Virgo tog 3 pinnar hemma mot Ahlafors!

På fredagskvällen gästade topptippade Ahlafors Mossens IP och IK Virgo för att spela omgång 5 i årets serie. Båda lagen stod inför matchen på 7 pinnar var där Ahlafors kom med bra vind i seglen efter 2 raka 3-poängare. Mot Virgo tog det dock stop och hemmalaget kunde erövra samtliga poäng när man slog tillbaka sina gäster med 4-2.

2017-05-12 Ahlafors IF 1

ÖR: Hake, P.Falk, CO, Erlandsson, Nisse, Ekdahl. UR: Pulver, Almroth, Oliver, Nikkilä, Sundh

 

Virgo började klart piggast och redan i matchminut 6 rivs Hake ner i straffområdet och domaren tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Väl därifrån gjorde Ekdahl det han skulle och Virgo i tidig ledning. Virgo fortsatte att vara det bättre laget i inledningen och därför kom 1-1 som en liten kalldusch. Ahlafors slog en av otaliga långbollar som tyvärr missas precis av Oliver och därmed ställer mig på mellis. Ahlaforsspelaren lobbade kyligt in kvitteringen och jubel i Ahlaforslägret.

Virgo tog dock motgången på absolut bästa sätt. CO tog helt enkelt bollen direkt på avspark, fintade sig förbi 3 AIFare och satte ut bollen på kanten till Almroth. Almroth visade hyffsad klass och rundade enkelt en försvarare, får in bollen som stöts i mål av P. Falk via stolpen. Ett anfall där Virgo visar klass och ordningen var återställd.

Efter detta tappar Virgo lite momentum och Ahlafors tar över spelet något. I 35e får man en tufft dömd frispark utanför straffområdet, en frispark som man förvaltar på bästa sätt! Jag säger inte att jag är världens bästa målvakt på nått sätt, men det var fakiskt en riktigt bra slagen frispark som jag tvivlar målskytten kommer göra om på ett tag. Stenhård och med en skruv som ställde mig totalt. Bara att lyfta på hatten och konstatera 2-2 i halvtid.

I andra är det åter igen Virgo som tar i taktpinnen och gör det jobbigt för Ahlafors. I 55e utnyttjar P. Falk en svagt slagen hemåtpassning och motläggar in 3-2 med målvakten. 10 minuter senare stänger J. Hake matchen med en nick på hörna och Ahlafors var ett slaget lag. Visserligen 25 minuter kvar men Virgo hade full koll på motståndet och kunde avgå fullt rättvist med samtliga 3 pinnar.

Virgo vinner som sagt fullt rättvist mot Ahlafors och det känns jäkligt gött att vi kan prestera så bra även med så många spelare på frånvarolistan. Ahlafors är tunga och ska vara med i toppen. Mot Virgo verkade man dock lite trötta och 3 av 5 anfall startade man med en långboll från egen målvakt vilket kan bli lite lättläst ibland. Där borde man kanske utnyttja sin individuella kvalitet mer.

På fredag åker vi buss till Uddevalla för bortamatch mot IK Svane. Ett Svane som blandat och gett väldigt mycket i inledningen. Man både gör mest mål och släpper in mest mål. Helt klart lär vi få fullt sjå med att hålla skyttekungen Markus Knutsen i schakt. 9 mål på 5 matcher skvallrar i alla fall om det! Känner man att det skulle vara kul att följa med till Uddevalla kan man köpa sig en Virgohalsduk och en plats i bussen! En roligt fotbollsupplevelse utlovas och sista stopp bli givetvis Johannebar när vi kommer hem!

”Magic Mike” Nyström låter även hälsa att det var svårt att dela ut Connysarna i fredags. En laginsatts där alla tjänar beröm. Men, connysarna ska bara ut, så här kommer fredagens fördelning!

1 Conny – Nils Andrén

Hal som en ål och ett ständigt orosmoment är vår egen lilla motläggskung! Det är som killen har både lim och snöre på bollen när han sparkar sig fram via motståndarnas benskydd. Imponerade på så många sätt!

2 Connys – Patrik Falk

2 mål, 2 Connys. Simple as that! Hade han stängt matchen på friläget i slutet hade 3an varit nära!

3 Connys – Joacim Hake

Mäkta nöjd med att få fronta matchaffischen spelade han med nästa malligt mycket pondus mot Ahlafors och gav inte bort en millimeter! ”Störst, bäst och vackrast” som ”Magic Mike” själv beskrev Hake och hans insats.

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s