4e raka! Tackarrrrr

3-2-seger mot Jonsered följdes upp av en 4-1-seger borta mot Kode. Den stora skillnaden? Denna gång spelade faktiskt Virgo rätt bra fotboll och gav egentligen aldrig Kode några större möjligheter till poäng. 4e raka 3-poängaren och det är tämligen lätt att vara Virgoit just nu.

2016-06-03 Kode IF - IK Virgo

Över: Nikkilä, Erlandsson, Caesar, Ahlgren, P. Falk, C-J Falk, Ekdahl. Under: Sundh, Tårtan, Modin, Tor.

Virgo har en ful ovana. I 5 av 7 matcher innan Kode har vi släppt in mål inom de första 20 minuterna. Kode var det 6e av 8 lag att lyckas med ”bedriften” att näta innan uret passerat matchminut 20 denna säsong. Mot Kode spelade vi dock i alla fall bra fram till en felpass, en alert forward och en sidledspass till öppet mål i 17e minuten skapade 1-0 till hemmalaget. Tungt såklart, men Virgo fortsatte att nöta på och skapa mängder med lägen. Kvitteringen kom ganska omgående på straff och innan halvtidsvilan gav Carl-Johan Falk Virgo ledningen.

Carl-Johan Falk som åter var tillbaka skadefri visade att han har varit saknad och skickade även in sitt andra och Virgos 3e mål för kvällen innan han gick av efter halva andra halvlek spelad. 1-3-målet var även något av spiken i kistan. Kode hade inte skapat mycket som kan kallas farligt och efter Virgos 3a var Kode ett slaget lag. Inhoppande Markus Norberg fastställer ett både rättvist och väldigt trevligt 1-4.

Kode var som sagt aldrig riktigt nära trots sin 1-0-ledning och är nog inte supernöjda med sin insats. Virgo var numret större denna match. Jag kan dock inte låta bli att fascineras lite av Kode. De har en härlig ”Vi-gör-det-tillsammans-aura” över sig som framförallt märks då årets upplaga av Kode är, med några undantag, samma stomme som höll på att spela ur sig ur 4an 2014 (Virgo räddade dem kvar ironiskt nog). Frågan är ju om det kommer räcka för dem iår. Serien är visserligen hyperjämn och Kode kommer inte vara chanslösa i någon match. Samtidigt så är det löjligt svårt att hålla sig kvar i denna serie. Det kommer kräva ett poängsnitt över 1p per omgång för att få vara kvar och det tror jag tyvärr inte de mäktar med tanke på vad de visade upp mot oss. Men Anderberg har dock inte spelat en minut än heller, och det ska man ha i åtanke! Kode var dock ett trevligt gäng och jämfört med Jonsered så tackade samtliga Kodespelare efter matchen. I Jonsered kunde jag räkna till en tackande spelare förra omgången.

Återigen fredagsmatch på Mossen denna vecka. Då gästa Kärra/Klareberg oss. Ett KKIF som nog kan anses vara säsongens överraskning hittills då man bara förlorat en match och samlat ihop mer än fina 15 poäng. Man slog dessutom Landvetter senast och det är sjukt starkt! Virgo kommer ha en rad bortfall i denna match. Backklippan Erlandsson ska dricka ljumna 4,2or på Malta, ytterligare ett gäng ska ner till EM i Frankrike och på detta finns några frågetecken pga. av skador. Förhoppningsvis kan vi dock mönstra ett starkare lag än de 0 avbytare vi hade när vi träningsförlorade mot KKIF i våras. Men det vågar jag iofs inte svära på! 😉

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s