Virgo slår Landvetter i det förmodade toppmötet!

Det var ett soldränkt Mossens IP som visade upp sig i sin vackraste skrud när toppmötet mellan IK Virgo och Landvetter IS skulle avgöras på tisdagskvällen. Två lag som tippats högt av många förstå-sig-påare och som möts redan i omgång 3 i något som i alla fall för Virgos del kan kallas för det ”hetaste derbyt” för året.

2017-05-02 Landvetter IS 1

ÖR: Lenning, Axelsson, J.Hake, CO, P.Falk, Nisse UR: Erlandsson, Pulver, Bom-Bom, Almroth, Ekdahl

 

Landvetter, som inlett säsongen med en vinst och en förlust, började matchen piggast och var det bättre laget de första 20 minuterna, även om Virgos första 5 minuter var bra. Man pressade Virgo högt med sina offensiva lagdelar och tillät inte Virgo spela upp via mittfältet utan fick gå direkt på långbollar för att inte kladda till det på egen planhalva. Man lyckades även etablera visst tryck runt Virgos målområde, men inte med större framgång än att man vaskade fram ett gäng resultatlösa hörnor.

När halva första halvlek spelats så skiftar dock momentum till Virgos favör. Landvetter tvingas hemåt och Virgo tillåts hålla i bollen. Landvetter vart nu istället laget som beordrade långbollar och vart långa i sina lagdelar vilket gav Virgo ytor. Efter ca 35 spelade så har LIS fått hörna som enkelt rensas undan Virgos straffområde och Patrik Falk möter upp den mitt på egen planhalva. Han vänder bort motspelaren han hade i ryggen och tar fart. Han ser fräckt en lucka och med en mäktig rusch passerar han viljestarkt tre Landvetterförsvarare och sätter distinkt 1-0 fri med målvakten. En fantastisk prestation som till och med måste ha imponerat på vindsnabbe Fredrik Forsman i motståndarlaget. 1-0 i halvtid och Virgo hade en bra känsla med sig in i omklädningsrummet.

Andra halvlek blir en rätt rörig historia där spelet i sig var ganska böljande, men kanske inte det som kommer etsa sig fast i folks minnen. Landvetter försöker givetvis flytta upp lagdelarna vilket skapar lägen bakom backlinjen för glödhete Patrik Falk. Efter en perfekt långboll kommer så också Falk fri med målvakten som hamnar på mellis. Falk försöker runda och blir fälld i straffområdets närhet. Solklar straff hävdar Virgo, publiken samt linjeman som positionerat sig för straff längs kortlinjen. Frispark två meter utanför straffområdet och gult kort hävdar huvudrättskiparen och därmed räddade Landvetters målvakt spänningen i matchen då Erlandson hivade efterföljande spark långt in på Chalmersområdet.

Fortsatt 1-0 och spelat blir alltmer tätt, tight och man kan verkligen känna på derbyspänningen. Landvetter skapar naturligtvis sina chanser men Bom-Bom Berheim, som så sent som 18 februari spräckte skallbenet och nu mot all medicinskt bättre vetande, var tillbaka fick visa vilken stabil målvakt han är och fredade målet både enkelt och spektakulärt. I Matchens slutskede kommer så Virgo på omställning där nyinsatte Carl-Johan Falk springer sig fri och enkelt kan FIFA-sidledespassa till sin namne Patrik som kan stänga matchen med sitt andra för dagen.

En tuff och jämn drabbning som jag skulle vilja hävda var en bra division 3-match. Inte det vackraste spelet, men det small i närkamperna och de individuella prestationerna lös inte med sin frånvaro. Virgo haka nu på i toppen med sina 7 inspelade poäng och imponerar med ett solitt försvarsspel samtidigt som man hela tiden är jobbiga framåt. Landvetter som givetvis har ambitioner om att vara 1a eller 2a när serien summeras har givetvis fått en mardrömsstart med 2 förluster på 3 matcher. Inget speciellt konstigt att förlora sina bortamatcher mot oss eller Älvsborg, men tittar man till de senaste säsongerna brukar lagen som vinner serien kanske ligga på ca 3 förluster över året och då inser man snabbt att felmarginalerna har blivit avsevärt mindre för favorittippade LIS. Landvetter är dock ett riktigt bra och gediget fotbollslag som såklart kommer studsa tillbaka och ta sina poäng och vara med i toppen. Men detta borgar absolut för att serien även i år kommer bli ett riktigt getingbo!

”Magic Mike” Nyströms Connysar efter dagens match har fördelats som följer:

1 Conny – Mathias ”Bom-Bom” Berheim. 2,5 månaders frånvaro efter att skallen knäckts som ett ägg. Och sen komma tillbaka som man legat på tjuvträningsläger med landslaget, det kan man inte skämta bort! Fick sträcka ut och göra en TV-räddning en gång och var stabiliteten själv däremellan. En given Conny såklart!

2 Connysar – Carl-Oscar Andersson CO har inlett serien på ett fantastiskt sätt och plockar Connysar för tredje matchen i rad. Imponerar stort i det defensiva genom att vinna boll på allt från nickduell till motläggssparkande. Fortsätter han så här blir det svårt att förlora matcher i år!

3 Connysar – Patrik ”Lill-Falk” Falk
”Lill-Falk” är glödhet! 2 mål och matchvinnare i ett derby behöver man inte motivera mycket mer kring. Att han dessutom förvandlades till någon blandning av Usain Bolt och Maradona under några gyllene sekunder i första halvlek gör det ju bara så mycket mummigare!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s