3 pinnar mot Lerum

Så fick då äntligen Virgo vinna även detta år i 3an. Efter en rad bedrövelser och besvikelser så kastade vi om ordentligt och gjorde omtag på oss själva. Och det gav resultat. 3 pinnar mot Lerum och även om det var jämnt så är det verkligen inget vi ber om ursäkt för.

IK Virgo -Lerums IS 013.JPG

Ovan: Tårtan, Erlandsson, Mossan, Dr. Jones, Candy, Ahlgren. Nedan: Sundh, Ekdahl, Gnesta-Kongo, Lill-Falk, Carl-Oskar.

3-backslinjen slopades. En av seriens bästa mittbackar skickades upp på topp och en av seriens bästa offensiva förmågor sattes som mittback. Vi utgick med ett lägre lag och direktiven var klara. Inget jävla skit bakåt. Offensiven, som ändå varit framgångsrik, fick givetvis inte samma stuns men det var back to basics och det vi skulle göra frammåt skulle vi göra enkelt och effektivt. Och det fick önskat resultat.

Snabba Patrik ”Lill-Falk” Falk och uppflyttade ”Mossan” skapade oro i Lerums backlinje genom sin snabbhet och i det defensiva fick Ahlgrens rutin fason på de enkla misstag vi tidigare bjudit våra motståndare på. Och när vi väl fick fason på defensiven så var det stängt. 1-0 i halvtid kvitterades visserligen av Lerum efter en hörnretur vi inte får undan. Men detta var, förutom ett inlägg i ribban, allt Lerum hade mot mål. Så även om utdelningen är 100%-ig så ska det inte ett skott på mål räcka till seger. Och det gjorde det inte heller. I 88e kan inhoppade Norberg trycka in 2-1 efter en målvaktsretur och efter världens längsta 3-mins-tillägsstid så kunde Virgo gå segrande ur denna fight och fick äntligen sjunga segersången i omklädningsrummet.

På torsdag väntar bortamatch i Uddevalla där kometlaget IK Svane tar emot oss. Ett Svane som tagit sig till 3an via två raka seriesegrar då man bärgade 5an och 4an och har därmed bra vind i seglen. I laget har man en målspruta av rang i Fredrik Söderqvist. Den herren gjorde i runda slängar 45 baljor i 4an vilket får anses vara superduperbra. I övrigt är det svårt att sia om vad motståndet har att erbjuda. Jag har fått för mig att Svane och vi i Virgo är lite av samma skrot och korn. Lite av ett kompisgäng med bra talang. Det bäddar ju onekligen för en jämn tillställning. Förhoppningsvis kan Virgo dock avgå med segern och därmed påbörja en vinnarsvit.

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s