Ett litet ljus i mörkret…

Äntligen så kom det då ett litet positivt besked från IK Virgo. Ett besked som i alla fall la lite balsam på vår stukade självkänsla. Men det var även en varningsklocka. En klocka som sa att vi kanske borde titta oss i spegeln och inse att om killen som tittar tillbaka på dig inte direkt har en kropp som en 20-åring så är antagligen inte vi själva så jävla vältränade. Det kan helt enkelt vara dags att jobba upp vår grundkondition för annars kommer det bli åka av i sommar.

Mot Fässberg lyckades vi tillslut vinna med 2-3. Sett över 90 var det rättvist. Men faktum är att vi var helt utspelade under de första 45 och Fässberg så ut att kunna jogga hem matchen efter 2-0 i halvtid. Förbannelsen som legat över oss under våren ekade högt under första halvlek och snabba, tekniskt duktiga mölndalspojkar gjorde livet surt för oss och blottlade våra totalt osynkade lagdelar. Precis som alla andra lag gjort under våren. Det krävdes lite ålderdomlig visdom för att få bukt på blödandet. Vår nya backklippa med 1978 som födelseår, Thomas Erlandsson, satte huvudet på spiken. Upp med backlinjen och täta till lagdelarna och vips så var IK Virgo i alla fall någorlunda i närheten av förra årets storspel.

Fässberg blev ordentligt tillbakatryckta och skapade i stort sätt ingenting i andra halvlek. Reduceringen kom på Ahlgrenstraff efter att Ibbe blivit tokkapad, 2-2 kom med 10 kvar och bara för att retas lite med de allt mer uppgivna Fässbergsspelarna så stänkte Ahlgren dit en frispark till 2-3 med 3 min kvar.

Grymt skönt att vinna. Grymt starkt att vända. Virgo visade lite klass och man gjorde det dels med en uppsjö av spelare borta och man gjorde det mot ett Fässberg som, i ärlighetens namn, var väldigt bra och definitivt kommer aspirera på seriesegern i kommande Div 4A.

Nu gäller det att försöka träna på bra. Få tillbaka skadade spelare och framförallt undvika nya skador. Vi har inga mer matcher inplanerade så det gäller att försöka få upp närvaron på de få träningarna vi faktiskt har inplanerade. Vi kommer kliva in i serie där de flesta lag har kört på med 4 träningar i veckan. I Virgo åker vi istället på bollfritt träningsläger till Halmstad och jobbar på det sociala. Det återstår att se om ren glädje står sig även på elitnivå eller om det blir ett brutalt uppvaknande och en tråkig sommar.

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s