Motståndarkollen – Björn Ramstarke, Gunnilse IS

Gunnilse IS var under 90-talet en maktfaktor inom Göteborgsfotbollen. Man tillhörde då division 1, som då var landets näst högsta serie, och 1997 var man snubblande när att ta steget upp i Allsvenskan. År 2000 var det premiärsäsong för Superettan och Gunnilse spelade då i samma serie som bland annat Djurgårdens IF och Malmö FF med en viss Zlatan Ibrahimovic i laget. Laget kom då sist och har sedan dess mestadels huserat i division 2.

Gunnilse IS ramlade förra året ur division 2 tillsammans med Kortedala och många va de som tippade att båda de lagen skulle få det tufft. Kortedala har visserligen haft det väldigt jobbigt, men i Gunnilse har man kanske lite av säsongens överraskning och inför dagens drabbning mot andraplacerade Virgo är det enbart målskillnad som skiljer lagen åt.

Björn Ramstarke har varit involverad i Gunnilse sedan 1996 där han jobbat som vaktmästare och haft en mängd olika ledaruppdrag i olika ålderskullar och har givetvis fina sportsliga minnen från besök av storlag som Malmö FF, AIK och Helsingborg genom sitt deltagande i Superettan och Svenska Cupen, men han lyfter även fram talangutvecklingen inom föreningen som på senare år skickat produkter till både Swansea (Adnan Maric) och Gent (Tesfaldet Tekie). Nu väntar dock som sagt Virgo härnäst och så här ser han på både säsongen i stort och läget inför lördagens drabbning.

gunnilse

Björn Ramstarke har under många år varit Gunnilse IS (Ram)starke man! Själv har han fina minnen frå sent 90-tal då Gunnilse slogs mot Djurgården och Malmö. På lördag väntar något nästan lika fint, nämligen IK Virgo på Mossens IP! (Foto: Anna Svanberg, Intersport Fotbollsmagasin 2015)

Inför säsongen var det många förstå-sig-påare som trodde att Gunnilse skulle få det tufft i år och försäsongen var väl kanske inte så skräckinjagande den heller. Nu när vi spelat 14 omgångar är ni dock minst sagt med i racet och jagar på Hisingsbacka i toppen på ett fint sätt. Vad är det som funkat bra för er i år och när insåg ni att ni skulle bli ett topplag i år? 

Vi har medvetet jobbat med karaktären på de individer vi har i seniortruppen, och har ”fått” ihop ett starkt kollektiv, men där även individen får utrymme vilket gett resultat. Vi gjorde en utvärdering efter vårsäsongen och satte upp en intern målsättning om att vara topp 3, och just nu stämmer det ju ganska väl med vår målsättning.

Ni har ju onekligen imponerat i defensiven där ni släppt in minst mål av alla lag i serien och bortser man från förra veckans plump med 1-4 mot Älvsborg så snittar ni mindre än ett insläppt mål per match och hela 8 hållna nollor. Framåt har det dock gått lite trögare och det är bara Kortedala som gjort färre mål än er. Har ni jobbat medvetet för att vara starka i defensiven? Och pratar och arbetar ni aktivt för att komma i fas med målproduktionen?

Vi har prioriterat försvarsspelet, byggt och nött på en trygg och stabil defensiv. Dessutom förfogar vi över två duktiga målvakter där träningsnärvaro och dagsform avgör vilken av de två som spelar veckans match!

Vårt anfallsspel präglas av kreativitet, snabbhet, fantasi och rörlighet. Ibland går det tyvärr lite för snabbt för vissa och vi har en tendens att slarva och vara mindre fokuserade i sista avgörandet. Trots att vi skapar fler målchanser än motståndarlaget nästan i varje match så gör vi för närvarande alldeles för lite mål. Vi nöter dock prioriterat anfallsspel både i lika antal som i numerärt överläge på träning så förhoppningsvis lossnar det snart. Jag själv skulle gärna se att fler spelare noterade sig i målprotokollet, som det är nu så har två spelare gjort 13 av de 18 målen, Haris Avdiu med 7 st. och Amaro Nyass med sina 6.

Om vi tittar lite på årets serie så är den ju väldigt jämn och alla slår alla precis som det sett ut i denna serie de senaste åren. Vilka har imponerat på dig och vilka anser du har mer potential än de visat hittills? Och när serien summeras om någon månad, vilka lag tror du kommer vara i topp respektive bott?

Hisingsbacka och sedan måste jag även nämna oss själva i Gunnilse som positiva överraskningar. Vi har haft en 50%-ig omsättning av spelare och ledare utan ”stjärnor” och har jobbat med en liten budget och ändå är vi just nu topp-tre! Ett lag som har mer potential än de visat tycker jag är Ahlafors IF.

3b. Ahlafors IF som har en fantastisk anläggning (Sjövallen) har en bra organisation och en spelartrupp med potential stor nog för att ta hem serien. Tyvärr har man varit lite förojämna hittills. Till sist tror jag att dagens topp tre, Hisingsbacka, Virgo och Gunnilse även kommer göra upp om det till slut samt att Kortedala, Svane och Trollhättan får det tufft i botten.

Gunnilse är ju onekligen fortfarande en stor förening med superfina förutsättningar ute i vid fina Hjälbovallen. Berätta lite vad Gunnilse IS står för och vad är föreningens ambitioner för de närmsta åren?

Gunnilse prioritet är att utbilda och utveckla barn och ungdomar till duktiga fotbollsspelare och goda föredömen på det sociala planet! GIS vill vara en förening och det självklara valet för ALLA där varje individ ska känna sig som hemma! Man ska längta efter att få komma till Hjällbovallen för att träna och spela fotboll och för att UMGÅS! 🙂

Till sist. Virgo har ju revansch att utkräva på er efter att ha snöpligt tappat en 2-1-ledning till förlust i matchens absoluta slutskede i våras. Vad minns du av den matchen? Något extra ni måste se upp med när ni möter just Virgo och om du får ge dig på att sia om matchens slutresultat, vad blir det i så fall?

Efter 1-0-ledning i paus som Virgo kvitterar på straff genom Calle Ekdahl med ca 30 min kvar och sedan även gör 1-2 någon minut senare så är det tung uppförsbacke för GIS. Men med en man mindre och på sista fem minuterna kvitterar GIS och FORCERAR även in segermålet! DÅ är fotboll underbart J

I Virgo gäller det att se upp med Patrik Falk som är en riktig målgörare! Även Calle Ekdahl är en oerhört duktig spelare man inte får ge för mycket yta. Gällande själva utgången sticker jag ut dubbelhakan och säger att det blir repris på vårens resultat, det vill säga 2-3 till GIS! 😉

***

Vi tackar Björn för hans medverkarkan och hälsar honom och Gunnilse IS välkomna till Mossens IP. Där kommer de slippa både just Calle Ekdahl och Patrik Falk som både är indisponibla pga av bröllop.

/Sundh

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s