Motståndarkollen – Fredrik Zanjanchi, Hisingsbacka FC

2005 slogs de två anrika föreningarna Hisingstads IS och Backa IF ihop en nysatsning under namnet Hisingsbacka FC. Satsnings har minst sagt fallit väl ut och den nya föreningen stoltserar inte bara med en välmående talangutveckling med finfina faciliteter vid Backavallen, utan man har även klättrat i seriesystemet på seniorsidan efter en dipp ner i division 6 2010. Förra året nådde man division 3 efter att ha vunnit division 4 före Kongahälla som sedermera kvalade sig upp.

Fredrik Zanjanchi har varit lagets notoriska målskytt de senaste åren och får väl betecknas som ett bevis på hur välmående talangfabriken HBFC ändå mår. Fredrik har nämligen varit med sedan de första staplande löpstegen och har bara just HBFC på sin meritlista.

Affish2017 HBFC

Unge Fredrik Zanjanchi har gjort sig ett namn som en målskytt inom Göteborgsfotbollen. På mig imponerade han dock med att leverera svar som jag slapp korrekturläsa! Vass både på och utanför planen med andra ord! 🙂

Det har ju knappast undgått någon att Hisingsbacka har gått oförskämt bra i inledningen av serien.. Det är ju inte ovanligt att nykomlingar går bra på ren entusiasm i början av en serie och laget parkerar inför mötet med Virgo på fin 3e-plats. Hur skulle du själv beskriva den finfina inledningen och hur har ni jobbat för att konservera er fina form över hela säsongen?

Ärligt talat så är jag inte chockad över vår inledning. Som nykomlingar är man extra ödmjuk och vi har hela tiden gått in med inställningen av att hårt jobb krävs. Om arbetsviljan samt kvalitén finns inom truppen så kommer det ge resultat oavsett vad man har bakom sig.

HBFC är ju en ”storklubb” på ungdomssidan och har fina faciliteter med ny konstgräsplan precis utanför klubbhuset och nu är man även i det nationella seriesystemet på herrsidan. Du har ju själv gått hela vägen från ungdomsleden, hur skulle du själv beskriva HBFC som förening? Och var tror du själv att klubben kommer vara om sig 5-10 år?

Klubben i sig är fantastisk och man har alltid känslan av att folk i närheten ställer upp. Oavsett vilken dag man kommer upp finns det folk som är engagerade och försöker driva klubben framåt. Sen så gör man ett fantastisk jobb på ungdomssidan som har producerat fram många duktiga fotbollsspelare. Ungdomsansvarige Leif Sjöqvist har man mycket att tacka för, en eldsjäl utan dess like. Fortsätter klubben fostra spelare ur de egna leden och har samma engagemang finns det inget som talar emot att klubben tar sig till ännu högre divisioner.

Du själv har ju börjat serien fint med 6 mål och har ju ett rykte om att vara en av Göteborgsfotbollens vassaste anfallare. Har du aldrig varit sugen att nappa på anbud från någon av de större klubbarna högre upp i seriesystemet och vad är det i så fall som fått dig att bli lojal mot HBFC?

Suget var givetvis stort inför säsongen och jag var iväg och testade lite olika alternativ men beslutet landade tillslut på att stanna. Att nappa på första bästa alternativ kanske inte är det ultimata, fortsätter man göra ett hårt jobb kommer förhoppningsvis fler chanser så småningom. Kärleken till Hisingsbacka är väldigt stor och efter steget till 3an kände jag att det hade det varit kul att vara med och bidra till ytterligare ett avancemang i seriesystemet.

Virgo har ju stött på HBFC vid 3 tillfällen innan. 2011 åkte vi på pisk när HBFC gick upp i fyran och 2013 och 2014 var rollerna ombytta när vi tillslut gick upp i 3an. Du själv debuterade ju i A-laget runt 2013 och borde således varit med vid i alla fall mötena 2014. Minns du själv dessa möten? Har du koll på dagens Virgo? Och vad tror du själv vi kan förvänta oss för matchbild ikväll?

Har inte jättestarka minnen från mina tidiga år i A-laget. Var ny i truppen och spelade fortfarande en del juniormatcher vilket gjorde att jag inte hade jättebra koll på motståndet när jag väl deltog i A-lags matcherna. Nu på senare år har jag bättre koll men har inte fått möta Virgo än. Har hört att det är ett väldigt duktigt lag och förväntningarna på kvällens match är höga. Förhoppningsvis bjuds publiken på fin fotboll men tror även att båda lagen smäller på ordentligt.

Tillsist. Vart tror du att vi kommer hitta HBFC när säsongen ska summeras? Och om du måste välja något av följande: HBFC vinner div 3 eller Fredrik Zanjanchi vinner skytteligan och får proffsanbud från Norska Tipeligan? Hur resonerar du då?

Tror definitivt ni hittar oss på den övre halvan! Oj, väldigt svår fråga. Det kollektiva målet är ju att vinna 3an och med tanke på att jag tillhört föreningen hela mitt liv är det en dröm att ta Hisingsbacka högre upp i seriesystemet. Och som anfallare har jag ju ett personligt mål att producera så mycket som möjligt framåt. Att vinna skytteligan och få proffsanbud är ju en dröm man jagat sen barnsben. Får hoppas båda går vägen!

****

Vi tackar såklart Fredrik och hälsar han och HBFC varmt välkomna till ett blött Mossens IP! Och i vanlig ordning ett lagom ”förlora-med-uddamålet” stort lycka till! 🙂

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s