Delad poäng mot Älvsborg i hemmapremiären

Hemmapremiär på Mossens IP och det var både fina förutsättningar och något av en publikfest när ca 120 personer letat sig upp till Johanneberg för att bevittna denna drabbning. Där fick de sen en spännande om än inte så välspelad fotbollsmatch mellan två lag som jag tror kommer återfinnas i toppen av tabellen när säsongen ska summeras.

Skärmklipp2

ÖR: Lenning, P.Falk, Ahlgren, J. Hake, C-O Andersson, Nisse Andrén. UR: Almroth, ”Pulver” Bergström, Olli Gustafsson, C. Ekdahl, Candy Bengtsson.

 

Älvsborg satte högsta fart från början och styrde totalt händelserna i inledningen. Falk brände visserligen ett friläge efter bara någon minut men i övrigt hade inte Virgo mycket. Redan efter 5 minuter kommer också ÄFFs ledningsmål efter ett hårt skott utifrån straffområdet där, för Virgos del, ÄFF-spelare i straffområdet olyckligt inte hinner ducka på utan styr istället upp den i nättaket otagbart för Olli i mål.

Första minuterna är av hävd inga Virgominuter och efter Älvsborgs ledningsmål började Virgo äta sig in matchen och tog över spelet. Älvsborg pressades hemmåt och Virgo skapade ett gäng halvlägen till kvittering lyckades inte hålla bollen under ribban och närmare än ett avvinkat offsidemål kom inte Virgo innan halvtid. Halvleken på poäng till ÄFF men det var Virgo som hade momentum. Anmärkningsvärt är att Virgo vinner de gula korten med 4-0 denna halvlek. Visst, några kan jag köpa men 2-3 av dem var resultatet av en alldeles för ojämn domarinsats. Men jag antar att det jämnar ut sig med tiden och i andra kompenserades vi när vi istället skulle haft ett andra gula och där domaren stoppar tillbaka kortet när han inser vad konsekvensen hade blivit. Rättvist men som sagt ojämnt.

I andra startar även ÄFF ganska piggt men det är Virgo som skapar de heta lägena. Och så i 56e minuten möter Calle Ekdahl upp en hörna med pannan vid bortre delen av målet och behärskat sätter kvitteringen. Ett mål som vi verkligen var välförtjänta av.

Resten av matchen blir ett ställningskrig där Virgo skakar fram de bästa lägena att avgöra genom snabba omställningar från allt brötande på mittfältet. Tyvärr saknades den där extra lilla skärpan och matchen slutar 1-1. Alltid skönt att inte förlora, och det var inte långt undan att vi åkt på ett mycket tungt 0-2-underläga i matchens inledning. Men så här i efterhand känns det lite surt att vi inte lyckades knipa alla tre pinnarna. Älvsborg var men det kändes som vi stängde dem efter deras 0-1 mål , dvs i 85 minuter. Även synd för det lär bli en helt annan matchbild i ruterin på Påvelund med tanke på Mossens gräs kanske inte var den mest lättspelade planen just nu.

Sammanfattningsvis så är det bara att imponeras över vår defensiv. Där är det rätt stängt just nu och Oliver hade förutom den oturliga nicktouchen i början av matchen inga bekymmer att freda målet mot ytterligare insläppta. Lyckas vi hålla detta försvarsspel kommer vi skörda stora framgångar i sommar, för den offensiva kvaliteten har vi och firma Nisse och Falk kan skapa målchanser ur tomma inte.

Nästa omgång väntar ytterligare en hemmamatch på Mossen då vi ställs mot Landvetter som är seriens stora favoriter. Dock har de inte öppnat jätteövertygande även om man vann senast hemma mot Trollhättan. Tisdagen den 2a maj välkomnar vi LIS och hoppas på en ny publikfest, även om det råkar vara ett annat derby i stan samma tid. Men vem vill egentligen se Häcken- IFK när Virgo charmar på Mossen?

Kenneth ”Magic Mike” Nyström har efter långa funderingar och motveringar på Johannebar i lördags kommit fram till vilka som förtjänar hans Connysar. Och för att förtydliga vad en Conny är så går den nödvändigtvis inte till matchen bästa spelare, utan till de som Kenneth tycker förtäjänar dem utifrån spel, förutsättningar och inställning. Teoretiskt kan man alltså få en Conny för att man bjuder Kenneth på öl på Johannebar.

1 Conny – Carl-Oscar Andersson

För andra matchen i rad plockar CO in sina Connysar. Kanske för att han är så bra, kanske för att han faktiskt fyllde år i lördags eller kanske för att Kenneth är hemligt kär i Cos mamma. Detta är saker som aldrig riktigt kom fram i lördags.

2 Connysar – Calle Ekdahl Killen utan lungor har äntligen börjat leverera! Försäsongens skytteligavinnare hittade även maskorna och kvitterade snyggt på nick mot Älvsborg. Frågan är om inte Ekdahl är bättre än någonsin nu när han även är farlig framåt och frågan är då om vi inte funnit ungdomens källa i Virgos klubbstuga?

3 Connysar – Christopher Lenning Lenning har haft en bra vecka. I onsdags stängde han ner Kozara i B-laget helt och hållet och i A-lagsdebuten mot ÄFF var det inte mycket sämre. En försvarsgeneral som gör att man nästan är sugen på att spela honom själv i en enbakslinje, enbart för att testa var Lennings försvarskapacitet begränsas.

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s