Lever liket!?

Då var man åter i vardagen igen. Nu har jag i och för sig varit i arbete några dagar redan, men det är först denna vecka som rutiner med jobb, träning, spelschema åter känns igen. Så nu kör vi på med bloggandet igen som innan sommaren. Utan forserat skrivtempo pga. flyttade matcher, midsommar, svensk cup och allt annat som stört.

Det är snart dags att summera ytterligare en vecka genom att avverka omgång 15 i div. 3 NVG. Och för Virgos del innebär detta att vi får gäster från Stora Höga till Mossens IP i form av Vallens IF. Ett Vallen som alltjämt är fast förankrat på jumboplatsen med endast 7 inspelade pinnar. Detta faktum tillsammans med vår bedrövliga resultatrad innan Åmålsmatchen gör att detta kommer bli seriens hittills viktigaste match. För lite så är det. Vill vi undvika de negativa placeringarna är det sjukt viktigt att vi slår lagen under oss i tabellen. I detta läge innebär det Vallen, Dalen och Ahlafors som vi har kvar att möta. Av erfarenhet vet jag att lag inblandade i toppstrid brukar vara hyffsat självgående mot slutet av en serie så där kommer det bli extremt tufft att plocka poäng.

Och om matchen är viktig för Virgo så är det nog helt avgörande för Vallen. Med 8 omgångar kvar är det 9 pinnar upp till kvalplatsen för de blåklädda från Stora Höga. Skulle man förlora mot oss är det bara 7 matcher kvar och då är 4 av dessa matcher mot motstånd som ligger inom topp 5 i tabellen. Nja då blir det tufft. Om det inte är så att det redan är en övermäktig uppgift med tanke på att laget hittills bara har 7 pinnar. Tittar man på tabeller från föregående år så ligger snittet för att nå kval runt 24-25 poäng. Skulle det även vara fallet i år behöver Vallen vinna 6 av 8 återstående matcher.

För Virgo är läget lite ljusare och vi behöver vinna MINST två matcher till. Då landar vi på 25 pinnar och det kan räcka för att undvika kval, men det är absolut inte säkert. Ett bra steg att ta vore såklart att försöka ta 3 pinnar mot Vallen nu på lördag. Men trotts sin dåliga poängskörd så var Vallen svårspelade när vi mötte dem i Stora Höga. Man backade hem och gjorde det trångt och tight. När man sedan tryckte på mot slutet var det inte långt undan att man tog hem alla tre poängen. Sist mot Fjärås petade man även in 3 bollar framåt så man vet aldrig! Kanske att liket ändå lever?

P.S.

Ambitionen är givetvis att köra Virgo-TV innan matchen mot Vallen på lördag. Siktar på sändning 12.50 så ni som ännu inte laddat hem PERISCOPE (och ni är många), gör det!

Blenchbanner

Mellerud – Frölunda
Mellerud förlorade klart borta mot Kungsbacka i vad som verkar varit en något grinig tillställning. Och griniga tillställningar brukar innebära röda kort och så även i den matchen. Och det är ju knappast vad Mellerud behöver med tanke på tabelläget. Frölunda fick pisk i toppmötet mot Vänersborg. Och läser man VFs analyser så var detta ungefär lika rättvist som när Steven Bradbury (ni vet den australiensiska short track-skrinnaren) tog OS-guld 2002. Och VF har värvat starkt så jag har väl egentligen ingen anledning till att misstro dem. Dom kommer gå bra i höst och Mellerud blir en munsbit.
Tips: 1-4

Ahlafors – Dalen
Superviktigt möte där Dalen gärna vill knapra in på Ahlafors och Ahlafors gärna distansera sig från Dalen. Dalen har en Virgo-rad i ryggen, dvs. 5 raka förluster och är även det lag i serien som förlorar mest matcher. Ahlafors piggnade till mot slutet av våren och tog sig snabbt över sträcken. Endast en pinne på de två senaste men då har de också mött bra motstånd. Tror Ahlafors är bättre förberedda för detta än vad Dalen är. Men Dalen är Dalen och Dalen kan man aldrig räkna bort. Ahlafors tar detta, men brasklapp för kryss.
TIPS: 2-0

Vänersborg – Älvsborg
Oviss match mellan två lag som jag tror är sjukt jämna. Älvsborg har gjort det jättefint med små resurser och har 4 raka vinster och Vänersborg har efter en trevande inledning snart nått toppositionen. Jag vet faktiskt inte vad jag ska gå på i denna match. Jag tror dock att Vänersborg besitter lite mer rutin och har även hemmaplansfördel. Det borde väga över något för VIF så jag tror de tar det. Men det är inget jag sätter pengar på.
Tips: 2-1

Skoftebyn – Åmål
Skoftebyn repade sig efter två raka förluster och gjorde processen kort mot Dalen. Man leder därmed fortfarande serien och är laget som jagas. Frågan är ju nu bara om det kommer räcka hela vägen? Många matcher kvar och en förlust kan vara skillnaden på serieseger eller inte. Mot Åmål hemma kommer dock inte denna förlust. Åmål gjorde en plattmatch mot oss senast och fick både knäskada på nyckelspelare (som iofs kan ha läkt) och utvisningar och jag ser helt enkelt inte hur detta ska kunna sluta med annat än hemmavinst.
Tips: 4-0

Fjärås – Kungsbacka
Än är inte undrens tid förbi! Fjärås tog en bortaseger sist mot Vallen! Vad kommer härnäst? Nått så ovanligt som att Fjärås förlorar på hemmaplan? Ja, det gör det faktiskt! Ett hett derby är aldrig lätt att sia om, men Kungsbacka visar klass och tar sikte mot högre divisioner. Fjärås har visserligen 20 pinnar och är bara 7 poäng bakom Kungsbacka, men poängen man tar tar man mot lag från undre halvan (VF undantaget) och där lirar inte Kungsbacka för tillfället.
Tips: 0-3

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s