Offensiva spelare var bästa försvar

Det var svårt att inte dra på smilbanden lite extra när man vaknade upp på lördag morgon. Ett gyllene läge att göra ett avgörande ryck i tabellen hade nämligen uppdagats i och med Romelandas oväntade förlust mot ett avsågat Hisingsbacka kvällen innan. Vinst mot Kode skulle innebära ett 6-poängsförsprång ner till Romelanda med endast just 6 poäng kvar att spela om. Och det kändes i omklädningsrummet. Blås-igång-någon-jävla-gång-då-stämningen var minst sagt påtaglig.

Det var också ett fokuserat Virgo som tog tag i taktpinnen från start. Redan efter 7 minuter hade vi skapat en rad chanser och även tryckt in 1-0 genom Ahlgren. Givetvis en drömstart. Vi fortsatte att trumma på och göra det jobbigt för Kode och spelade stundtals väldigt fin fotboll. Den för dagen nya defensiven bestående av Norberg, Håkan och Tommy ”Tycker om mig” hade inga problem att avstyra Kodes både få och lättlästa anfall. När halva halvleken spelats så skiftar dock momentum oväntat. Vi börjar slarva i press-spelet och hamnar fel i definsiven och helt plötsligt har Kode skapat både frilägen och målchanser och verkligen fått serieledarna i gungning. Kvitteringen uteblev dock och i minut 30 kunde istället ”Tycker om mig” påpassligt trycka in 2an efter fint inspel av Totte på en något för lång hörna. Skönt , välbehövligt och ledning med 2-0 i paus.

Kode chocköppnar efter paus med en vacker omställning där Kodes gigant Anderberg hittar en fristående medspelare som i sin tur hittar mellan benen på undertecknad. Det kändes väldigt onödigt att bjuda in Kode i matchen på det sättet. Men det kanske även var en välbehövlig väckarklocka. För det dröjde inte länge förens vi gjorde 3-1 efter ett fantastiskt fint klapp-klapp-spel och ett lobbskott/inlägg i krysset av Viggo.  6 minuter senare stänger sedan Norberg matchen med 4-1 efter en hörna. Matchens andra backmål. Resten av matchen blev en transportsträcka som fick krönas när världens vackraste rörelsemönster, Håkan Alberts, tryckte dit 5an tillika backmål nummer 3 i matchens slutskede.

Matchen slutar alltså 5-1 till Virgo efter 3 backmål från den nykomponerade backlinje. Även om Kode hade några korta perioder så var vinsten kassaskåpssäker. Vi var helt enkelt några nummer större än Kode som efter förlusten enbart är 2 poäng före Africa och nedflyttning. I andra ändan av tabellen drar nu Virgo iväg och ledera med 6 poäng. 6 poäng som innebär att man bara behöver ett ynka poäng på två matcher för att bärga segern i årets div 4A. Och med tanke på att vi hittills snittat 2,65 poäng per match så vore det ju inget annat än jämförbart med Tre Kronors match mot Vitryssland i Salt Lake City eller Spaniens insatts i årets fotbolls-VM om vi inte lyckas ta den poängen. Med andra ord ett riktigt jävla praktfiasko. Men det är klart. Att få stryk av Romelanda borta är inget ovanligt och sedan möta ett Africa som spelar med kniven mot strupen. Mm, större under har ju faktiskt hänt.

Det är rätt gött att vara Virgoit jämt nu. Det är jäkligt gött att vinna fotbollsmatcher och det är jäkligt gött att sitta vid klubbstugan i sensommarsolen och njuta i lagkamraters sällskap. Det är gött att vara Virgoit, luta sig tillbaka och tänka på de senaste årens utveckling i klubben. Det är gött att vara Virgoit och inse att vi har gått från att vara ett harvande div.7-gäng till att istället vara Centrumstadsdelens bästa herrlag. Det är gött.

/Sundh

Kollage från Virgo -Kode. Bilder lånade från Kodes hemsida.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s