Nyförvärv #5 – Calle Ekdahl

Ända sedan Virgo värvade Anders Lindahl och Joakim Viberg inför guldsäsongen 2014 har en fråga ekat nere på Mossens IP: ”När fan kommer Calle Ekdahl?”. En mer given IK Virgo-värvning än just Calle Ekdahl är nämligen svår att tänka sig!

Calle har nämligen alla de rätta attributen för att bära den rödsvart-randig tröjan: Han bor i Johanneberg, han har spelat hela sitt liv i Torslanda, han är en fantastisk fotbollstalang och han har dessutom ett Collgate-leende som vi inte sett sedan Fredrik Augustins dagar i Virgo!

Och nu är det äntligen signat och klart! Calle Ekdahl förstärker IK Virgo inför säsongen 2016 och det känns nästan lika bra som det känns självklart!

ekdahl

Två Torslandaikoner, Läjp 1 och Läjp 2, återförenade igen

 

Jag säger som Gert Fylking brukar säga vid annonseringen av Nobelprisvinnarna i litteratur: ”Äntligen!”. Själv trodde jag övergången var klar redan förra året när du fick ta del av Johannebars stammis-shots. Nu dröjde kråkan litegrann, men hur känns det att nu äntligen få vara Virgoit?

Jag känner mig välsignad över välkomnandet i klubben, jag känner mig redan som hemma och man kan lätt få flashbacks från Torslanda IK:s omklädningsrum för en 5-6 år sedan! Att återigen få dagliga telefonsamtal från lill-tårtan (Tor Isaksson) då han undrar när träningen börjar etc. är något som jag saknat mycket. Likaså att få höra på Erlandssons gnäll och Ahlgrens krydd är något man varit borta från för länge!

Inför profilkortet yttrade du orden ”Fan va nervöst! Jag har aldrig burit en annan tröja än Torslandas!”. Det tyder ju på att antal klubbar på din meritlista inte direkt blir någon lång läsning. Hur skulle du själv sammanfatta ditt fotbollsliv?

#TIK4life summerar väl min fotbollskarriär. 25 år i klubben, 15 år i A-truppen, 10 år som lagkapten, 19 crawfordcup bucklor, 2 div.2 seriesegrar, 125 gula, 15 röda, 2-3 baljor. Kroppen känns oförskämt fräsch så jag förväntar mig att representera Virgo även när jag når upp i Erlandssons respektabla ålder.

Du har ju, minst sagt, väldigt bra koll på många i laget då du lirat med i princip hela laget innan. Vad tänker du om laget du nu kommer till? Vilka och vad imponeras du av och vad bör vi kunna förvänta oss av säsongen?

Jag har framförallt imponerats av dem jag inte riktigt hade koll på innan, deras ständiga vilja att bli bättre! Tänker närmast på ”Kungen” (Ulf Carling) som cyklade bort de extra semesterkilona 45 minuter efter träningen häromdagen, men likaså ”Görlitz”(Magnus Nilsson) som valde Ramlösa framför malt och humle efter smålags-vinsten. Dessa gubbar sänder fina signaler till övriga truppen om att aldrig slå sig till ro och hela tiden vilja utvecklas!

Jag tror på ett bra år tillsammans! Resultatmässigt hoppas jag att vi kan vara med och utmana i toppen, det tror jag absolut att vi har möjlighet till om vi får kontinuitet sett över säsongen Jag skrev till gubbarna i TIK att, ”vi ses i div.2 nästa år om ni lyckas hålla er kvar”.

Du framstår ju i alla avseenden som en svärmorsdröm, men under de första matcherna i Virgotröjan har det ju ändå kunnat anas en viss portion av domargnäll. Är det en spricka i den annars så välpolerade fasaden vi kan skönja? Kommer smeknamnet som sätter sig rent av bli ”Läjp-Calle” eller blir det skärpning på den fronten när serien väl drar igång?

I det vardagliga livet är jag väldigt lugn så det är på planen jag tar fram aggressionerna som jag bär inom mig. Oftast över domaren men även medspelare, motspelare och publik ligger i farozonen. Det finns 2 olika stadier har jag märkt, antingen e jag läjp för att jag är jävligt laddad vilket oftast är positivt för laget eller så är jag läjp för att jag tycker att allt är piss (typ Kozara-matchen). Så för att svara på din fråga så kan smeknamnet mycket väl bli ”Läjp-Calle”! Alla kan ju inte ha smeknamnet ”Kungen”…

Till sist, du och några till har ju en gedigen inkilning att se fram emot då ni signade efter vårt Jönköpingsläger. Är mina källor tillförlitliga så har du sluppit detta moment tidigare i ditt liv. Hur nervös är du inför detta? Och vad mer ser du fram emot under ditt första år som Virgoit?

Jag blev inkilad 2002 på träningsläger i Italien när Glenn Hysen var tränare i TIK så jag har fått min beskedliga del av det kan man säga…kom hem utan hår på huvudet bland annat… Inkilning e sköj och med ett par pilsner i kroppen blir det än bättre! Jag ser mest fram emot pilsner på altan efter en seger en sommarkväll!

5 snabba:

Jobbar med? – Flytta pengar mellan konton

Icke-aktiv fotbollsidol? – Stefan Schwarz

Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag? – Köpa en badtuna och en varmvattensberedare till klubbhuset

Lounge(s) eller Långgatorna? – På lounges va jag så sent som i lördags å varken Sunken eller Storfalk kom in så det va sköj!

Han i Virgo är jag avis på? – Nille, så nära elvan utan en svettdroppe.

Känns underbart att äntligen få med Calle på Virgotåget och pusslet IK Virgo börjar arta sig inför 2016. Vi har dock ytterligare några hunkar kvar att presentera. Där ibland en tokig islänning, så håll utkik på bloggen!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s