Virgo nötte ner Svane och vann klart

Det är bra flyt i Virgo just nu. Hemma mot Svane kom 8e raka utan förlust och 3e raka vinsten när man besegrade ett decimerat IK Svane med solklara 4-0. Detta gör att i en superjämn serie så kan nu IK Virgo rikta in sig på en 3-kamp om de ädlaste positionerna när nu allt ska avgöras. Och man gör det med både ett ruggigt självförtroende och en jäkla härlig stämning i truppen!

170824 IK Svane

ÖR: Erlandsson, Lindahl, P. Falk, Hake, CJ Falk, Jönewi UR: C-O, Sundh, Nikillä, Ekdahl, Ahlgren

IK Svane har haft en strulig säsong hittills och inför matchen parkerade men på nedflyttningsplats. Mot Virgo kom man märkbart decimerade och hade enbart 2 man på bänken. Det behöver ju nödvändigtvis inte betyda jättemycket, det är snarare ett scenario vi i Virgo lärt oss att leva med, men för IK Svane var det tyvärr inte bara på bänken det var tunt. Det var klasskillnad mellan lagen denna afton och Svane fick enbart låna bollen de gånger där Virgo slarvade i passningsspelet.

Redan i de första minuterna märktes det att Virgo var laget med självförtroende just nu och man parkerade direkt på Svanes planhalva. Matchbilden var inte helt olik den mot Ahlafors sist där vi även där parkerade på motståndarhalvan och precis som mot Ahlafors hade vi svårt att komma till de riktigt heta lägena eller så var vi inte riktigt skärpta när lägena dök upp. Skillnaden var att Ahlafors orkade såra oss när vi slarvade. Det var Svane aldrig riktigt nära att göra.

0-0 i halvtid och det var ett resultat Svane var mer än nöjda med. I omklädningsrummet pendlade snacket mellan att försöka dra upp tempot till att bara fortsätta mala och tro på det. Vad som funkade vet jag inte, men redan i 48e minuten lyckas vi trycka in ledningsmålet efter en inläggsretur som Oliver Jönewi mötte med vristen och levererade årets hårdaste mål på Mossens IP. Visserligen inom räckhåll för målvakten, men helt skymd är det bara att konstatera att det var otagbart!

Direkt efter målet böljar spelet till sig lite vilket kändes lite onödigt. Taktpinnen fortfarande hos Virgo, men detta var nog Svanes bästa period i matchen. Den höll sig i 10 minuter innan Erlandsson slår en perfekt tysk, hård, passning från sin mittbacksplats fram till CJ Falk vid straffområdeslinjen. Med ryggen mot mål vänder han bort sin försvarare och vinklar in 2-0 och alla runt Mossen insåg nog att detta var spiken i den berömda kistan!

Virgo kunde nu börja rulla runt och både 3-0 och 4-0 kommer till efter finfint passningsspel där man arbetar sig fram längs kanten och får in två korta, låga inlägg längs med målet där en fri spelare inte kan missa på bortre. Virgo jagar på för att få in en 5a men det stannar vid 4 och det känns som det var i underkant.

Jag lider dock verkligen med Svane. 2015 hade vi en lika tung höst och det var inte roligt. Det är aldrig roligt att inte kunna matcha det bästa laget och det är ännu tråkigare när man måste jaga ihop en trupp för att överhuvudtaget kunna spela. Vi klarade oss då tack vara nått som närmast kan beskrivas som ett mirakel, för förtjänade det gjorde vi inte. Svane har nu 5 matcher på sig att ordna upp detta. Det som talar för att de löser det är att serien är jämn och en 3-poängare kommer man långt på samt att om man får tillbaka lite folk så har man ett ok spelschema kvar. Virgo var definitivt inte laget de skulle slå för att rädda kontraktet i alla fall.

Ur ett Virgoperspektiv är det bara att njuta just nu! Truppen är ett smögåsbord av kvalitet och det spelar ingen roll vart någon saknas så har vi en likvärd virgoit att sätta in. Dessutom blir man tårögd när man hör snacket i badtunnan efter matchen. När en kille som Carl-Oscar Andersson med Allsvenskt spel i Falkenberg och proffsliv i New York Cosmos säger att Virgo är det roligaste lag han någonsin spelat i, ja då har man fan gjort någonting rätt!

Nu går vi in i den absoluta slutfasen av serien och endast 5 matcher återstår. Härnäst väntar luriga Lärje-Angered som kan vara allt mellan fisk och fågel. Minsta poängtapp i toppstriden kommer få stora konsekvenser så det gäller å vara ambitiösa i det vi gör. Virgotåget rullar men det gäller att inte missa någon perrong längs vägen!

Kenneths Connysar för Svanematchen delades ut enligt följande:

1 Conny – Patrik Falk
Lill-Falk gör en bra säsong och är nu uppe i 11 baljor. Jobbig å möta för alla lag och en oerhörd tillgång för oss!

2 Connysar – Carl-Oscar Andersson
C-O plågades av en ond vad innan match men han bet ihop och styrde spelet på mitten som den speldirigent han är!

3 Connysar – Henrik Nikillä
Nikillä fredade sin högerkant på klanderfritt sätt och har ev blivit Kenneths nya lilla favorit. Han är ingen Linda Bengtzing än. Kanske inte heller en Annika Andersson. Men han närmar sig!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s