Vem vänder trenden?

Dåååå var det dags igen! Höstpremiär för IK Virgo på ett soligt Mossens IP mot Melleruds IF och förutsättningarna kunde inte varit bättre! IK Virgo kommer tillstart med en bred och skadefri trupp som, uppumpat av självförtroende sen våravslutningen, tränat dubbla pass om dagen under sommaren. Dessutom har truppen avstått både alkohol och cigaretter och istället tokstuderat fotbollsteori, hörnvarianter och målgester! Det vankas helt enkelt fotbollspropaganda på lördag och det är IK Virgo som kommer stå för den!

Så skulle man ju vilja inleda en blogg som ska avhandla Virgos första höstmatch. Och visst kan jag skriva att ovanstående stämmer. Om jag med ”stämmer” menar ”inta alls stämmer”. För sanningen är att jag fasiken inte har den blekaste aning om var vi står inför denna uppstart. Jag kan ju bara prata för mig själv och skulle jag utgöra något slags snitt för truppens status så ser det ju verkligen inte optimalt ut. 1 veckas dekadens längs Avenyn följdes upp av 1 veckas extrem dekadens i Grekland som nu följs upp med kaffe- och kakorgier när föräldrar, släkt och vänner ska avbockas under en Värmlandsturné. Faktum är att det närmaste en fotbollsträning jag kommit är jag låtit mina barndomspolare fått skjuta lite tåfjuttar på mig på Bråtenvallen hemma i Värmland. Å mycket kan man säga om mina polare, men några division 3-spelare är de tyvärr inte. Bara att hoppas att Hannes som vaktar kassen mot Mellerud har skött sommarträningen på ett mindre syndigt sätt.

Utöver den misstänkt obefintliga träningsnivån så saknas dessutom en rad spelare. Ahlgren har fått spelförbud resten av året, Mossan har flytt landet på jakt efter sol, Totte är visar upp sin hund på någon hundmässa och Falk kommer även han lysa med sin frånvaro. Hörde jag avbräck? Jo, jag tackar jag. Men jag har sagt det förr och även om spelet gick i stå de sista matcherna på våren så har Virgo en väldigt bred och fin trupp i år. Så trotts detta stjärnspäckade avbräck så kommer det stå ett slagkraftigt lag på Virgos planhalva mot Mellerud. Bland annat välkomnar vi tillbaka John, Ali och Anton från skador och det är inte kattpiss det inte!

Blenchbanner

Ett lag som gått i paritet med Virgo på slutet är just Mellerud. Från att stabilt ha plockat poäng via kryss i inledningen i inledningen av serien gick det mot slutet tyngre för den unga truppen från Dalsland. Känslan man får, utan att göra någon djuplodad efterforskning, är dock att stämingen är rätt god i Mellerud. Man behöver dock få in lite trepoängare om man ska lyckas vända på tabelläget och efter att nyligen fått respass av division 4-laget Viken från Åmål i Dalslands-DM så ger man kanske inte övriga motståndare i 3an skrämselhicka direkt. Laget lär dock har tränat på ordentligt under sommaren så utgår man bara utifrån förberedelser så bör nog Mellerud vinna denna match med ett par bollar.

Det lär vara ett gissningsvis revanschsuget Mellerud som vi hälsar välkomna till Mossens IP till höstuppstarten. En match som är viktig för Virgo då en negativ trend måste brytas och en match som är ännu viktigare för Mellerud som även de har en negativ trend som definitivt måste brytas. Något hårddraget skulle man kanske till och med kunna sia om att om inte Mellerud tar 3 pinnar mot oss så blir det nog tufft att klara kontraktet. Men serien är jämn och Mellerud är inte på något sätt ett strykgäng. Personligen hoppas jag att de reder ut kontraktet. Jag hoppas dock inte att de gör det via 3 pinnar mot oss på Mossens IP.

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s