3 pinnar och 3e raka nollan borta mot Trollhättan!

Två bussresor, två trepoängare och två 1-0-segrar. Det blev facit när vi nu kan summera säsongens bortamatcher utanför Göteborg. Ett bra facit! Ett välförtjänt facit och ett facit som gör att vi nu åter kan titulera oss som serieledare!

2017-06-03 Trollhättan BoIS

ÖR: Nikkilä, Erlandsson, P. Falk, Sundh, C-J Falk, Ekdahl. UR: Bergström, Lindahl, Hake, Carl-Oskar, Almroth

Trollhättan BoIS stod för motståndet under lördagen. Ett Trollhättan som bjöd på fina förutsättningar med nyvattnad gräsmatta och invigning av en ny, fin, träläktare men som gått lite trögt i serien. Laget hade inte vunnit sedan premiären och än värre är att man inte mäktat med att göra mål på de senaste 3 matcherna. Och inte skulle det bli bättre efter mötet med Virgo.

Virgo började matchen i ett rasande tempo och första 10 minuterna var det ren klasskillnad och Virgo presterade sin bästa fotboll för säsongen på det fuktiga och fina underlaget. Redan i 6 minuten kunde Andreas Almroth behärskat bredsida in 0-1 i bortre gaveln och därmed göra sitt första i Virgotröjan och bara några minuter senare borde Virgo kanske rent av stängt matchen när ytterligare 2 jättelägen tyvärr brändes. Den värsta Virgopressen avtar efter första kvarten och Trollhättan kommer in i det mer och mer. 0-1 står sig dock halvleken ut och sammanfattningen är att Virgo borde fått med sig något mer mål.

Till andra halvlek hade gräset torkat upp och bollen fastnade i underlaget och bolltempot längs backen uteblev. Istället dominerades spelet av luftbollar runt mittlinjen och där var Trollhättan starka och kunde vinna mycket boll. Virgo tvingas istället visa upp sina kvaliteter i försvarsspel där man ständigt lyckades lirka sig ur Trollhättans höga press och när Trollhättan slog på djupet fanns firma Erlandsson/Nikkilä där och visade att gamla inte bara är äldst utan och också överlägsna.

Mot slutet stängde Virgo matchen helt spelmässigt även om man inte lyckades få in ett målmässigt avgörande. Man vinner därmed med 0-1 och tar med pinnarna hem till Mossen. I Virgo visade alla klass och man vinner inte bara rättvist utan man håller även nollan för 3e matchen i rad och för 5e matchen av 8 spelade. Det imponerar något oerhört och det ska erkännas att det är väldigt lätt att vara keeper i Virgo just nu.

Trollhättan har det kämpigare och blir nollade för 4e matchen i rad. Jag skulle säga att Virgo var snäppet bättre än Trollhättan, men man håller sig spelmässigt med i matcherna och måste snart hitta sätt att få in bollen på för man kan inte kryssa sig till ett nytt kontrakt utan 3-poängarna måste komma även dom. Kode åkte förra året ut via kval efter att ha tagit 29 poäng. Även om jag tror man klarar sig på mindre i år så har Trollhättan en bra bit upp till nytt kontrakt. Gissningsvis måste man vinna minst 6-7 matcher på de återstående 13. Inte omöjligt, men då måste man börja göra mål och det snart!

Nu på fredag tar vi emot Hisingsbacka på Mossens IP. Ett Hisingsbacka som börjat riktigt fint som nykomlingar men som åkte på patrull senast mot Älvsborg som tog dem på tyngd. Förhoppningsvis kan Virgo nyttja både detta och gräsunderlaget och fortsätta denna positiva trend vi nu befinner oss i!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s