Nyförvärv 2 – Alexander Hernach

Virgo har ju aldrig direkt varit känt som någon fritidsgård. Ibland får man in ”kullar” med lite virilt blod då ett gäng 20-någonting ansluter. Jag själv ingick i en sådan kull 07 och ytterligare en kull Dalenkillar anslöt 09. Allteftersom åren gick och Virgo avancerade så blev dessa anslutande kullar äldre och äldre och förra året hade vi många matcher där snittåldern låg på 31. Om vi hittat ungdomens källa i Virgo eller bara är ett gäng patetiska gamla gubbar låter jag vara osagt.

Därför känns det både ovant och väldigt roligt att till i år kunna presentera ett nyförvärv som är så ung att jag inte ens trodde på honom när jag fick personnumret för att fixa övergången. Alexander ”17” Hernach är nämligen just endast 17 år gammal och med det är han med råga yngst i truppen.

Alex H1

Med sina 17 jordsnurr blir Alex ”17” Hernach inte bara yngst i laget. Han bli tokyngst. Han blir så mycket yngst så Erlandsson framstår att ligga någonstans mellan Nils Petter Sundgren och Bockstensmannen åldersmässigt.

Välkommen till ”Lilla Milan” Alex! Du var ju faktiskt först med att bli klar för oss och har varit med och kört hela vintern efter att Skottfint degraderat sig själva i höstas. Vad är ditt intryck av din nya klubb och hur kom det sig att du fick nys om och fastnade för just Virgo?

Mitt första intryck av är Virgo är att det är en bra klubb med mycket bra spelare, Jag letade efter en klubb som spelar hyfsat högt upp i seriesystemet och som ligger nära där jag bor. Då blev Virgo perfekt!

Endast 17 år gammal har du ändå hunnit med nått/några år inom seniorfotbollen. Skottfint har vi ju redan nämnt, men hur ser ditt fotbollsliv ut fram tills dags dato? Och hur kommer det sig att du inte spelar med jämngamla killar i nått juniorlag med bättre förutsättningar?

Jag har spelat seniorfotboll sen jag var 13 år och jag fick chansen i Hovås Billdal. När jag sedan var och testade med lag i min egna ålder så kändes det som om att det var bättre tempo i seniorfotbollen. Så jag valde att fortsätta i seniorfotbollen, jag tror helt enkelt att det är mer utvecklande.

Du kommer ju till ett minst sagt rutinerat gäng som även under våren fått tillökning av än mer rutin och kvalitet. Vad tror du om Virgos chanser i år? Och hur ser du själv på ditt fotbollsår 2017 med tanke på din ålder, vårt träningsupplägg och konkurrenssituationen där du ställs mot spelare som är dubbelt så gamla? Är det ett se-och-lära-år eller har du som mål att springa tunnlar runt gubbgardet på träningarna?

Personligen tror jag att vi kan gå upp i tvåan för vi har tillräckligt med bra spelare, inget snack om det. När det gäller mitt egna år så tror jag att jag kan lära mig mycket av att bara se och lära av all kvalitet runt om mig. Men sedan vill jag ju självklart också vara med och slåss om en startplats.

Om vi nu säger att drömmen om att bli fotbollsproffs inte slår in, vad vill du bli när du blir stor då? Nu har du ju ändå över ett år kvar innan studenten, men kommer ditt österrikiska påbrå locka ”hem” dig till lite säsonga i alperna eller ska du ”hitta dig själv” på en turiststrand i Sydostasien och komma hem med en tatuerad delfin på foten som alla andra?

Om drömmen inte slår in så vill jag vara med i Paradise Hotel bara för att bli B-kändis hehe.

Till sist. Adolf Hitler, Conchita Wurst och Ernst Kirschsteiger är tre kända Österrikare (Nåja). Du måste döda en, ligga med en och gifta dig med en. Vilka och varför? Kör!

Jag gifter mig med Adolf för han hade mycket pesos. Sen ligger jag med Conchita för hon e la mest kvinnlig och Ernst får jag väl döda då för jag vet inte ens vem det är.

5 snabba

Jobbar med? – Studerar och jobbar extra i garderob på konserter.

Icke-aktiv fotbollsidol? – Zidane.

Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag?  – Hänga med Gnest-Kongo på Stureplan.

Avenyn eller Andra Lång? – Avenyn.

Han i Virgo är jag avis på? – Ekdahl. Grym kondition!

/Sundh

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s