Tennissiffror på Ruddalen

Det var Goliat mot David på Ruddalens plastgräs på fredagkvällen. Västra Frölunda är en gigant i jämförelse med IK Virgo både vad gäller organisation, omsättning och medlemsantal. Virgo har dock rent sportsligt hållit jämna steg med den förre detta Allsvenska föreningen och låg även före den stora talangfabriken i tabellen. Tyvärr för Virgos del hade inte Västra Frölunda gjort sin läxa i bibelstudier inför denna drabbning utan skrev sin egen version av detta möte. I denna version skrällde inte David mot Goliat. I denna version var väl det i ärlighetens namn aldrig ens riktigt nära.

Övre raden: John, Håkan, Mossan, Inno, Erlandsson, Sundh. Undre raden: Ahlgren, Norberg, Totte, Tor, Anton.

Övre raden: John, Håkan, Mossan, Inno, Erlandsson, Sundh. Undre raden: Ahlgren, Norberg, Totte, Tor, Anton.

Virgo har ju gått från en obetydlig liten förening i den absoluta bakgården av svensk fotboll. Rent sportsligt har det gått väldigt fort och vi matchar nu mot de bästa föreningarna i Göteborg. Vi är dock fortfarande en liten förening och ibland lyser det igenom väldigt mycket. Det lyser igenom när vi inte får ihop funktionärer till hemmamatcherna och det lyser igenom när vi inte kan erbjuda någon form av ersättning som t.ex. skobidrag. Ibland är det väldigt charmigt. Vi slåss mot föreningar som har helt andra förutsättningar och vi gör det bra. Det finns dock tyvärr oproffsighet som ibland sinkar oss ordentligt. Personligen gillar jag blandningen, men i fredags var deskrepansen mellan fullblodsprofessionella Västra Frölunda och amatörföreningen IK Virgo helt enkelt för stor. 8 spelare lyssnade på matchgenomgången. Några fick åka tidigare för att skriva ut laguppställningen för att skrivaren i klubbstugan strejkade och några kom med en kvart kvar till match. Väl på plats fick vi lägga energi på hur man ska betala parkeringsbiljetter och vem var det nu som hade vattnet egentligen?

Nu kan det mycket väl vara så att matchen slutat som den gjort oavsett om vi hade gjort en optimal uppvärmning. Nu stod det i alla fall 3-0 till Frölunda efter 20 minuter och det var uppenbart att vi var tagna på sängen. Det gick helt enkelt för fort på Ruddalens våta plastgräs. Ett underlag som passade VF som handen i handsken. Och det var inte bara det som grinade oss illa. När vi väl hittade ett svar på blödningen, att överge vår 3-backslinje och spela vanligt 4-4-2, och hittar en väg in i matchen via ett fantastiskt 3-1 mål via Totte. Ja då utökar VF snabbt till 4-1 och läget kändes återigen hopplöst.

Vi får med oss en reducering till, 4-2 via Anton, innan halvtid. Och hade det bara stått 3-2 istället för 4-2 så är jag övertygad om att vi hade vänt på matchen. I andra är vi nämligen ett helt nytt lag och under andra halvleks första kvart väntar man bara på Virgos mål ska ramla in. Frölunda försvarar sig dock fint och reder ut det. Vi går återigen upp på 3-backslinjen för att flytta fram våra positioner, men det var uppenbart att 3-backslinje på blött plastgräs inte var melodin. Vi tappade tyvärr det momentum vi hade och matchens sista halvtimma var ingen höjdare. Frölunda stänger matchen i 87 på en kontring. Virgo reducerar via ytterligare ett drömmål signerat John. Ytterligare en kontring i matchens sista minut resulterar i 6-3 för Frölunda och Ahlgren får stänga denna tennismatch genom att hänga en frispark i krysset. Tennissiffrorna 6-4 till Frölunda, En hel hög med drömmål och en svag, svag insatts av IK Virgo får sammanfatta denna match.

Frölunda var det bästa motstånd vi mött i år. Snabba, tekniska och superkompisar med underlaget. Den allsvenska rutin som laget införskaffat lös även igenom och laget kontrollerade händelserna på planen på ett övertygande sätt. För Virgos del är det bara att konstatera att vi kom in helt fel i denna match. Det som hittills varit vårt adelsmärke, försvarsspelet, vart pinsamt blottlagt och Frölunda kom ständigt till lägen som vi inte släppt till hittills under säsongen. Vårt så vägvinnande 3-backsspel var inte alls nära att funka och faktum är att de 35 minuter vi spelade med 4-backslinje så spelade vi även 2-1 och hade mersmak!

Det har varit en jobbig helg men nu är det bara att ladda om. Vi förlorade mot ett väldigt bra Frölunda men gjorde 4 mål på bortaplan och landar fortsatt på övre halvan av tabellen. Vi får göra denna insats till läropengar. Framförallt när det kommer till hur man ska spela på konstgräs för det är nästan två olika sporter att spela en match på Ruddalens supersnabba plast och Mossens IPs avsevärt långsammare ruff. På fredag gästas vi av formstarka Älsvborg och då får vi åter spela på ett underlag vi känner igen och behärskar. Och även om Älvsborg är en avsevärt mycket större förening än Virgo så är det inte fråga om någon David mot Goliat-kamp. I alla fall inte en lika tydlig kamp.

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s