Kontinuerliga topplag

För några veckor sedan skrev jag om tillfällen som kan vara få stora konsekvenser för utgången av serien. Resultat eller händelser vars ringar på vattnet utvecklas till rena tsunamivågor som obönhörligen rensar väg för hur serien kommer utgestalta sig. Förra veckan skrev jag om vikten av att leda tabellen efter omgång 11. Att det var viktigt att ta sina 3-poängare för att inneha denna position när serien vänder för att på så sätt ha historien i ryggen inför hösten. Well, kvällens drabbning är en Godzilla-hybrid av båda dessa analyser. Den som segrar ikväll skickar ett enormt budskap till resterande lag i serien och kommer dessutom med största sannolikhet att stå som serieledare efter omgång 11.

Div. 4A har utvecklats till en uppgörelse mellan kvartetten IK Virgo, Floda, Semberija och kvällens motståndare Romelanda. Analyserar man de inbördes resultaten mellan dessa lag så kan man skönja en tendens. Visst, lagen har bara spelat 2 matcher av 6 mot varandra men det är likaledes en tendens. Den tendensen säger att Floda och Semberija sitter inne på toppkvaliteten. Man tar poäng mot topplagen men kan djupdyka mot övriga lag. Floda har kryssat mot oss och slagit Romelanda. Semberija har kryssat mot Romelanda och slagit oss. Tendensen säger vidare att Romelanda och Virgo står för kontinuiteten. Man slår de lag man ska slå men tappar poäng mot topplag. Vi har torskat mot Semberija och kryssat mot Floda. Romelanda har torskat mot Floda och kryssat mot Semberija. Man kan ju alltid analysera vilken egenskap som är bäst i det långa loppet, 1an och 2an just nu är ju trotts allt vi och Romelanda. Just därför är kanske kvällens match extra viktigt. Vinst ikväll indikerar inte bara vilket av de stabila topplagen som är bäst just nu, utan även att just detta stabila topplag är benäget att även slå de övriga topplagen.

Romelanda är seriens positiva överraskning i år och har 6 raka 3 poängare i ryggen. Dessutom öser man in mål så självförtroendet är det nog inga fel på. Man tog steget upp till 4an förra året efter att ha slutat 2a efter United Africa i Div. 5. Det var andra året i följd föreningen slutade 2a i Div 5. 2012 var det länge jämt i tabellen, men när serien var summerad var det vi själva som tog hem det med 10 poängs marginal. Nu ska jag villigt erkänna att jag inte har stenkoll på Romelandas trupp, men jag får för mig att laget består av ungefär samma trupp som när vi kombaterade 2012. Och det är inte fy skam! Laget bärs av Fredrik Lagermyr som även öser in mål på topp. En reslig herre som när han är i form säkerligen inte gör bort sig i Allsvenskan. 2012 vann vi varsitt hemmamöte mot varandra. Romeland vann sin hemmamatch med 1-0 efter en jämn tillställning där Romelanda kunde kontra in en boll. På Mossen var det mindre jämt. Virgo gjorde då säsongens kanske stabilaste match och vann med 2-0. Jag kan inte minnas att de ens sköts ett skott mot mig i Virgomålet då.

Virgo är ikväll ett något skadeskjutet sällskap och startelvan är inte ännu satt med 7 timmar kvar till match. De tre senaste matcherna vittnar ju inte heller om någon jätteform. Känslan är till och med den att vi inte är favoriter ikväll. Och det kanske är det som vi behöver för att hitta den där nytändningen. Vi är det mest bollförande laget i serien och har antagligen den bästa toppkvaliteten. Att då få spela en match där man kanske inte förväntas vara det bollförande och konstruktiva laget kan ha en positiv inverkan på prestationen. Känslan är ju att det gått ”lite i lås” de senaste matcherna. Att då få spela en match med ryggraden som främsta instrument kan gör underverk.

Återigen en match innan en ledig dag. Återigen verkar vädret bli helt ok. Återigen vankas det finfin fotboll på Mossens IP och återigen står ölkannorna på kylning uppe på Johannebar. Den stora frågan ikväll är dock om IK Virgo återigen ska ta 3 pinnar?

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s