Vart står IK Virgo?

Så har det då äntligen blivit dags! Efter 7 sorger och 8 bedrövelser har vi nu äntligen nått seriepremiär. Det har varit skadehelveten, sjukdomsbortfall och barnafödslar. Det har varit träningar mitt i natten, fiasko i Södercupen och ytterligare lite mer skador. Och kvar efter denna försäsong, den försäsong som skulle bli den bästa i IK Virgos historia, står nu en förening och ett lag där alla ställer sig samma fråga – Var i hela Hälsingland befinner sig IK Virgo?

Varför denna fråga är berättigad är ju delvis att göra med de skrala resultat vi presterat. Vi har egentligen bara 3 bra halvlekar. 2 mot Kungsbacka och en mot Fässberg. Att vinna två halvlekar med 6-1 och 7-0 mot Landala är ju givetvis inte dåligt, men det är resultat som inte har nått med division 3-status att göra. I övrigt har det ju inte gått något vidare. Det har inte ens sett bra ut. Känslan från sista halvleken mot Fässberg var i alla fall att vi lyckades identifiera vad vi gjort fel dittills under försäsongen och korrigerat det, för helt plötsligt spelade vi jäkligt bra! Nu var det bara en halvlek, men förhoppningsvis kan vi rida vidare på det.

Den andra anledningen till att frågan ställs är ju givetvis på grund av de förutsättningar vi har erbjudits. Centrumfotbollen har länge, länge saknat ett lag i riksserierna. Och inte undra på det! När man väl åter har ett Division 3-lag så erbjuds man två tider i veckan. På två olika planer. Klockan mitt i natten så hälften av dem bli obrukbara på grund av frost. Visst kan jag köpa att det är trångt om tider, men samtidigt är det inte mycket vi begär. Vi är inte det träningsflitigaste laget och det har vi aldrig yrkat på att vara. Men att få loss två träningstider på normala träningstider borde inte vara omöjligt. Speciellt inte när div 4- och div 5-lagen huserar på dessa tider enbart i egenskap av att de har ungdomslag.

Det som irriterar mest är kanske ointresset från förbund och kommun att göra något åt saken. När man mailar dem får man inget svar och när man ringer dem är de upptagna i möten. Och detta är årets underdrift. Och även om vi glömmer träningstiderna så återstår fortfarande Mossens IP. En pärla i centrum som mycket väl kan bli Göteborgsfotbollens stora skamfläck under 2015. Jag har tänkt avhandla detta mer ingående och med tillhörande bilder under nästa vecka. Men oviljan, det rena och skära ointresset, kring att hjälpa de mindre föreningarna gör ibland att man bara vill lägga ner, ta hälja och aldrig mer komma tillbaka.

Vad har vi då på våra motståndare i Mellerud? Tja, egentligen inget konkret fotbollsmässigt. Och detta är första gången jag skriver en Inför-blogg utan att ha någon aning om vad som väntar. Jag vet att de vann sin 4a med minsta marginal förra året. Jag vet att de så sent som i förra veckan kryssade mot Säffle FF som även de har division 3-status och jag vet att de har en lagledare som verkar vara en jäkla klippa. Ska man tänka som bettingfirmorna och bara se till förutsättningar och resultat, ja då är Mellerud skyhöga favoriter. Medans Virgo halkat runt på frostiga planer, dragits med stor frånvaro och kryssat mot division 6-motstånd så har Mellerud det rakt motsatta. Hur många planer som helst att träna på, en ung och träningsvillig trupp och resultat som ligger i linje med vad ett div 3-lag kan tänkas prestera.

Men hur funkar de på planen där allt avgörs? Vilka spelare ska man hålla koll på? Vilka ess har de i rockärmen? Ja, i detta går det ju bara att spekulera. En tröst i det hela är ju att Mellerud, om möjligt, har sämre koll på oss i Virgo. Och ska man då använda empiri som metod till att gissa, så har Virgo fler ess i rockärmen än de flesta lag, Mellerud inkluderat. Samantaget går det dock inte att komma ifrån att Mellerud får bära favoritskapet. Ambitionen i år lär vara att försöka klara sig kvar i 3an och då är nog allt annat än 3 poäng hemma mot ett otränat IK Virgo en riktig missberäkning.

Oavsett förutsättningar så rullar i alla fall bussen mot Mellerud iväg klockan 10 imorgon. Och det ska bli hur kul som helst! Någonstans har vi gjort det vi kunnat och nu får vi se hur långt det räcker. Viggo har i alla fall rakat sidorna på skallen, Ahlgren har kylt ölen till hemresan och jag har packat ner både daxvax och cigaretter. Det vankas helt enkelt seriematch igen för IK Virgo och då är det viktigt att rutinerna sitter!

***

Ska även passa på att hedra en avliden legendar. Gunnar Brusberg var en både hyllad och aktad handbollsmålvakt som främst kommer bli ihågkommen som världsmästare 1954 samt svensk mästare inte mindre än 5 gånger med Heim.

Innan handbollen tog över var dock Gunnar en snabb och lurig fotbollsforward i IK Virgo. Något som det pratats länge om i föreningen och därför vill jag, å IK Virgos vägnar, skicka våra kondoleanser till Gunnars familj och vänner.

Mer om Gunnar går att läsa här: http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Aktuellt/GunnarBrusbergharlamnatoss/

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s