Surt och tungt

Ibland vill det sig bara inte. Ibland är det som om det sitter någon däruppe bland molnen och bara skakar på huvudet och säger ”Icke!”. Ibland är det även som att den profana makt bland molnen som nekar en lite medvind också bistås i sitt destruktiva arbete av en helt vanligt domherre på planen. Ibland har man den oturen och då blir det svårt att vinna fotbollsmatcher. Tyvärr hade IK Virgo en sådan dag i lördags då Vallen kunde göra ett dödstyck och vinna med 0-2 på Mossens IP.

Övre raden: Mossan, John, Erlandsson, Innocent, Ali, Sundh. Undre raden: Oskar, Anton, Falk, Lindahl, Tor.

Övre raden: Mossan, John, Erlandsson, Innocent, Ali, Sundh.
Undre raden: Oskar, Anton, Falk, Lindahl, Tor.

Jag brukar väldigt sällan kritisera domare för deras insattser. Någonstans väljer jag att tro att det alltid finns två sidor på varje mynt och det oftast är av ren partiskhet som man tycker att domaren gör ett felbeslut. Vidare tycker jag även att domargnäll tillhör dagisnivå och undviks även därav. Men efter denna match är det omöjligt att inte kommentera domaren. För Virgos del var hans agerande helt enkelt en så pass avgörande faktor för matchutgången för att lämnas okommenterat när man ska sammanfatta matchen.

Nu tycker jag inte att domaren var kass hela matchen. Utan kritiken samlas snarare kring 4 incidenter där hans bedömning var i paritet med en blind mans slumpmässiga chansningar. De två första incidenterna inträffade redan inom de första 10 minuterna då vi skulle haft 2 straffar. Att det inte blir straff i någon av dessa situationer är helt och fullständigt obegripligt. 2 tokkapningar som även ska ha bekräftats av linjeman men som båda avvisats av huvudpersonen i fråga. 2 straffar och i alla fall ett ledningsmål där hade gett en helt annan matchbild. De två andra incidenterna inträffade i matchminut 60 respektive 70 då Mossan får två gula kort och såldes får lämna planen. Här är det ju givetvis stor risk att jag, tillskillnad från straffincidenteran, är något partisk. Dessa incidenter kanske samanlagt når upp till ett gult kort. Men istället döms Mossan ut och med en man mindre på banan så förstördes definitivt Virgos redan dåliga dag.

Nu var det givetvis inte domarens fel att vi förlorade denna match. Nej, vi får helt enkelt skylla oss själva då vår effektivitet var helt obefintlig. Vi gjorde i ärlighetens namn en av de bättre matcherna för året och rullade stora stunder ut Vallen och saknade inte lägen för att stänga denna tillställning i ett tidigt skede. Och även om domaren missade två solklara straffar inledningsvis så fick tillslut straff som vi dock inte kunde förvalta bättre än att målvakten kunde styra ut bollen. I andra halvlek är det Virgo för hela slanten och man gick bara och väntade på ett ledningsmål. Men så i minut 70 åker alltså Mossan på sitt andra gula och vi reduceras till 10 man. Bara någon minut efter detta så får Vallen iväg sitt första skott på mål efter en missad undannickning i straffområdet. Sopren i Volleyläge var det inga konstigheter att enkelt lägga in 0-1 och matchen kändes tyvärr avgjord. Vallen hade efter detta många gyllene lägen att utöka sin ledning och med 10 min kvar knoppar de in en lång hörna och stänger matchen med 0-2. Ridå.

Nej det här var tungt. Ytterst tungt. Det är ju aldrig roligt att förlora, men dels så kändes detta som en match som vi ägde och bara borde ha vunnit och dels så talar tabelläget även för att det hade varit väldigt gynnsamt att vinna denna match. Nu har vi 7 matcher kvar och det 5 av dessa matcher är mot lagen som ligger på placeringarna 1-5 i dagsläget. Vi behöver fortfarande vinna minst två matcher till och har ju fortfarande allt i egna händer. Det borde inte vara någon omöjlighet. Trotts att vi torskar så har vi ända hittat spelet igen. Lindahl är tillbaka ordentligt efter sin knäskada och var bäst på plan mot Vallen. Och tillsammans med Oskar så har vi ett fint balanserat mittfält vilket ger stabilitet över hela banan. Oroväckande är dock backbesättningen där både Inno och framförallt Erlandsson spelar med småskavanker och där Nikkilä missar mycket på grund av jobb och där nu även Mossan är avstängd nästa omgång. Ah, det blir att bita i för att lösa nästa omgång. Då står nämligen Kungsbacka för motståndet. Ett Kungsbacka som dessutom jagar topplaceringar.

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s