1 Vinst – 1 Oavgjord – 1 Förlust

Förutsättningarna var perfekta. Solen lyste över Mossens IP och med den infann sig en behaglig vårvärme. Allt var upplagt för en fantastisk fotbollsdag. Tyvärr stod inte IK Virgo riktigt att känna igen och det lilla som kan ha uppfattats som fantastiskt var det nog endas IFK Åmål som lyckades känna.

Virgo mönstrade 4 nya startspelare i lördagens trupp. På backen gjorde Mackan Norberg sin första match för säsongen och på en helt ny position hittade vi Andy Bengtsson som agerade vänsterback. På mitten huserade futsal-duon Totte Lindén och Martin ”Caesar” Christiansson där den sistnämnda gjorde sin första virgomatch på några år. Samtliga gjorde det väldigt bra där framförallt Andy imponerade trotts sin rollovana och ålder. Trotts dessa herrars insatser så gjorde Virgo en blek figur. Visst, man kan kanske hävda att den samlade matchovanan i dagens startelva gjorde sitt, men jag vet inte. Klart är i alla fall att Virgo hade svårt att sätta sitt presspel och hamnade därför något långt ifrån sina motståndare som tilläts vända upp och drog på så sätt effektivt isär Virgos lagdelar.

Övre raden:

Övre raden: ”Caesar” Christiansson, Sundh, Ahlgren, Falk, Norberg, Mossan. Undre raden: Andy, Anton, Tor, Totte, Viggo.

Nu var dock matchen jämn rakt i igenom. Båda lagen skapade sina chanser båda lagen önskar nog mer av sitt spel än vad som visades upp. Mossens IPs för dagen något höga gräsmatta gjorde säkert sitt och svordomarna över den irrationella bollstudsen var många. Efter 30 minuters sparkande lyckas i alla fall Åmål ta sig in i strafforådet och få med sig en straff. Visst, Mossan är på spelaren men denna faller väldigt lätt. Hursom, straffen utdelades, jag gick åt tokfel håll och 0-1 till våra långväga gäster var ett faktum.

Andra halvlek var inte heller det något spelmässigt mästerverk. Det blev mer och mer tydligt att detta inte var Virgos dag. Avsluten studsade utanför målramen och när de väl var mot mål var de tyvärr alldeles för lösa eller tama. Med 20 minuter kvar drar Åmål på sig ett rött kort och vi får chansen att med en man mer öka trycket för att kvittera deras ledning. Men istället börjar passningsspelet att haverera och den riktiga pressen vi hade hoppats sätta rullade bokstavligen ut över sidlinjen.

0-1 i baken och Virgo inkaserar sin första förlust i årets div 3. Detta innebär att vi har en vinst, en oavgjord och en förlust. Fortsatt helt ok inledning även om lördagens förlust kändes väldigt onödig. Ska man ta med sig något från lördagen så är det kanske främst två saker som sticker ut något. Den mest påtagliga är att vi har ett enormt starkt försvar. Trotts att vi spelar med 3-backslinje så har vi bara släppt till ett slumpmål mot Mellerud och ett straffmål nu mot Åmål. Fjärås berömde vårt försvar och som målvakt så känns det väldigt stabilt. Det andra man kan ta med sig var att mot Åmål så fick vår bredd bekänna färg. 4 nya i startelvan och samtliga ska ha beröm. Lägg därtill ett par namn som fortfarande är på skadelista så har vi en stark trupp i år. Denna bredd skulle tagit poäng mot Åmål och denna bredd kommer även att behövas längre fram under säsongen.

Till helgen åker vi på besök till Stora Höga för att revanschera oss. Vallens IF är dock också ute efter revansch. En poäng har de lyckats skrapa ihop hittills och det kanske inte är världens katastrof efter 3 matcher som nykomling. Än värre för deras del är att de inte lycktas spräcka sin målnolla ännu. Med 0-7 i målskillnad och 0-5 mot Fjärås senast är de säkerligen lite sugna på utdelning nästa helg. Då gäller det att vi är på tårna!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s