulle bli varse då inte mindre än 3 baksida lår fick offras under matchen.

2018-05-09 Ahlafors IF

ÖR: P.Falk, Erladsson, Hake, Tor, Jönewi, A. Viklund, Ekdahl. UR: Nikkilä, Lindahl. CO, Pulver

Matchen rullade igång och visade sig bli en rätt chansfattig historia där Ahlafors tydligt satsade på långbollar från antingen högerback eller rentav målvakt som sökte folk som flyttat upp på våran backlinje. Detta kontrollerade Virgo bra, men det resulterade i att vi blev tunna framåt när vi vann boll och Ahlafors kunde tillåtas att åter tjonga långt. Mellan alla långbollar präglades Virgos spel av mycket felpass, vilket är något märkligt då vi är mer än vana med rufft underlag från Mossens IP.

Ahlafors gör 1-0 efter en kontring på vår hörna. Virgo kommer på mellis och Ahlafors gör det riktigt bra. En rätt tråkig första halvlek slutar 1-0 till hemmalaget och Virgo har fortsatt inte gjort mål under sina första halvlekar vilket får anses som rätt märkligt.

Andra halvlek innebär inga radikala matchbildsändringar mer än att spelet luckras upp lite grann och båda lagen kommer till fina lägen utan att förvalta dem. I 64e kommer Virgo fint på en omställning på vänsterkanten och efter ett fint inspel från Candy (han heter Andy, men är söt som socker så vi kallar honom Candy) kan Falk stöta in kvitteringen och tillika Falkens första för säsongen. Nu kändes det som Virgo skulle ta hem detta och hade momentum i matchen. Men bara några minuter senare är Virgo alldeles för snälla i försvarsspelet och Ahlafors får  enkelt spela in bollen i boxen, vända upp och rulla in den i bortre till 2-1. Någonstans rätt symptomatiskt för Virgos generella insatts denna match som var slarvig och givetvis nedförsbacke med kvarten kvar att spela.

Virgo trummar dock på men det kändes som Ahlafors skulle lyckas reda ut det hela. Matchen blir rätt grinig och tyvärr börjar det flyga kort för snack åt båda håll och domaren får en central roll i matchen. Med 88 minuter på matchklockan jagar Gustaf ”Gnesta-Kongo” Lindberg upp bollen innan kortlinjen i Ahlafors straffområde, uppfattar att målvakten rusar ut och petar helt enkelt bort bollen och målvakten glider in i Gustafs ben som givetvis rasar ihop och domaren pekar på straffpunkten. Jag förstår givetvis Ahlafors frustration. Det är en billig straff, men den är solklar om än jävligt retsam. Men målvakten kommer ut klumpigt och Gustaf är rutinerad trotts sin ålder.

Calle Ekdahl rullar in bollen behärskat och fastställer resultatet till 2-2. Detta var 4e året i rad vi mötte Ahlafors på Sjövallen. Första året avgjorde Ahlafors i 97e, andra året kvitterade vi  87e, förra året avgjorde vi 86e och så nu kvittering i 89e. Hyffsat jämt när vi möts på Sjövallen.

Virgo är fortsatt obesegrade och hittar åter ett sätt att rädda poäng i slutminuterna. Faktum är att Virgo inte förlorat en division 3-match på väldigt länge. Om man inte räknar med 9 minuter pajasmatch som aldrig borde spelats mot Hisingsbacka så har inte Virgo förlorat sedan den 16e juni förra året när Kärra lyckades vända och vinna. Det är 16 matcher sedan.

Nästa match är lördag den 19e hemma mot Västra Frölunda. Ett Frölunda som spelade Allsvenskt så sent som 2000 och var då ett av Göteborgs bästa lag. Samma år slutade Virgo 3a från slutet i Division 7 och var således ett av Göteborgs absolut sämsta lag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s