Nyförvärv #3 – Emil Svensson

Relationen mellan IK Virgo och Mossens BK har genom åren varit mer än frostiga där båda föreningarna, eller åtminstone medlemmar ur båda föreningarna, agerat väldigt goda kålsupare. Idag är relationerna avsevärt lättsammare och vi lever en ganska trivsam granntillvaro upp i Johanneberg. Men trots de upptinade relationerna återfinns alltjämt rivaliteten och ”Då skickar vi dig till Mossen” är inget smicker i Virgos omklädningsrum.

Därför är det alltid lite ögonbrynshöjande när det sker en övergång mellan föreningarna. Bröderna Fridell kom 2013 och är nog de enda jag kan komma på sedan Robert Gustafsson gjorde bytet i början av detta millenium.

Men i år var det dags igen! Unga Emil Svensson, med hela livet framför sig, valde att testa lyckan några divisioner upp när Mossen får börja om i 5an och under några kylslagna försäsongsmånader har han visat framfötterna med bra speed och ett fint skott. Egenskaper som absolut förtjänar att testas högre upp än i 5an!

Emil Svensson

Varmt välkommen till Virgo Emil! Även om du är ung så och kanske inte burit med dig det värsta grollet mellan föreningarna så är det ju ändå ett speciellt kliv att ta. Hur känns det att byta klubbstuga och har du fått några gliringar av dina vänner i MBK?

Tack så mycket! Det är roligt att vara här och testa på en högre division! Vet inte mycket om historian mellan klubbarna faktiskt, har bara spelat ett derby för Mossen mot Virgo i en träningsmatch där vi vände 0-2 till 3-2 och det smällde bra och det kändes att det var ett hett derby! ”Fan vad ful du är” är väl nån kommentar man har fått, men tror inte att jag är så hatad i Johanneberg iallafall.

Du är ju inte den mest meriterade killen i Virgo, men berätta lite om din fotbollskarriär. Har du spelat någon annanstans än Mossen och vad skulle du säga din karriärs höjdpunkt varit hittills?

Började spela fotboll i Qviding vid 6 års ålder, kom till Mossen som 15 åring, och det blev drygt 5 år där. Höjdpunkten är utan tvekan seriesegern i femman 2016.

Iögonfallande att gå från Mossen till Virgo, men även iögonfallande att du så ung väljer Virgo som kanske mer är en ändstation i karriären med tanke på både träningsmängd och träningsupplägg. Vad är dina första intryck av föreningen och hur kommer det sig att det ända landade på Virgo och inte något mer ambitiöst och tråkigt gäng, typ Landvetter?

Första intrycket var att det kändes som en väldigt lugn och lat förening men att spela med personer som har spelat i högre divisioner och rutinerade spelare är en rolig utmaning, sen behövdes ju snittåldern sänkas lite. Virgo kändes som ett bra alternativ med tanke på att det var ett topplag förra året.

Om vi ska kika lite på kommande säsong. Har du någon koll på division 3-serien och vad bör då våran målsättning vara under 2018? Och hur ser du själv på fotbollsåret 2018. Vad kommer man minnas Emil Svensson för när säsongen är slut?

Har sett att det är en tuff serie, många bra lag men jag tycker att vi ska vara med i toppen och slåss, det är ju alltid kul att vinna. Själv kommer jag göra allt för att vinna och jag hoppas att det är det man kommer minnas, eller så blir det ” han som bär vattnet” men det tror jag inte. 

Till sist. ”Yngst i mitten!”, ”Yngst bär vattnet!”, ”Yngst hämtar öl när den är slut i badtunnan!”. Allt detta är ju sanningar sedan gammalt. Du är inte orolig att du ändå kommer bli för vältränad av allt konkande och springande det innebär att vara yngst i laget? 😉

Hahah! Kul att vara yngst i laget såklart men det blir inga problem, den extra träningen man får är bara bra hahah.

5 snabba

Jobbar med? – Lager

Icke-aktiv fotbollsidol? – Ryan Giggs

Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag? Flytta någonstans varmt

Avenyn eller Andra Lång? Avenyn

Han i Virgo är jag avis på? – Vem är man inte avis på?

För två år sedan var jag, på riktigt, den som fick börja i kvadden på många av våra träningar. Yngst i laget med mina då 30 år. Känns jäkligt skönt att det nu är en svunnen tid och juniorer som Emil börja halka in! Varmt välkommen till mitten av kvadraten Emil!

 

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s