Halsfluss

Halsfluss har under veckan åter reducerat ner bloggaktiviteten till ett minimum. Halsfluss (som är en mindre angenäm upplevelse för de oinvigda) till trots så har det varit god aktivitet på vårt herrlag. Eller god och god. Det har i alla fall varit aktivitet på vårt herrlag. För känslan är fortsatt ytterst ambivalent kring statusen på årets IK Virgo. Å ena sidan så känns det som vi är slagkraftiga. Vi har en rad namn i både träning och på gång vilket skulle kunna ge en ytterst respektingivande laguppställning inför 2015. Samtidigt så är det lite väl många kansken i luften. Några kanseken i form av skador som vi gärna vill ha åtgärdade och utläkta bums, några kansken i form av påskrifter som inte är klara och några kansken i form av just form.

Med detta i åtanke ska jag nu försöka ge mig på en sammanfattning av de två matcherna som spelats under min sjukfrånvaro. Det får, av förklarliga skäl, bli analyser byggda av ögonvittnesskildringar. I dessa fall ytterst kortfattade ögonvittnesskildringar.

I lördags tog vi emot Skottfint hemma på Guldheden Södra. Ett Skottfint vi inte spelat mot sedan vi stångades mot varandra i 6an för ca 8 år sedan. Skottfint som förra året degraderades från en serie för första gången i klubbens historia drog här längsta stråt i en sömnig match. Man gjorde det dessutom via sitt signum; fasta situationer och man lyckades vända ett underläge till vinst med 2-1. Nisse, som vaktade målet denna dag, ska inte lastas för de insläppta. Men det är ju givetvis inte superimponerande att inte kunna mönstra en målvakt till en träningsmatch inför en division 3-säsong.

Igår drog även årets upplaga av Södercupen igång. Detta års upplaga innebär två stora förändringar. Ett gruppspelsformat där samtliga lag garanteras minst 4 matcher. Kanon! Det har varit ett problem för främst de mindre klubbarna att det oftast bara blir en match i cuppen. Denna match har då kostat mer än det smakat för respass-lagen och detta format är givetvis en bra lösning. Den andra nyheten som kommer som följd av förra årets megastrul med Svenska Cupen-kvalificering, dvs. årets Cup är INTE kvalificerande till Svenska Cupen då vi redan har tilldelats 2015 års plats. Bedrövligt! Inte för att jag ser att de skulle kunna göra det på ett annat sätt om de nu prompt skulle ändra i ordningen, men det ger ju naturligtvis inte cuppen ringaste intresse. Detta syns ju givetvis direkt då Lindome kommer mönstra sitt juniorlag i denna upplaga. Detta gör att vi faktiskt är toppseedade tillsammans med Dalen om man bara räknar divisionstillhörighet. Och med tanke på förra årets viktoria så kanske vi till och med är laget att slå iår. När hände det senast? #bästicentrum

Premiärmatchen spelades mot FC Heden och var även den ett riktigt sömnpiller fullt av felpass. Virgo visade noll mästarklass och ryktet säger att Heden till och med hade 1-1 med mersmak med enbart 2 minuter kvar. Norberg petar då in 2-1 och Tor fastställer sedan 3-1 i sista minuten. Förvisso mästarklass att avgöra sent. Men det skiljer nästa 3 divisioner och vi borde kunna manövrera ut ett div 6-lag på ett tydligare sätt. Nu är Heden hyffsat kända för att spela jämnt mot bra lag för att sedan spela dåligt när man själv ska föra matchen, men ändå.

Hur som helst, nu är Södercupen i alla fall igång och vi kliver med stormsteg in i mars månad. Nu börjar det bli viktigt att hitta rätt på pinalerna, få till signaturer som behöver komma på plats och se till att rensa skadelistan. Den 18e april åker vi till Mellerud för seriepremiär och dit är det 7 veckor. Eoner av tid rent Virgoempiriskt, men för att dämpa våra åldrande hjärtpumpar så vore det skönt med lite positiva besked snart.

P.S.

Årets hitills snedaste går till vår annars så eminenta kinesiska klädsponsor UCAN. De lyckades med bedriften att sätta samtliga Virgologgor snett på våra nya träningsställ. Visserligen är det lite Swag å ha kronan på snedden, men nä…bara skicka iväg till sömmerskan och åtgärda.

IMG_1886

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s