Vibbar från 1922

Då har det åter blivit dags för bortamatch och denna gång besöker vi Stora Höga och Vallens IF. Någonstans så blir detta ett revanschmöte mellan två lag som gick på pumpen i förra omgången. Vi gjorde en blek figur och förlorade mot Åmål med 0-1 medan Vallen åkte på ordentligt med storsmisk mot Fjärås där siffrorna skrevs till 5-0 och årets största förlust i div 3 NVG.

Förlusten var säkerligen värre för Vallen. Dels med tanke på det föga smickrande resultatet men även på grund av att de nu parkerar sist i tabellen och ännu inte lyckats göra några mål framåt. Och känslan är att man nog får rikta in sig på att försöka undvika bottenstriden i år. Man tappade ju sin stjärnstriker till Stenungssund inför säsongen och det lämnade ett tomrum som i vart fall ännu inte fyllts. Få mål framåt brukar ju inte leda till några topplaceringar direkt.

För vårt vidkommande så gäller det nu att försöka studsa tillbaka från förra veckans bottennapp. Och förutsättningarna för att göra det kunde väl egentligen inte vara bättre! I skrivande stund har vi nämligen inget återbud förutom de som är långtidsskadade. Självklart finns det väl lite småskavanker som nageltrång, mensverk och dålig kondition. Men truppen som åker till Stora Höga på lördag är kan nog vara en av de bästa som Virgo mönstrat sedan 1920-talet.

Så vad har vi då att vänta på lördag? Att Vallen skulle vara ett lag som får stryk med 5-0 varje match tror jag inte på för en sekund. Förra året slog man Romelanda med 8-2 och Romelanda vet vi var bra! Samtidigt är de det offensivt sämsta laget i serien just nu och vi i Virgo har en av seriens bästa defensiv. En aspekt som det inte pratas så mycket om är ju dock underlaget man bedriver sin verksamhet på. Vallen spelar och tränar på konstgräs vilket absolut har sina fördelar. Nackdelarna är ju givetvis när man kommer till bortamatcherna och det vankas gräs. Speciellt om gräset är allt annat än en golfgreen. Jag inbillar mig att detta kan vara en av anledningarna till att det rann iväg för Fjärås hemma mot Vallen. Nu åker vi upp till Stora Höga för den första konstgräskänningen på en månad. Omställningen lär ju inte vara den samma som när Vallen går på gräs, men det kan absolut bli en omställning för oss och därmed en klar fördel för Vallen.

Nu har vi både rutin i överflöd och vi vet hur man ska spela på konstgräs så det borde gå bra. Det är helt enkelt upplagt för en riktigt trevlig fotbollstillställning i Stora Höga på lördag. Och även om vi bara har spelat 3 omgångarna så är ju matchen klart viktigt då serien håller på att sätta sig. Nu tror jag i och för sig att denna serie är en alla-slår-alla-serie, men att vara ett lag på övre eller undre halvan kan påverka på ett psykologiskt plan och bli ett ok att bära om man hamnar på den undre. Vallen behöver vinna snart för att inte cementera sin plats i botten. Får vår del jagar vi mot den övre halvan. 3 poäng på Lördag och vi är med där vi själva tycker att vi borde vara.

***

Till denna vecka tänkte jag även ge mig på att tippa resultaten i denna omgång. Nu har man ju spelat mot några lag och hunnit få en känsla av resterade lag tack vare resultat och diverse matchreferat. Jag testar i alla fall så får vi se vad tid och engagemang räcker till i nästkommande omgångar.

