Mot ljusare tider

Då kan vi lägga ytterligare en försäsongsvecka bakom oss och frågan är om man blivit så mycket klokare. Tveksamt. Inte sportsligt i alla fall. Och anledningen till detta är helt enkelt de skrala resultat som vi åstadkommer på fotbollsplanen. På onsdagskvällen spelade vi match nummer 3 i Södercupen och för motståndet stod Göteborgs BK. Ett GBK som huserar i division 6 men som ändå imponerat i cupen och matchen utgjorde således gruppfinal. Matchen slutade 0-0 och imponerandegraden är 0. Nu såg jag själv inte matchen men recensionerna och omdömena från närvarande personer skvallrade om ett hafsigt och slarvigt passningsspel och en oförmåga att skapa målchanser. Något som även oroar är indikationerna på att vi inte spelar som ett lag. Vi har inget eget spel och väljer ofta lösningar där viljan att avgöra själv styr valet.

Men nog om matchen för det är de fortsatta förutsättningarna som är intressant. GBK vann nämligen sin sista gruppspelsmatch mot Balltorp med 2-1 och står därmed på 10 poäng, 5 gjorda mål och 1 insläppt. Vi står med en match kvar på 7 poäng, 4 gjorda mål och 1 insläppt. Det är alltså enbart vinst mot Lindome som gäller på onsdag. Och gärna undvika resultatet vinst med 1-0. Vinner vi med 1-0 så hamnar vi och GBK på samma poäng, samma målskillnad, samma antal gjorda mål och ett inbördes resultat som inte ger något av lagen någon favör. För att skilja på lagen ska då straffläggning tillämpas. Smidigast hade varit att vi under onsdagskvällen hade slagit de straffarna. Nu kan vi alltså tvingas till en ny ”match”. En match som bara innebär några straffsparkar. Och frågan är hur tusan man ska lösa det då. Det är nog som sagt bättre att bara vinna med 2-0.

Den andra matchen spelades under lördagen och för motståndet stod det nyblivna division 2-laget Kortedala. Ett motstånd som var av en helt annan kaliber än de division 6-lag vi spelat mot de senaste matcherna. En bra värdemätare med andra ord.

Virgo, som fortsatt lider av mycket sjuk- och skadefrånvaro, började ganska piggt. Man borde till och med tagit ledningen per omgående då Kortedalas målvakt fått hjärnsläpp och helt sonika plockat upp första bästa hemåtpass med händerna. Tyvärr är vi ovana vid dylika situationer och den indirekta frisparken 2 meter från mål resulterade inte i något mål.

Kortedala äter sig sedan in i matchen och äger sedan den mesta av matchbilden och visar stundtals upp fina kombinationer av fin division 2-nivå. Kortedala tar också ledningen efter en omställning där man efter några fina passningar spelar bollen snett bakåt och från straffområdeslinjen kan piska in bollen i vänstra gaveln. Virgo står dock upp bra och lyckas kvittera i slutet av försa halvlek genom Niklas Högfeldt på hörna och har med sig 1-1 i halvlek.

I andra halvlek är Kortedala numret större. 2-1 kom efter jag inte lyckas hålla koll på mina kakfingrar och skottreturen hamnat på fötterna på Kortedalas anfallare. Nu stod han förvisso offside, men det är som det är. 3-1 och 4-1 kommer av att vi går bort oss i markeringen i straffområdet och Kortedalas spelare behövde inte förta sig för att raka in målen mot slutet. Vi avslutar snyggt genom en kvittering av Norberg och kunde även fått straff i slutminuten då Kortedalas målvakt river ner Anton i en luftduell. Men matchen slutar 4-2 och trotts förlusten så fanns det bra saker att bygga vidare på. Vi måste dock börja hitta tillbaka till vårt grundspel. Just nu är det mycket långbollar och få passningar inom laget. Förhoppningsvis kommer det så sakteliga tillbaka när sjuk- och skadelistan blir något mindre och vi kan få lite kontinuitet i laguppställningarna.

Om man tittar till det som sker utanför fotbollsplanen går i alla fall mungiporna upp något. På Facebook har fanpagen kompletters med en liverapporteringssida. På IK Virgo Live (https://www.facebook.com/pages/IK-Virgo-Live/830674757005559?fref=ts) kommer man från nu kunna följa föreningens matcher live genom att få uppdateringar i form av mål, varningar, skador etc. Fantastiskt kul och jag hoppas att detta kommer falla väl ut.

Personligen håller jag på att jobba på en Inför-reportageserie där jag genom intervjufrågor tar tempen på vårat motstånd i serien. Jag tror själv att detta kan bli både bra och underhållande läsning och jag hoppas jag kan få ut första intervjun inom kort. Truppen är nu spikad och detta innebär att vi nu kan summera antalet nyförvärv. Min förhoppning är att jag ska få till någon form av intervju med dessa nyförvärv. I vilket format detta kommer ske har jag inte bestämt mig för ännu. Vi får se vad tid och ambition räcker över till, men någon form av presentation tycker jag hade varit roligt att få till.

En match väntar under denna vecka. Och den är som sagt av ganska viktig karaktär. Lindomes juniorer har väl inte rosat marknaden direkt och frågan är om Lindome har funderingar kring att komplettera laget med A-lagsspelare eller rent av kommer med hela sitt A-lag. Det kan med andra ord bli väldigt spännande på onsdag. Och det känns faktiskt kul att kunna säga att dramatiken kan följas live på facebook!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s