Serietipset Div 3 NVG 2018

Då var det helt plötsligt dan före dopparedan! Imorgon drar serien igång och jag måste säga att det känns lite konstigt. Även om vi inte på nått sätt är först ut med seriestarten så har denna Fimbulvinter verkligen satt sina spår. Många är de försäsongsträningar som spolierats tack vare kallt väder och kass plan och med sviktande närvaro som ändå ganska logisk följd. Och så precis när vädret åter börjar ge hopp om livet så känns det som det rivstartartar med premiär!

Ändå superkul att det äntligen drar igång och vi har ett riktigt spännande år framför oss! Serien är helt klart den mest intressantaste på många, många år där det inte bara är hög göteborgsnärvaro utan även både anrika och stora föreningar representerade. En ren dröm för oss som gillar lokalfotboll!

De senaste åren har ju norra 3an gjorts sig känd som något av ett getingbo. Alla slår alla och kontrakt säkras i sista sparkarna för året osv. Och kikar man på årets serie och man ska försöka ge sig på någon form av tippning så ser det inte lättare ut iår. Snarare tvärt om. Men! Ingen minns en fegis så självklart kommer här i alla fall ett försök till att sia om utgången! Även om jag gör det lite lättare för mig och delar tabellen i sjok om 3 lag utan inbördes rangordning, och vi börjar ovanifrån.

Plats 1-3

Den mest delikata frågan på en gång. Många lag ser helt klart spännande ut. Men är det nått man lärt sig så är det att man knappast kan stirra sig blind på spetsnamn i en trupp. Det är bredden och kontinuiteten i truppen som fäller avgörande. Såg vi inte minst förra året när Hisingsbacka tog steget. Inget superlag någonstans, men nyckelspelarna höll sig hela och friska.

Så vart landar vi då? Ja det snackas mycket Frölunda och det vore dumt att inte tippa in dem i topp 3. Klassvärvningar in i spetsen och duktiga juniorer som breddar upp truppen skapar ju givetvis förutsättningar för just den kontinuiteten. Ah, mycket talar för Frölunda, ända frågetecknet är väl egentligen om juniorerna har fysiken som krävs för att vinna en 3a?

Vidare tror jag även att den eviga besvikelsen Landvetter kommer få ihop det bättre i år. Topptippade år efter år och får de inte ihop det i år får de inte ihop det alls. Inte så mycket varken in eller ut, men de innebär ju också att de kan rida på den fina våg de avslutade med förra året.

Qviding kan jag ärligt inte mycket om och har ju fått bygga om från grunden efter degraderingarna. Kvalitet finns det dock mängder av i truppen och någonstans inbillar jag mig att Qviding, trots raset i serierna, ändå ligger på en mer professionell nivå än övriga föreningar och det skulle inte förvåna mig om det ger resultat.

Plats 4-6

Ahlafors borde ju även de kunna böka sig in i topp 3. Kanonförutsättningar ute vid Sjövallen och fina värvningar in. Men vis av erfarenhet så känner jag att Ahlafors kanske inte riktigt har bredden för att utmana i år heller. Brukar bli ryckigt i startelvan med mycket skador med. Klarar de sig ifrån det har de dock absolut chans att avancera högre upp i tabellen!

Älvsborg kvalade till 2an förra året utan att egentligen spelmässigt imponera och har väl även de fått göra en liten rekonstruktion till i år. Superstabila och absolut ett lag för övre halvan, men för att upprepa förra årets andraplats måste nog nått anmärkningsvärt till.

Sen ser jag även IK Virgo som ett lag för övre planhalvan. Eller ja, jag ser oss som ett lag för att ta hem hela serien och hade det inte varit för 9-minuters pajasmatch som aldrig borde spelats, så hade vi vunnit redan förra året. Favorittippat av Nordicbet och bara det är ju sjukt, men någonstans måste man se nyktert på det med. Serien är mycket vassare i år, vi blir inte yngre och vi tränar inte mer. Faktum är att inför morgondagens premiär ligger nog träningssnittet på startelvan under 2018 på ca 6-7 träningar. Det är alltså snittet nota bene. Nu har aldrig träningshalten varit en avgörande faktor för oss och truppen ser bred och fin ut med sparkapital. Men som sagt, kontinuitet är ordet för i år och där är vi svaga.

Plats 7-9

Kozara övertygade ju fint och tog hem 4an i stor stil. Talang i överflöd, bred trupp och det kändes som de skulle kunna vara med och utmana direkt i 3an. Nu verkar det dock som entusiasmen avtagit något och försäsongen har ju varit minst sagt bedrövlig. Men försäsong och seriespel är två vitt skilda saker och Kozara kan säkerligen bli en obehaglig överraskning, men i dagsläget kan jag inte motivera mer än övre halvan av undra halvan.

Gunnilse har även de haft lite turbulent och varit inblandade lite övergångsbrydderier som stört under försäsongen. Rasade fullständigt mot slutet av förra säsongen men resurser finns det gott om och man borde klara ett kontrakt i år med, men då gäller det att få ihop det tidigt. I motgång tror jag de kan få det tufft.

Lerum drog ju till med årets värvningsbomb i Division 3 när man tog in Emanuel Boyake och hans meriter från bl.a. Ajax. Nu har jag ingen som helst aning om hans status men spontant är väl magkänslan ”Njaae”. Dylika värvningar brukar väl vara mer upphausade än succéartade kanske. Tufft år i 2an förra året och någonting säger mig att man inte grinar blod som förening över att vara tillbaka i 3an. Tror de klarar sig från direktnedflyttning.

Plats 10-12

Är ju sjukt tråkigt att tippa denna del, speciellt med tanke på vilka lag man har kvar att välja på. Kongahälla och Jonsered är klassiska lag som bör ligga högre än 3an. Men Kongahälla verkar inte ha vunnit Silly-ligan iår och mängder med klass och rutin har försvunnit. Frane in dock och han är klass, men det verkar som ett relativt tunt lag blivit tunnare.

Jonsered verkar ju även de ha stökat lite under våren och har åkt på några riktiga smällar nu inför serien. Finns klass och Jonsered har nog egentligen lika bra chans att klättra över sträcken som övriga lag där, men någonstans måste jag ju ändå tippa och då får det bli såhär.

Sist ut har vi då Hestrafors och här har jag ingen jäkla aning allas om vad som väntar egentligen. Finns lite rutin från Utsikten och man har hämtat in lite juniorer från Norrby. Undre halvan i förra årets Div 3 Mellersta Götaland och det är en serie jag inte tror var bättre än NVG. Lägg därtill att NVG i år verkar vara klasser vassare och jag tror det kan bli kämpigt i Bollebygd denna sommar. Men som sagt, det är bara magkänsla och risken är att jag kommer få äta upp detta tips. Risken kanske till och med är att jag får äta upp det redan imorgon då vi beger oss de få milen väster ut för säsongen längsta bortamatch.

Det var hela serien det. En spännande serie! Ett spännande år! Många spännande derbyn och godis för alla lokalfotbollsfantaster! Nu hoppas vi att vädret bjussar på massa bra kvällar så vi alla får njuta ordentligt av denna serie på plats runt om i stan. Varför inte nästa helg på idylliska och bonkavänligan Mossens IP då det vankas klassiker möte mot Kongahälla i IK Virgos hemmapremiär! Väl mött!

Matchaffisch 2018 IK Kongahalla retro

Frammåt Virgo!

/Sundh

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s