Skandalarrangemang fällde Virgo i seriefinalen

Det var upplagt för fotbollsfest på måndagskvällen ute på Hisings Backa och Backavallen. Hisingsbacka och gästande Virgo skulle göra upp vem som skulle ha bäst utgångsläge för att ta hem serien och man skulle göra det inför över 500 personer på läktaren trots att matchstarten satts till 20.45.

170918 Hisingsbacka FC

ÖR: Falk, Axelsson, ”Pulver”, Sundh, Nikkilä, CO. UR: Erlandsson, Lindahl, Ekdahl, Schöndell, Gnesta-Kongo

Det var ett helt klart taggat Hisingsbacka som kom till start. Och med taggat menar jag inte bara att spelarna var taggade utan det verkade som om hela Backa samlats på Backavallen denna sena måndagskväll när det vankades seriefinal i Division 3 Nordvästra Götaland. Det var också HBFC som rivstartade matchen och satte ett högt tempo redan från start. 1-0 kunde ha kommit redan i 2a spelminuten när ett skott utifrån, tyvärr för HBFCs del, strök utanför den bortre stolpen.

Virgo med mängder av rutin jämfört med det unga HBFC tog dock sedan över tillställningen och lyckades bemästra och kontrollera HBFCs speed. Faktum är att Virgo spelar periodvis riktigt, riktigt bra och hittar sätt att skapa chanser nog för att ta ledningen. Tyvärr för vår del blev avsluten allt för ofta placerade mitt i målet och HBFCs målvakt fullkomligt radade upp räddningar och gav verkligen sitt lag chansen att vinna denna seriefinal genom sitt spel.

Försa halvlek slutar 0-0 och det ska HBFC tacka sin målvakt för. I omklädningsrummet var snacket positivt och vi kände att vi kontrollerade ställningarna på planen och att målen skulle komma om vi bara tuggade på. Under andra halvleks första 12 minuter så får heller HBFC, bokstavligen, knappt låna bollen och det är bara Virgo under denna period och ledningsmålet hängde i luften. Det var också där och då, exakt kl 22, som det slocknade helt runt Backavallen och utan ljus, inget spel.

Ofrivillig vila, allmän förvirring och 40 minuter senare hade matchen flyttats till träningsplanen ett stenkast bredvid. Väl där jämnar spelet ut sig, men även om HBFC jämnar ut spelat så är det Virgo som skapar det hetaste chanserna och att vi inte får in bollen känns så här efteråt som smått otroligt. Där och då, exakt vid nästa heltimme, så slocknar ljuset igen och denna gång togs inte matchen upp igen. 0-0 med 7 minuter kvar och matchens öde var sjukt oklar.

170920 Hisingsbacka FC

ÖR: Ekdahl, Falk, Erlandsson, Robin, Axelsson, Tor. UR: Sundh, CO, Lindahl, Gnesta-Kongo, Candy

Matchen togs nu upp två dagar senare under sjukt oklara förutsättningar där egentligen ingen var säker på nått. Virgo kom i alla fall tillbaka utan full trupp och trotjänaren Robin Nilsson istället för Per ”Pulver” Bergström på planen för att ha fullt lag. Hisingsbacka fick börja med att slå en frispark in straffområdet och därmed sätta ett jäkla tryck ca 44 timmar efter att frisparken givits. 40 sekunder senare hade de knoppat in 1-0 och nån halvchans för Virgo senare kunde HBFC även kontra in 2an. Ridå.

En snudd på surrealistisk fotbollsupplevelse och det första som slår en är ju att en fotbollsfest som detta inte bara kan få genomföras utan problem. Trots sen matchstart så var det, på riktigt folk överallt. Nästa lite Gothia Cup-känsla där publiken står en meter från sidlinjen och där man knappast är ensam på planen under uppvärmningen och halvtidspausen/ofrivilliga vilan. När lamporna slocknade i andra halvlek blev det spontan fest med fyrverkerier och tung hiphop ur högtalarna och helt plötsligt hade även HBFCs hejarklack dragit igång för första gången under kvällen.

Personligen drabbas jag inte så hårt av varken sen matchstart eller avbrotten. Men jag förstår verkligen varför domaren bryter matchen. Det börjar bli ordentligt kylslaget på kvällarna och att då ofrivilligt tvingas in i vila i 40 minuter tär onekligen på kropparna. Vi drabbades av en trasig baksida lår som inte kommer spela mer i år, och frågan är om det hade skett om matchen spelats utan ett 40 min långt avbrott? Ytterligare 25 minuter nytt avbrott på det kunde gått riktigt dåligt.

Slutlig reflektion av detta debacel är att det lämnar en något fadd smak i munnen och det hela känns så sjukt ovärdigt ett avgörande av en seriefinal i division 3. Virgo var helt klart det bättre laget under måndagskvällen men chanslösa när man får skrapa ihop sig själva för 11 minuters match två dagar senare på bortaplan. Vi hade inget att vinna och det säger ju sig självt att ingen ville åka till Hisingsbacka för att spela ”en helt annan match” i 11 minuter där man även får börja med att försvara sig mot en frispark. Det är en sak att försvara sig mot en frispark i matchminut 80 när man dominerat en match och att börja med att försvara sig ouppvärmda 44 timmar senare. Speciellt när krysset vi hade inte var ett dåligt resultat för oss. Hisingsbacka vinner dock de sista 11 minuterna välförtjänt, inget snack om det! Men detta var, i min mening, inte speciellt rättvist. Förutsättningarna ändrades radikalt, det var vi som drabbades mer än vad Hisingsbacka gjorde och det var det som tyvärr fällde oss tillslut. Jag tror ju personligen att om detta var borta mot Trollhättan hade resultatet skrivits till 0-0, tror inte de tvingats oss för 11 minuters spel i Trollhättan pga. av en arrangörsmiss. Om det hade gällt borta mot Trollhättan så borde det gälla även andra bortamatcher i serien.

Nu gäller det att försöka göra det enda man borde göra åt detta. Skratta åt denna parodi och samla ihop sig för att ge Kärra en match på lördag. Jag ska inte sticka under stolen med att det känns sjukt tungt, men det vore sjukt tråkigt om denna fars ska få lägga sordin på denna säsong. Vi har redan säkrat den bästa säsongen i Virgo moderna historia, vore inte värdigt om detta ska få bli det man minns mest när man tänker tillbaka på det.

Kenneth delade ut sina samlade Connysar enligt följande:

1 Conny – Calle Ekdahl

2 Connysar – Patrik Falk

3 Connysar – Carl-Oscar Andersson

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s