Vinst, tillslut…

Det satt hårt inne. Det var till och med på vippen att skita sig helt och hållet. Efter att ha gjort en OK match i 80 minuter så räddas vi till slut av en offsideviftande linjeman, en lagkapten i målform och ett motståndarlag i motvind.

Det märktes tydligt att Vallen hade grubblat en del över 0-5-förlusten senast mot Fjärås. Ambitionen från hemmalaget var uppenbar och det var att hålla tätt bakåt. Med lågt lag tillät man oss att rulla runt bollen på egen planhalva och absolut inte släppa igenom något via mitten. En taktik som de lyckades väl med då vi i Virgo hade förtvivlat svårt att nå fram till målchanser. I stället blev något otåliga virgoiter pressade till långbollar och extravaganta passningsförsök som i de allra flesta fallen var helt fruktlösa. Nu Hade Vallen prioriterat bort anfallsspelet så matchen lär inte varit något ögongodis för de dryga hundra som trotsat regnmolnen och ändå begett sig ut till Stora Högas alldeles förträffliga konstgräsplan. Virgo skulle dock ta ledningen i första halvleks sista minut och målet var rätt symptomatiskt för matchen. Rasmus ”Mossan” Källum lyckades sparka med sig bollen från sin högerbacksplats hela vägen ner till Vallens kortlinjen. Väl där lyckas han återigen sparka med sig bollen inåt banan och efter att ha nått stolpen genom några motläggsfinter så lyckas han bröta in 0-1 på den typ 5e målvaktsreturen. Inte det bästa försvarsspelet av Vallen och inte det snyggaste målet av Mossan. Men ändock, Virgo till halvtidsledning och känslan och förhoppningen var att det skulle öppna upp sig något i andra halvlek.

IK Virgo på spexhumör. Övre raden: Erlandsson, John, Håkan, Falk, Sundh, Ahlgren, Tor. Undre raden: Viggo, Anton, Inno. Stående mongo: Rasmus "Mossan" Källum

IK Virgo på spexhumör. Övre raden: Erlandsson, John, Håkan, Falk, Sundh, Ahlgren, Tor. Undre raden: Viggo, Anton, Inno. Stående mongo: Rasmus ”Mossan” Källum

Andra halvlek fortsatte dock i samma anda som den första. Virgo tar dock över ytterligare lite mer bollinnehav och spelar långa stunder en både småtrevlig och nätt passningsfotboll. Målchanserna lös dock med sin frånvaro och i fotboll blir man inte belönad för ett fint spel och kraftigt bollövertag. I Matchminut 77 blir det tilltrasslat i Virgos straffområde. Inte på nått sätt farligt, men undanrensningen blev för vek och studsade rakt ut i höjd med straffområdslinjen och där fick en Vallenspelare helt ostört vrista in säsongens första mål för Bohuslänningarna. Kvitteringen satt minst sagt distinkt i min högra burgavel och det var inte så mycket att orda om.

Efter kvitteringen blev det väldigt stissigt i Virgoleden. Vallen hade helt klart fått blodad tand och hade väl kanske ingen mördande press men helt klart momentum i matchen. Man fortsatte att hota med inlägg i box och endast några minuter efter kvitteringen kommer ett välavvägt inlägg mitt in i boxen. Jag går ut för att boxa bollen och lyckas störa Vallenspelaren tillräckligt för att hans nick inte ska gå mot mål. Dock blev det inte bättre än att en fristående Vallenspelare enkelt kunde raka in skarvnicken som var på väg ut till inspark. Ett enormt, och förståligt, Vallenjubel med efterföljande TV-puckhög utbröt. Tyvärr för Vallens del så hade målgöraren varit lite för fri när han nickade in bollen. Något som uppmärksammades av linjemannen som vinkade frenetiskt för offside. Så istället för Vallenledning så lyckas Virgo i anfallet efter att mobilisera sig i ett välkomponerat anfall signerat debuterande och nyinsatte Ali Fayad. En elegant passning till Jocke Ahlgren som behärskat placerar in bollen bakom Vallenmålvakten. 1-2 till Virgo och 3 pinnar med hem till Mossen tillslut.

Man kan inte annat än att tycka synd om Vallen. Laget jobbar onekligen i motvind och när man väl får lite flyt i avslutningarna så vinkas man av för offside och åker dit på en kontring. Nu ska jag dock vara tydlig med att domaren antagligen vinkade av för offside helt korrekt, det var dock inte mycket av planen kvar att springa offiside på. Nu såg jag inte hela upprinnelsen, men magkänslan och snacket i omklädningsrummet efter matchen var att det, som tur var, var ett korrekt domslut. Virgo vinner dock helt välförtjänt trotts debaclet i matchens slutskede. Vi trillar stundtals väldigt fin boll även om vi måste bli ödmjukare i vårat genomförande de det slarvas en hel del i passningsspelet. Vi har ett enormt talangfullt lag och är nog till och med bättre rustade än förra året. Dock har vi inte hittat ett sätt att skapa lika mycket målchanser på som vi gjorde förra året. En skillnad är att vi i år ligger endast med en anfallare vilket givetvis gör att djupledsalternativen blir färre. Men vi borde ändå få fram mer chanser likt vi gjorde förra året. För Vallen var kanske inget dåligt fotbollslag, men de hade inte vunnit en division 4 i Göteborg heller.

Nu blev det i alla fall 3 nya pinnar och det hade känts fruktansvärt snopet om vi blivit utan poäng helt och hållet. Nu är vi med i racet på övre halvan av tabellen och det känns ju naturligtvis väldigt bra. Utfallet av övriga omgångar i denna serie förstärker ju dock känslan av att detta är en alla-slår-alla-serie. Åmål tog sin andra raka 1-0-vinst efter ytterligare ett straffmål mot Skoftebyn, Vänersborg klev tillbaka på vinnarspåret borta mot Älvsborg, Mellerud inkasserade sin första förlust mot Frölunda och Kungsbacka vann övertygande derbyt mot Fjärås. Detta gör att det är omöjligt att urskilja någon toppkandidat ur klungan av lag som kan nå varandra genom en vinst. Det är egentligen bara Ahlafors om åkte på däng mot Dalen och just Vallen som fortfarande har svårt att få in poäng och parkerar i botten med en varsin inspelad pinne.

Nu ser vi fram emot en härlig fredagsdrabbning mot förstaplacerade Kungsbacka. En match där vi får klara oss utan vår lagkapten Ahlgren som redan lyckats dra på sig 3 gula kort. Kungsbacka har vi dock mött en gång och vann tämligen enkelt med 4-2. Gemensam nämnare är att inte Ahlgren inte var med då heller. Dock lär det inte vara samma Kungsbacka så mönstras på fredag då de ryktas förstärkt en hel del. Spännande lär det bli och fredagsmatch på Mossen är alltid en höjdare! Så har ni inget bättre för er så är Mossens IP the place to be på fredag!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s