Årets första!

Virgobloggen tillbaka med ett första inlägg för 2016. Ambitionen är helt klart att bloggen ska överleva även detta år, men jag har inte riktigt bestämt mig för hur formatet kommer se ut. Förra året vart det väl mycket matchreferat över bloggen och det skulle jag vilja komma bort ifrån. Dels för det inte var tanken när bloggen startades och dels för att tiden inte finns för 2 inlägg i veckan. Inte jämt nu i alla fall. Dessutom har FCF bloggen aviserat att den kommer följa upp div 3 detta år, och då får förhoppningsvis våra matcher lite täckning där. Vi får se vad det landar i helt enkelt.

cropped-ikvirgo-guld2.jpg

Vad har då hänt sen i höstas när vi, mot all rim och reson, lyckades hålla oss kvar i trean? Ja, vintersäsong är ju aldrig Virgos säsong. Dåligt med träningar och dåligt med närvaro emellanåt. Dessutom ett långt stiltje på nyförvärvsmarknaden då vi som vanligt inte har några förutsättningar att erbjuda mer än ett jäkla hjärta och en unik lagsamanhållning. Men jag tycker ändå att det ligger nått i luften inför i år. Nått som luktar lite optimism! Nått som doftar lite tro på ett bra Virgoår 2016!

Om vi ska börja med att konstatera vad som är klart så kan vi börja med spelschemat. Hela 10 lag från Gbg och endast ett fåtal lördag-/söndagmatcher ger ju starka flashbacks från supersäsongen 2014 när vi defilerade hem 4an. Att inte behöva offra varenda helg för fotboll är något som i alla fall jag uppskattar och tycker är väldigt skönt. Att dessutom inte behöva lägga en massa pengar på bussresor till Åmål gör också välbehövligt gott i klubbplånboken. På nyförvärvslistan är det ännu lite skralt. Jonas ”Dr Jones” Olsson från Morlanda och Gustaf ”Gnesta-Kongo” Lindberg från den kungliga hufvudstaden är båda klass och goa gubbar som kommer bidra mycket iår. Bästa nyförvärvet än så länge är det dock att få tillbaka Joakim Ahlgren i gammal god storform efter operation. Han ser bra ut! Mycket bra ut!

I övrigt så viskas det och tisslas det som bäst på tränarrummet på Mossens IP. Förhoppningen är att vi inom kort kan presentera ytterligare några goa gubbar. Får vi in hela önskelistan så är inte bara den sportsliga framgången säkrad. Vi kommer dessutom att ha det roligaste Virgoåret på länge! Men nu ska jag inte jinxa nått i onödan här…

Sportsligt so far har vi hunnit med ett tränings-/inkilshelg i Jönköping där avslutade fredagkvälllen med match mot div-3laget Gnosjö IF. En match där vi dominerade i 30 minuter och även hade ledningen med 0-1 för att därefter tappa tempo, byta runt på folk och positioner och således även gå mot en 2-1 förlust. Nu skulle ett totalt målvaktshaveri hos motståndarlaget i slutminuten rädda ett kryss. Efter att först ha dragit på sig ett gult kort efter att ha bett linjedomaren dra åt helvete valde sedan målvakten att tappa ut en boll till hörna som han generöst nog även valde att tappa in i eget mål via en medspelare. Därefter kom det riktiga spelet och det andra gula kortet som på beställning. Stolar och svordomar flög högt i luften och underhållsvärdet var givetvis skyhögt. Några i Virgoleden hävdade att jag skulle ha fått en arvtagare, men jag vet inte jag….

I lördags spelade vi mot div 2-laget Kortedala IF. En märklig lagd match då vi inte alls är i någon form för att mäta oss mot hårt drillade div 2-gäng, varken fysiskt eller resursmässigt. Vi står dock upp väldigt bra i orkanblåsten och 0-0 i halvlek tar vi med oss. Då var vi minst lika bra som Kortedala. I andra blåser dock matchen bort helt och hållet. En hårt kämpande trebackslinje med en gemensam träningsnärvaro under 2016 på ca 3 träningar orkade inte hålla uppe när Kortedala kontrade in 5-6 baljor. Nä andra halvlek skiter vi i.

Som sagt. Det känns ändå rätt bra för att vara Virgo just nu. Det är mungipor uppåt och det är fina förhoppningar på både ett roligt år och fina framgångar! Orosmoln finns alltid i vår förening. Som vanligt handlar det om pengar och resursbrister, men vi kämpar på och hoppas vi lyckas få ihop detta år med. I närtid hoppas bloggen kunna redovisa ett par nyförvärv och på lördag tar vi emot ett Guldheden som vädrar morgonluft och ska vara bra iår. Alltid kul med derbyn och detta blir garanterat en trevlig tillställning!

Väl mött!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s