Nyförvärv #3 – Claes Klippert

Det stod tidigt klart att förra årets tränare, Virgoikonen Mikael Andersson, inte skulle fortsätta sitt uppdrag under 2016. Att leta tränare för ett lag som inte har så mycket att erbjuda är inte alltid det lättaste och en rad olika konstellationer och förslag diskuterades under hösten nere på Mossens IP. Tillslut inkom ett jäkligt intressant förslag. Tillslut stod Claes Klippert ombytt i skruvdobb på Mossens IPs gräsmatta för att vara med och känna på gemenskapen. Och Claes verkade gilla det han såg!

Nu tackade visserligen Klippert nej till tränaransvaret för Världens vackraste Virgo 2016 till förmån för juniorerna i Frölunda. Men tanden verkade ändå vara nedblodad. För istället för styra och dirigera från sidlinjen valde ändå Klippert att signa för oss och därmed återuppta en vilande fotbollskarriär. Nu får vi se i vilken omfattning detta speldeltagande kommer ske. Men suget verkar onekligen finnas där och i IK Virgos trupp för 2016 kommer likväl Claes Klippert att ingå!

Mölndals IF - IK Virgo 2016-02-16 019

Heter man Claes Klippert behvöer man inget ytterligare smeknamn. Vi har dock en förkärlek till just smeknamn i Virgo så vi får se hur länge smeknamnslösheten håller i sig. Ahlgren är i alla fall nöjda med sin nya backklippert.

Välkommen hem till Virgo Claes! Eftersom jag är obotlig Virgoentusiast vill jag ju gärna dra till med något i stil med att ”Virgos omklädningsrum är som en kräftbur – lätt att komma in i, svår att ta sig ur” Eller ”Once you go Virgo, you never go back”. Hur nära sanningen är jag? Vad var det som fick dig att ta på dig fotbollskorna igen?

Tack så mycket säger jag då! Det är ju något med denna vackra konst som ständigt drar i mig. Första gången jag kom ner för att träna var det ju som sagt för att känna lite på gemenskapen och laget jag eventuellt skulle träna. Vad jag kom hem med var en känsla av hur roligt jag hade haft med att just spela med detta härliga gäng, minns att jag tänkte något i stil med att jag skiter i att vara tränare och spelar en säsong här. Nu visste jag dock att så inte skulle bli fallet då min motivation att bli en duktig ledare också är väldigt stark i mig. Västra Frölunda U-trupp blev mitt val 2016 för att det är där jag börjat mitt arbete och nyfikenheten på att försöka utbilda och utveckla dessa unga och på många håll och kanter riktigt duktiga killar var väldigt stor. Min klubb har haft några tuffa år bakom sig men det känns verkligen som att det är något positivt på gång. Jag lämnade mitt besked till Ahlgren med visst vemod såklart. Några veckor senare ringde han mig och frågade om jag ville komma ner och träna ändå och då kände jag ingen tvekan alls. Jag får väl helt enkelt ge dig rätt i din liknelse med kräftburen.

Du tackade ju nej till att leda Virgo i år till förmån för ett gäng ambitiösa juniorer i Frölunda. Detta gör ju dig till mycket fotbollsupptagen man. Hur ser ditt veckoschema egentligen ut? Och vad kan vi med förhoppningar om att se dig ombytt i Virgodress till varje träning och match egentligen hoppas på?

Det ser underbart ut med fotboll nästan varje dag! Jag vet inte om jag är en person som är dålig på att vara ledig men ett tydligt schema gör mig gott. Brukar uppskatta att vara fri en utav helgdagarna i alla fall. Vad gäller förhoppningarna om att se mig ombytt så ska jag i alla fall närvara på en träning i veckan tycker jag. Beträffande matcher så ser det lovande ut när serien drar igång då det är på fredagar det händer på Mossens IP. Som tidigare nämnt har jag ju en del på mitt veckoschema så stadens uteserveringar kommer väl kanske inte locka bort mig från lagets aktiviteter.

Sören Nyborg är ju en gammal Virgolegendar som du arbetar nära med i Förlunda. Hur har han kommenterat din övergång?

Det stämmer att jag och Sören arbetar ihop i Frölunda. Det roliga är att han visste om att jag kritat på för Virgo i nästan en månad innan han själv nämnde att han lirat där för en massa år sedan. Det är väl inte många kvar i Virgo sedan hans glansdagar i div 6B 2007 och det var faktist först när ditt namn dök upp som han nämde att ni lirat ihop. Faktum är att han fått agera vikarierande målvakt på våra juniorträningar så pass mycket att han kanske snart är aktuell för en come back i Virgo!

Om jag har förstått det rätt är du ett välkänt namn i främst Göteborgs västra fotbollskretsar där då både spelat och nu tränar inom Västra Frölundas organisation. Kan du inte själv redogöra för hur karriären ser ut?

Jag satt och tittade på fotbolls-VM i Italien 1990 på tv och insåg att jag nog är lite småintresserad av detta jag ser. Mina föräldrar tog kontakt med min lokala klubb Kungsladugårds BK och jag gick dit för prova. Det gick otroligt bra tyckte jag och gruset på Apelsinplan var rena himmelriket! Jag spelade sedan stora delar av min pojk- och junior-tid i Västra Frölunda(lagkamrat med Nihal Behrens sista året) innan jag lämnade för en kortare sejour i Älvsborgs FF där jag snabbt gjorde min seniordebut. Jag har sen representerat en del klubbar på seniornivå där en del av dem har etsat sig fast lite extra. En utav dem är definitivt göteborgsklassikern Skogens IF. Jag gjorde 3 säsonger hos ”smokinglirarna” som klubben kallades när man låg i gamla division 2 som idag kallas Superettan. Under mina 3 år var jag med om 2 degraderingar, men jag minns ändå bara klubben med värme och det gör alltid lite ont i mig när jag tänker på att man lagt ner verksamheten för gott som det verkar. Sportsligt sett är nog Floda BoIF den bästa klubb jag spelat med. Vi blev tvåa i gamla division 2 och hade ett väldigt duktigt lag. Där spelade jag med Joakim Ahlgren bland annat. De sportsliga kunde tyvärr inte följas upp då ekonomin gick i kras fullständigt. På senare år har det blivit mycket division 3- och 4-fotboll för mig, nu senast i VF då.

Om vi tittar lite på kommande säsong. Hur tror du vi kommer sammanfatta året när vi står framme i oktober månad? Tror du ett det är Virgos eminenta småpssningsspel á la Barcelona eller den sjukaste kräftskivan i mannaminne som kommer ha etsat sig fast på hornhinnan?

Varför inte båda? Eller vad vet jag? Jag har varken fått uppleva spelet du menar eller varit på någon sjukare kräftskiva…hjälp mig!

Till sist, inget tränaransvar 2016. Är det du som leder IK Virgo när föreningen lirar i div. 2 2017?

Får inte Nille och Ahlgren fortsatt förtroende då? I sådana fall får vi se…

5 snabba:

Jobbar med? – Säljer Printmedia

Icke-aktiv fotbollsidol? Peter Antoine. Samma intressen, fotboll, Tyskland, öl.

Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag? Rädda Torquay United från konkurs

Lounge(s) eller Långgatorna? Långgatorna, ser ni mig på avenyn så tipsa mig om att åka hem.

Han i Virgo är jag avis på?Innocent Amechetovi, för att han är störst och starkast.

 

 Vi hälsar Klippert välkommen till eleganterna från Johanneberg! Vi vet att du kommer stortrivas!

/Sundh

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s