Nyförvärv #1 – Gustaf Lindberg

”Wow! Vilken bolltouch!” – Det kunde vara vår tränare Joakim Ahlgrens första ord när han för första gången såg årets första nyförvärv in action. Nu var det inte det. Men det finns andra sätt att imponera på vår något disträa huvudtränare, och det var precis vad Gustaf ”Gnesta-Kongo” Lindberg gjorde på inkilshelgen i Jönköping härom veckan!

Det blott 19-årige yrvädret visade sig nämligen inte bara sänka medelåldern betänkligt i truppen. Han kom även in i laget som om det vore det mest naturliga i världen. Ett inkilsuppdrag hit, ett garv dit och tränare Ahlgren satt med stora, blöta, ögon och kunde bara konstaterande yttra: ”Honom ska vi ha!”

Coach Ahlgren skakar nöjt tass med säsongens första nyförvärv! Gustav Lindberg!

Coach Ahlgren skakar nöjt tass med säsongens första nyförvärv! Gustaf Lindberg!

Som båtflykting hela vägen från den Kungliga huvudstaden var du redan i höstas med och kände på gemenskapen i Världens vackraste Virgo. Nu har du med andra ord hunnit reflektera lite över vad du gett dig in på. Så klassiska sportfrågan blir ju: ”Hur känns det?”

Känns otroligt kul att äntligen få vara en del av Virgo.

Du har ju lite rutin på det här med ”mindre bemedlade lag” då du senast representerade poplaget Andrea Doria. Hur ser egentligen ditt fotbolls-CV ut?

Fotbollskarriären började på en grusplan på Östermalms IP i Sveriges finaste blårandiga tröja, nämligen Djurgårdens IF. Spelade där fram till U17 då jag lämnade för FC Djursholm. I Djursholm hann jag med att spela både U17 och U19, där vi även vann Sanktan-guld på U17-sidan. Djursholm slogs därefter samman med Andrea Doria och därav klubbvalet.

Om vi kikar lite på det lag du nu landat i. Hur ser det ut tycker du? Vilka imponerar och vad imponerar de med?

Tuff fråga! Nu på senare tid när det dykt upp lite fler folk på träningarna så ser det riktigt bra ut! Rent fotbollsmässigt måste jag tyvärr, även om det tar emot att säga det, lyfta Ahlgren. En fruktansvärd komplett spelare. Även Falken och John besitter otroligt fina offensiva egenskaper. Måste även lyfta vår ordförande för hans återhållsamma men ändå stämningshöjande kvaliteter! Rasmus ”Mossan” Källum räknar ju säkert med att jag hyllar honom, men det kommer jag inte göra. Otroligt överskattad spelare! 😉

Om du ska vara ärlig, tror du vi kommer leverera hårdast på eller utanför planen?

Utanför plan, garanterat.

När vi ändå är inne på ärliga svar. Vad ser du fram emot mest? Första målet i Virgo-tröjan eller första festen med damlaget?

Ryktas om att *CENSUR* redan varit där på de flesta, så första baljan ser jag framemot.

 

Fem snabba:

Jobbar med? Pluggar, läser till personalvetare

Icke-aktiv fotbollsidol? Jag är 19 bast. Mina idoler är fortfarande typ 25…

Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag? – Skulle? Jag är redan ekonomiskt oberoende! 😉

Lounge(s) eller Långgatorna? Lounge(s)? lång vadå?

Han i Virgo är jag avis på? Marcus ”MacAttack” Jonsson! Hans hår ligger alltid helt perfekt oavsett väder.

 

Vi välkomnar därmed mannen med ruffset, vår egen version av Carlos Valderrama, välkommen in i värmen och gemenskapen på Mossens IP!

P.S. ”Gnesta-Kongo”, vart tusan kommer det ifrån?. Tja, det är resultatet av en något itterativ process som landade under inkilshelgen. Som stockholmare i Virgo får man finna sig i att bli kallad ”Lasse från Gnesta”. ”Lasse från Gnesta” misstogs för ”Lasse Kongo” och vips var ”Gnesta-Kongo” fött!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s