Seriepremiär!

Premiärvecka! Den gamla Virgoikonen Alex Augustsson förklarade tidigt för mig att ”Johan, allt här i livet går i sinuskurvor. Allt handlar bara om amplitud och frekvens”. Även om dessa ord kanske inte yttrades i det mest sofistikerade av sammanhang så har jag hittills i livet bara kunnat konstatera att Alex alltid haft rätt. Det går upp och det går ner. Ibland är det bra och ibland är det dåligt. Det gäller jobb, det gäller kärlek och det gäller framförallt fotboll.

Ända sedan slutsignalen borta mot Vänersborg i sista omgången förra året har känslan varit ”Fan va skönt! Nu får vi chansen till revansch! Visa att vi kan göra det ordentligt!”. Ett jobbigt första år i 3an var över och nu skulle vi bygga nytt! Och även om det började riktigt trögt så är vi nu framme i premiärvecka 2016 och vi står där med 12 konstaterade nyförvärv. 12 nyförvärv som inte bara kommer stärka spets och bredd till en nivå Virgo aldrig skådat, utan även 12 nyförvärv som samtliga är personer som passar in som handen i handsken i Virgo och vårt sätt att vara och spela fotboll. Inför premiären har vi alltså fått in 12 nya lagkamrater. 12 nya bästisar och 12 nya klockrena virgoiter. Virgo står därmed bra rustat inför vårt andra år i 3an.

IMG_2225_500

Leende läppar kommer vara något som kännetäcknar Virgo och virgoiter 2016!

 

Vad tror vi då om detta år? Mja, en ruggigt oviss serie att ge sig på att tippa. Det känns verkligen inte som det finns nått lag som sticker ut. Inte åt nått håll egentligen. De lag som har sylvass spets är inte kända för sin bredd och de som är kända för sin bredd stoltserar inte med några affischnamn. I det avseendet skulle jag säga att Virgo ligger bra till. Vi har spetskompetens som få lag kan matcha och bredden har vi även värvat in. Vårt dilemma ligger som vanligt i träningsmängd och struktur. Kan vi dock använda vår rutin och styra matcherna dit vi vill, ja då kommer vi bli svårslagna.

I övrigt är det lätt att dra till med Vänersborg som laget att slå. Riktigt stabila förra året och har spetsat till det ytterligare till år. Angered är också lätt att tippa som huvudkandidat men någonting säger mig att det kommer vara en ögonbrynshöjare högst upp i topp när vi summerar detta. Serien känns inte mördande svår och då kan det lilla räcka långt. Kode kanske har värvat in lite bredd som komplement till sina målsprutor? Svanes matchande mot lag högre upp i system kanske gör att de tar serien med storm? Mmm, jag håller inte ett sådant scenario för omöjligt.

Vår premiärmotståndare Ahlafors då? Ahlafors började ju bedrövligt förra året men räddade upp det på ett mycket övertygande sätt på hösten. Ett gediget lag som då fick spela ihop sig och jag misstänker att man jobbat vidare på detta under vinter- och försäsong. Man har ju en självklar spets i gamle allsvenska öisaren Jonathan Lindström vilket givetvis är klass och kan man bära vidare på förra årets andra halva kommer man vara ett topplag och vi bör därmed vara varnade!

Virgo då? Ja stor ruljangs på folk inför denna säsong. Vi har tappat några riktiga pärlor och vi har fått in några lika vassa nyförvärv. Däremot står vi oss mycket bättre i år då i princip samtliga nyförvärv har, och kommer fortsatt att ha, en avsevärt högre tränings- och matchnärvaro. En garant för att vi kommer matcha bra lag varje match i år. Något vi tyvärr fick tumma på förra året. Nej i år har vi kvalitet som kan bära långt. Att våra nyförvärv dessutom sänkt medelåldern i truppen gör ju ingenting heller. Borta mot Ahlafors kommer vi t.ex. mönstra en medelålder på 28. Men det är klart. Då saknas ju Erlandsson och han var ju med och uppfann hjulet.

Som sagt, allt här i livet går i sinuskurvor. Det går upp och det går ner och i år är det dags för en uppgång då vi var nere i skiten i höstas. Jag sa redan i höstas av Virgo kommer ha den roligaste säsongerna i mannaminne 2016. En nystart för herrlaget, en omstart för damlaget och en rad erfarenheter vi som förening dragit lärdom av under vårt första svåra år i trean. I vintras var jag orolig men idag är ju fullkomligt övertygad om att min profetia kommer slå in. 2016 blir ett bra år!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s