Dalen/Krokslätts FF – Ahlafors IF
Dalen spelade resultatmässigt jämt i hemmaförlusten mot Skoftebyn senast, även om rapporterna gör gällande att Skoftebyn borde stängt matchen tidigare. Kämpa å slita kan i alla falla våra blågula grannar från Krokslätt och man verkar ha hittat sätt att göra mål på. Ahlafors har hittills inte gjort så mycket väsen av sig. Man har bara gjort ett mål frammåt vilket inte är godkänt men man har inte släpp in så fasligt heller. Helt enkelt ett väldigt svårtippat gäng. Det luktar kryss. Men jag sticker ut hakan och säger att Dalen lyckas bröta in en 2-1-boll i 89e.
TIPS: 2-1

Älvsborg FF – Vänersborgs IF
Älvsborg är seriens positiva överraskning hittills och har fått ihop 7 pinnar. Riktigt imponerande! Man har dock tränat på ambitiöst under våren är uppenbarligen väl förberedda för denna säsong. Vänersborg var snackisen innan serien började men efter att ha slagit Vallen med 2-0 i premiären har både mål- och poängskörden stagnerat. Skador gäckar förhandsfavoriterna. Nu verkar det dock ramla in folk från skadelistan och då kommer också poängen ramla in. Eller? Nja Älvsborg rider vidare på sin framgångsvåg en vecka till.
TIPS: 2-0

Västra Frölunda IF – Melleruds IF
Mellerud sitter inne på seriens yngsta trupp där typ hälften knappt får åka moppe till träningarna. Skämt å sido så har ungdomarna från Dalsland imponerat och är fortfarande obesegrade. Sist slog man Kungsbacka på hemmaplan och de är inte sista laget som kommer lämna Mellerud tomhänta. Men Ruddalen är allt annat Rådavallens mjuka ruff och framförallt blåser det inte orkanvindar där. Nä, underlaget på Ruddalen är inget man längtar, det är dock Frölundas borg och de vet hur de bemästrar underlaget. Tror Frölunda tar andra raka.
TIPS: 3-1

Kungsbacka IF – IFK Fjärås
Omgångens smällkaramell utspelar sig denna gång i Kungsbacka. Stekhett derby mellan Kungsbacka som börjat jättefint och Fjärås som smulade sönder Vallen med 5-0 sist. Helt klart den mest svårtippade matchen denna vecka. Vi har spelat mot båda lagen i år då vi mötte Kungsbacka i en träningsmatch i februari. Om jag trott att Kungsbacka mönstrade samma lag som mot oss så hade jag satt min högra pungkula på att Fjärås skulle vinna. Nu ryktas det dock att KIF har förstärkt fint och inledningen tyder ju även på att de blir att räkna med. Detta trots förlust borta mot Mellerud sist. Fjärås slog vi med 2-0 men jag tyckte ändå att de imponerade och vi slita hårt för poängen. Detta kommer bli en riktigt bra match där utgången är typ omöjlig att sia om. Jag fegar och säger kryss.
TIPS: 1-1

Vallens IF – IK Virgo
Så ska man alltså ge sig på att försöka tippa sin egna match på ett objektivt sätt. Nu är jag ju svensk. Jag är alltså ett resultat av både jantelag och diplomati och därför säger jag delad poäng, 0-0…

Meeen samtidigt så tror jag ju vi kommer bli svårslagna på lördag. Förutsättningarna redogör jag för ovan och jag är gärna inte den målvakt som Vallens gör sitt första mål för säsongen på.
TIPS: 0-2

IFK Åmål – Skoftebyns IF
Skoftebyn landar även de på 7 pinnar efter 3 omgångar och leder serien på fler gjorda mål än Älvsborg. I min bok har Skoftebyn seglat upp som laget att slå i år och frågan är om det är så många lag som kommer göra det? Våra banemän i IFK Åmål står inför en diger uppgift. Ryktas även om lite ekonomiska bekymmer i IFK. Vad det innebär (eller om det ens är sant) vet jag inte. Men då spelar jag även i ett lag där man får betala för att vara med å spela. Hur som så kan ekonomiska problem när det kommer till klubbens överlevnad stärka truppen och laget överträffar sig själva. Handlar det däremot om problem med spelarersättningar är det tyvärr raka motsatsen skulle jag tippa. Oavsett så spelar det ingen roll i denna omgång. Skoftebyn vinner å man gör det med några bollar.
TIPS: 1-4

/Sundh

Blench banner 1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s