Nattsvart

Nä det är inte speciellt kul att vara Virgoit just nu. Förutsättningarna tryter pga. av dåligt väder, skadorna hopar sig och formen planar utför på ett oroveckande sätt. Mot Frölunda var vi egentligen helt utan chans och det var den klasskillnad som man kanske kan förvänta sig att det ska vara när Virgo och Frölunda möts. Och nu börjar det se mörkt ut. Riktigt mörkt.

Övre raden: Sundh, Norberg, Erlandsson, Innocent, Totte, Ali.  Nedre raden: Mossan, Lindahl, Nikkilä, Oskar, Andy.

Övre raden: Sundh, Norberg, Erlandsson, Innocent, Totte, Ali.
Nedre raden: Mossan, Lindahl, Nikkilä, Oskar, Andy.

Som grädde på moset efter att ha tvingats till en träningsfri vecka så var Virgo dessutom väldigt vingklippt på folk. På bänken satt det 3 killar. En var trotjänaren Patrik Liljevide som det finns en massa gott å säga om. En klippa på alla sätt och vis, men någon van 3-spelare är han inte. En annan som satt på bänken var David Nguyen som visserligen har en massa boll i sig. Men ett löppass på hela säsongen borde inte generera en plats på bänken. Ah, ni förstår själva att det var många borta på grund av jobb, rehab eller avstängningar.

Första halvlek var ändå helt ok från Virgos sida. VF hade givetvis väldigt mycket boll, men på något sätt kändes det ganska bekvämt och vi spelade väldigt kontrollerat i försvarsspelet. Halvleken gick mot ett fullt rättvist 0-0 när oturen var framme. I en rörig situation får Ali en spark på benet och blir liggandes i vårt eget straffområde. Spelet fortsätter dock och när bollen studsat klart så den landat på fötterna på en VF-spelare som i vanliga fall skulle varit tokoffside. Nu upphävde tyvärr Ali denna och 0-1 var inte jättesvårt att rulla in för VF. Tyvärr något av ett struntmål med Virgoögon sätt.

Säsongens största struntmål kom redan 2 minuter in i andra halvlek och tyvärr får jag ta på mig den själv. En förlupen boll rullar mot kortlinjen utanför straffområdet och jag går ut för att täcka ut den till inspark. Tyvärr rullade inte bollen fortare än att VFs anfallare han springa över mig i ryggen, ta bollen och lägga in den i öppet mål. Klumpigt, naivt och oerfaret av mig givetvis. Men till mitt försvar så hade det tyvärr räckt om jag lagt mig ner för att få frisparken. Nu tvingades jag ”bara” ner på knä å då var det tydligen inte frispark. Well…shit happens. Efter detta kommer vi aldrig in i det och tyvärr kroknar våran kondition och VF kunde enkelt spela av matchen och dessutom utöka lednigen två gånger.

Nattsvart i Virgo och som sagt, nu ser det inte bra ut alls. Vi är helt enkelt för dåliga i dagsläget och den form som i princip höll oss oslagbara under fjolåret är som bortblåst. För vår del gäller det nu att försöka hitta glädjen i fotboll igen. Och jag tror någonstans att VF-matchen kan ha varit en liten väckarklocka. Så här dåliga ska vi inte behöva vara, vi kan så mycket bättre. Älvsborg på lördag och givetvis en supertuff bortamatch i vanlig ordning. Men nu är det läge att vända denna horribla trend och Älvsborg har vi slagit förut! Se om vi lyckas få till i alla fall två träningar denna vecka så kanske vi har chansen! 😉

P.S.

Ska passa på att lägga in en liten dementi kring VFs matchreferat på Svenska Fans. Det är alltid kul att läsa utförliga referat med ett uns analys och där ska referatskrivaren ha beröm. Men gällande hans version av VFs andramål så undrar jag om han inte möjligvis var på skithuset när detta skedde? För någon bredsida från halva planen släppte jag inte in. Jag är den första att erkänna att jag säkert mycket väl kan göra det, men just mot Frölunda skedde det inte. J

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s