Suck

Nu börjar det bli tråkigt att inte kunna leverera goda nyheter på bloggen. Hemmapremiär, strålande sol, mycket folk på Mossen och upplagt för fest. Inte ens då lyckas vi knyta ihop säcken eller plocka fram det där lilla extra som krävs. Istället en sur 2-4-förlust efter att ha gjort en både blek och oinspirerad avslutning på matchen. Vi kan så mycket bättre, men vi vägrar att visa det.

IK Virgo - Landvetter IS 018

Över: Erlandsson, Mossan, Stor-Falk, Caesar, Ahlgren, Tor. Under: Tårtan, Sundh, Carl-Oscar, Lill-Falk, Ekdahl.

Derbyt mot Landvetter såg annars ganska bra ut i 60 minuter. Visst, vi släppte fortsatt till för lätta lägen defensivt och vi tillät Landvetter att bli farligare än vad de kanske förtjänade, något vi helt enkelt måste jobba bort. Men vi hade mycket boll och lyckades periodvis sätta bra press på Landvetter. 1-1 i halvtid efter en blunder av undertecknad och ett straffmål av Ahlgren blev snabbt en 2-1-ledninge efter en fantastisk nick av planens ålderman Erlandsson. Men roligare än så blev det tyvärr inte.

Precis som sist mot Ytterby så ger vi oss själva inte chansen att få spela i ledning. Felpassningar, slarv och oödmjukt spel på helt fel del av banan och hux flux var Landvetter i ledningen bara kvarten efter vi tagit ledningen. Må vara att kvitteringen som kom via frispark var bra slagen och att det var matchen mest obegripliga avblåsning, så kom den ur en obegriplig felpassning någon meter utanför straffområdet och då blir man straffad i denna serie. Även ledningsmålet kommer ur en liknande tankevurpa i försvarsspelet och detta måste vi bara få bort om vi vill ta några fler poäng. Visst, vi vill vara ett spelande lag och vi har individuell skicklighet att kanske lösa det. Men jag är hellre ett lag som knackar långt i försvaret och vinner matcher. Det är fan så mycket mindre frustrerande.

I slutet stänger Landvetter matchen via en fin aktion längs kanten som avslutas med ett fint inspel och boll i öppet mål. Ridå. Vi står nu på 1 poäng efter 4 matcher och har fått en mardrömsstart. Vi kanske inte ska prata om kris än, men vi måste göra någon förändring till kommande matcher. Om det är en strategiändring eller om det räcker med att alla bara tar fram lite jävlar-anamma låter jag vara osagt. Det kanske är båda. Ändring måste vi i alla fall göra.

Nästa match väntar Lerums IS som kommer på besök till Mossens IP. Ett Lerums om slog tillbaka obesegrade Velebit fint med 3-0 hemma. En chans för Virgo att studsa tillbaka. 3 pinnar där och vi är ändå med. Ny förlust och glappet börjar bli oroväckande stort. Mm, spännande värre.

/Sundh

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s