Presentationer jag glömt #2 – Mathias ”Berra Bom-Bom” Berheim

Att Virgo är ett gamänglag är ju både allmänt känt och även något vi är rätt stolta över. Men även om vi gärna axlar den manteln så finns det vissa svårigheter med att driva ett sådant lag och dessa svårigheter ändras inte oavsett om man bonkar i botten av 6an eller övre halvan av division 3. Den ena är att träningsnärvaron ibland inte är så frekvent som man kanske önskar rakt över och den andra är att det ofta är svårt att locka målvakter. Själv gör jag nu mitt 11e år i Virgo och av dessa år har jag varit ensam målvakt säkert halva tiden. När även 2015 års genombrottsman Hannes Fransson valda att lägga handskarna på hyllan inför fjolårssäsongen så såg det återigen mörkt ut med målvaktsbredden.

Men så en ljummen försommardag så kom han som en julklapp högst upp på önskelistan. För allt blir så mycket bättre med två målvakter på en träning. Dels så sporrar man och tränar varandra och dels skulle jag, utan att överdriva, hävda att kvaliteten på tvåmålet blir 3-400 % bättre och roligare när varje mål har två målvakter i mål. Om så än två såll.

bombom

”Bom-Bom”anslöt tidigt under säsongen och stod för en rad fantastiska prestationer! Men vi i laget minns även insatser som världen sämsta utspark och insläppta mål från halva plan. 😉

 

Känns ju lite dumt att hälsa dig välkommen nu när du varit virgoit i snart 9 månader, men jag gör det ändå. Varmt och hjärtligt välkommen Mathias ”Berra Bom-Bom” Berheim! Du har ju varit med ett tag och även bestämt dig för att fortsätta i Virgo så jag antar att du trivs hyffsat, men jag får väl ändå ställa frågan: Hur känns det och kan du försöka beskriva dina intryck av Virgo so far?

Jag är väldigt tacksam över att få betala medlemsavgiften ännu ett år. Med tanke på att jag vart lika eftertraktad som sand är på en sandstrand bland andra klubbar så hade jag inget annat val än att behöva dela omklädningsrum med Gustaf ”Gnesta-Kongo” Lindberg en säsong till. Nä, okej då. Jag trivs faktiskt väldigt bra och det är ett otroligt härligt gäng här i Virgo.

Mina intryck är att det är en liten men väldigt familjär förening där alla får vara med och bidra för att få föreningen att fortsätta framåt. Det är både charmen och storheten med att spela i Virgo.

Efter flera år i Stenungsunds IF och division 2-spel så kom du från ett mellanår i div 4 med Ödsmåls IK. Ett byte som förutom att vi ändå lirar i trean måste innebära en diametral motsatt fotbollstillvaro. Ersättningar bytts mot medlemsavgifter och ideellt arbete. Toppfaciliteter bytts mot kalldusch i vårt hemmabyggda loppetorp och målvaktstränare och bra försäsong bytts mot att stå å söla bort halva träningen med mig och lite tvåmål två gånger i veckan. Hur skulle du själv beskriva skillnaden i tillvaron mot en såpas stor förening som Stenungsunds IF? Och hur ser din fotbollskarriär ut innan ankomsten till Virgo?

Skillnaden mellan SIF (Stenungsund) och Virgo (Även Ödsmål) är enorm.I Stenungsund åt vi mat efter träningarna, våra personliga träningskläder hängde tvättade och klara på galgar innan varje träning. Buss till bortamatcher var mer regel än undantag i SIF. I Virgo var det ju årets händelse för en del killar att få åka buss (som vi själva var med och skrapade ihop pengarna till) till Vänersborg. Två olika världar, men jag tycker verkligen att söla om livet vid en stolpe och prata gött halva träningen har sin charm. Man är 28 år och tränar inte längre för att bli bättre. Nu gäller det ju mest att bibehålla den väldigt lilla kunskap man besitter. 🙂

Du har ju som sagt varit med ett tag nu och gjort några grymma insatser. Hur skulle du sammanfatta Virgoåret 2016? Vad var höjdpunkterna och vad var lågvattenmärkena?

Det var ett roligt fotbollsår måste jag säga. Bättre än 5a i div 3 har ju Virgo aldrig presterat tidigare (iaf på väldigt länge, red. Anm.) och det är riktigt kul att få vara en del av en framgångssaga.

Höjdpunkten var ju givetvis sista matchen på en fullsatt arena i Vänersborg där vi tvingade dem till att slänga sina guldhattar och istället sikta in sig på kvalspel. Givetvis är ju debuten borta mot Svane där vi spelade fantastiskt bra också ett fint minne.

Det jag vill, och redan har, glömt är de 2 matcherna jag släppte in en tredjedel av mina mål förra året, Jonsered borta, Kärra hemma. Jonsereds svider nog mest faktiskt. Vi skulle ju bara åka till Jonsered, sist placerade i serien, och hämta hem våra 3 pinnar. Men missar i mängder, uteblivna straffar och då även en spelare i Jonsered fick rött kort i slutskedet så lyckades vi ändå inte få in ett 2-2 mål. Den matchen smärtar fortfarande.

Och om vi då ska spåna lite kring 2017? Du har ju ynglat av dig (stort grattis till det!) och fått lite bökiga arbetstider. Men om du ändå får sia om dina egna förhoppningar för detta år, både individuellt och för laget, vad tror du då?

2017 blir året då Virgo vinner div 3! Året då Filip ”Frälsarn” Bergholtz vinner skytteligan och charmar publiken runt Mossens IP (och kanske även tjejerna?) och året då Jocke ”Laser” Ahlgren inser att man behöver springa mycket mer när man inte har tränarrollen.

Jag ser fram emot ett bra år för alla i laget inklusive mig själv. Och framför allt vill jag önska min familj ett riktigt bra år nu när vår lilla framtida Virgoit, Mason, kommit till världen! 🙂

Till sist. Det är matchminut 97 borta mot Vänersborg som går för serieseger och vi leder med 2-1. Du får bollen och ska bara rensa bort den med en utspark för att säkra 3e-platsen i serien. Berätta vad som hände? Ta oss igenom det som kom att kallas ”Bom-Bom och sagan om världens sämsta utspark!”. 🙂

”Efter en fullständigt briljant match där ”Bom-Bom” fullständigt stängt igen målet bortsett från ”Laser” Ahlgrens självmål, så fick han en felträff på utsparken och bollen slicade ut till inkast rakt ut till höger om straffområdet. Att inkastet skulle resultera i ett kaosartat tumult i straffområdet innan den till sist hamnade framför skytteligavinnaren David Bennhages fötter och i ett resolut avslut i stolproten, kan inte ”Bom-Bom” lastas för!” -Aftonblaskans Erik LågNivå

5 snabba:

Jobbar med? – Försäljare på Mio Västra Frölunda

Icke-aktiv fotbollsidol?Peter Schmeichel, Röda väggen.

Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag? Äntligen kunna umgås med Gustaf ”Gnesta-Kongo” Lindberg och hans Stureplansliv.

Avenyn eller Andra Lång?Avenyn

Han i Virgo är jag avis på?Henrik Nikkiläs magrutor

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s