Underbara poäng i Uddevalla!

Ibland är det rätt skönt att inte göra så många mål. Det kanske låter motsägelsefullt när man pratar om fotboll, men i fredags upplevde Virgo just detta. För det är goare och avgå med en 0-1-seger på bortaplan. Speciellt mot ett lag som byggt upp just oss som något av ett mardrömsmotstånd som man ännu inte lyckats ta poäng av. Då är 0-1 i matchens slutskede helt fantastiskt skönt!

2017-05-19 IK Svane

ÖR: Frälsarn, Erlansson, Nisse, P. Falk, C-O, Candy UR: Lindahl, Nikkilä, Sundh, Ekdahl, Hake

Förutsättningarna ha annars varit rätt tunga för Virgo den senaste tiden och det kan ju givetvis ses som både Virgos svaghet men även Virgos styrka detta år. Christoffer Lenning, Per Bergström, Andreas Almroth, Joakim Ahlgren, Oliver Jönewi och Erik Axelsson. Där har ni 6 försvarare som går in i vilken backlinje som helst hos våra motståndare. 4 av dessa herrar är skadade och 2 bortresta. Ändå mönstrar Virgo herrarna Henrik Nikkilä och evigt unge Thomas Erlandsson som mittbackar och med Anders Lindahl, som gjorde sin första match från start efter skada på 2 år, och Andreas ”Candy” Bengtsson på ytterbackarna. Det är verkligen inte dåligt någonstans och denna kvartett stängde det totalt bakåt och Svane mäktade inte med ett enda avslut innanför målramen. Då är det ganska lätt att vara målvakt!

Matchen var dock jämn och Svane inte på något sätt ofarliga trotts den låga halten avslut på mål. Man var uppenbart taggat på att äntligen ta poäng mot oss och hittade fina ytor mellan våra mittfältare och backar och skapade stundtals visst tryck på vår planhalva. Överlag var Virgo dock det tyngre laget och startade framförallt väldigt piggt. Redan efter 10 minuter borde man kanske ha haft i alla fall ett par bollar i nät efter några mer än tilltrasslade situationer i Svanes straffområde. Svanes målvakt lyckades dock freda sig med både tur och skicklighet och får nog ses som lite av matchens lirare i hemmalaget.

I andra blir lagen något längre och spelet mer böljande. I 70 minuten slår dock ett ögonblicks briljans till i Virgos offensiv när bollen efter vackert spel på mitten hamnar på Calle Ekdahls högerkant. Hårt och flackt inspel landar på Falkens fötter och bollen rullar långsamt in i bortre gaveln utom räckhåll för hemmakeepern. 0 – 1 Virgo och fotboll var sådär vackert och roligt som bara fotboll kan vara!

Sista 20 blir en uppvisning i rutin från bortalaget som på ett effektivt sätt döda Svanes försök till att etablera tryck i sin kvitteringsjakt. Carl-Oskar Andersson dödade säkert 5-6 minuter helt själv när han stod på bollen och höll undan 3 Svanespelare med ryggen. Hade jag varit Svaneit hade jag nog tagit ett rött i ren frustration, så enkelt såg det för CO som säkerligen drog nytta av sitt futsalande i vintras.

Matchen slutar alltså 0-1 till Virgo och det är inget jag kommer skämmas över. Jag tycker det var rättvist även om jag inte varit överdrivet besviken över ett kryss. Samtliga i laget förtjänar beröm, även om Lindahls comeback värmer i hjärtat lite extra!

Virgo står nu alltså som ensam serieledare efter 6 omgångar och gör det helt välförtjänt. Helt sjukt egentligen. Att man skulle få vara med och vakta målet som serieledare i division 3 fanns inte på kartan när jag hösten 2006 var med och räddade kontraktet med 1 poäng. På en grusplan utan linjer i division 6! Virgo har gjort en helt fantastisk resa och man har gjort helt utan resurser. Nu återstår det bara att se hur långt detta kan bära. Men en sak är säker. Ingen i Virgo tycker det är speciellt kul att förlora matcher så den varan hoppas och tror jag inte vi kommer få se speciellt mycket mer av iår!

”Magic Mike” har i vanlig ordning delat ut sina Connysar! Denna gång även med tillhörande shots på Johannebar! Bara en sån sak!

1 Conny – Calle Ekdahl
Frågan är om Ekdahl någonsin varit bättre än han är just nu? Kaptensbindel sitter iaf som gjutet, om än hårt tejpat, på¨hans magra kycklingvingar. Assisten till avgörandet var magisk och Connyn självklar!

2 Connysar – ”Candy” Bengtsson
Backbrist och ovan position för den annars så vindsnabbe yttermittfältaren. Men han löste det briljant även om han ibland såg ut att vara lite illa ute. Vad heter han? Han heter Andy, men han är söt som socker så vi kallar honom ”Candy”!

3 Connysar – Thomas Erlandsson
När Erlandsson föddes hette Sveriges statsminister Ola Ullsten. Just det, Erlandsson är skitgammal. Men ojojoj vad bra han är! Tillsammans med sin radarpartner Henrik Nikkilä stängde de ner seriens skyttekung knutsen totalt! bara att bocka och buga för detta fysfenomen. Varför inte Nikkilä fick 3 Connysar? Han förlorade den direkt avgörande armbrytningen mot Erlandsson på Johannebar.

Näst på tur står pånyttfödda Lärje Angered IF som repat mod efter en tung vår och har 7 poäng på de sista tre matcherna. Sist tillintetgjorde man tunga tunga Älvsborg med 4-1 och det får ju ses som en varningsklocka som heter duga! Under matchen kommer det bli lite trevligheter så ta med en vän och kom förbi Mossens IP nu på torsdag! Matchstart 19.00! Väl mött!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s