Virgo tog 3e raka i slutminuterna mot Gunnilse

Det var kanonförutsättningar på Mossens IP när det vankades hemmapremiär för Johannebergs stolthet, IK Virgo. Vädret var perfekt, Mossen var grön och ojämn grillen osade gott från altanen. Lagom till match nås vi att våran kapten Calle Ekdahl gett sig själv spelledigt efter att ha blivit förälder kvällen innan. Naturligtvis ett stort avbräck och skämten om hur man kunde välja familjen före Virgo haglade timman innan match. Men givetvis ett stort grattis till Calle med familj! En fin vän, bra kapten och ett stort Virgohjärta!

2018-05-04 Gunnilse IS

CO är en annan fin kille som börjat säsongen riktigt imponerande! Ett kvitto på det var att Gunnilse satte en gammal hederlig punktmarkering på våran mittfältsvirtuos vilket givetvis resulterade i att hans bollinnehav gick ner lite. Dock är inte CO dummare än att han mestadels drog med sig sin markering bort från mittfältet vilket skapade ytor för radarpartnern Joakim Hake, och det är verkligen ingen dålig spelare det heller!

Virgo hade således mest boll i första halvlek men det var ganska tamt i straffområdet. Bästa läget var ett missat friläge, men i övrigt uteblev de stora chanserna. Gunnilse som är ett ungt och rappt lag fick aldrig till någon tung press när de hade boll, men individuella aktioner gjorde dem långt från ofarliga. I Slutet av första halvlek tröttnar Virgobenen något på den tungsprungna planen, men Virgos backlinje agerade ramstarkt hela matchen och 0-0 i halvlek.

Andra halvlek blir rent fördelningsmässigt en kopia av första halvlek. Virgo äger mest av spelet under första 25-30 minuterna och skapar några fina lägen, men utan att vara riktigt nära medans Gunnilses hade sista 20-15 minutera med samma utgång. Matchen verkade gå mot ett mållöst resultat och Virgo var ganska tröttkört. Något som oroat Gunnilse hela matchen var Falks inkast där Virgo hela tiden hittade sätt att oroa. Och så i 87e når så CO högst och skarvar in den mot mitten. Tillslut studsar bollen ut till Hake som ensam vid straffpunkten kunde stöta in den med en stenhård och otagbart skott, även om den gick mitt i målet.

Virgo lyckas spela av matchen på ett rutinerat sätt och tar tredje raka segern och är nu ensamt med Qviding de enda fullpottarna, även om Virgo spelat en match mindre. Nu väntar, på pappret, tuffare motstånd där vi möter Ahlafors redan på onsdag och sedan Västra Frölunda hemma i omgången efter det. Fotbollsgodis rakt igenom det!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s