Historien hintar INTE om vad som komma skall?

Vanligtvis älskar jag historia. Jag älskar att sitta och titta tillbaka i det förflutna för att hitta mönster och upprepningar. Hitta något som indikerar om hur framtiden kommer att utspela sig. Jag har tidigare på denna bloggsida både hänvisat till succésäsongen 2009 och ända tillbaka till 1938/39 års tabell, allt med förhopningen om att just de mönstren från de säsongerna kommer att upprepa sig. Idag är ingen sån dag. Idag hoppas jag att alla historiska slutsatser och indikationer bara kan dra åt helvete.

Ni känner alla till vad som hände under förra säsongen. Vi började, precis som i år, med att vinna en massa matcher i början och toppa serien. Vi åkte sedan, precis som i år, ut till Bergsjövallen och fick torsk mot Semerija. Följande match spelades, precis som i år, hemma mot Floda. Vi fick då stryk med 0-4. Men det var inte bara 3 poäng som Floda fick med sig hem
från Mossens IP förra året. Dom beröva oss också vårt självförtroende och den känslan som vi hade haft i inledningen av säsongen försvann och begravdes där och då. Förra året reste vi oss aldrig från den smällen.

Av just den anledningen hoppas jag att dagens drabbning mellan IK Virgo och Floda inte blir en historielektion. Jag ser hellre att det blir ett skådespel där temat är revansch.

Vi har nämligen dubbel revansch att utkräva ikväll. Dels efter förra veckans
plattmatch där ingen individ kan känt sig speciellt nöjd med sin insatts. Och
dels för det sätt som Floda har förnedrat oss de två senaste mötena lagen
emellan. 0-4 följdes som bekant upp med mindre smickrande 7-2 på bortaplan efter att Mossan och undertecknad dragit på sig 2 tidiga röda kort. Just den historien lär i alla fall inte upprepa sig. Mossan såg till att säkerställa att detta inte skulle upprepa sig genom att ta ett rött kort förra matchen.

Dagens match har alla förutsättningar att bli en riktig höjdare. Ett toppmöte mellan två av seriens bästa (?) lag på ett soldränkt Mossens IP ger förhoppningar om en fantastiskt inramning ikväll.  Virgo kommer till dagens drabbning något sargat. Killen som spelar fotboll som en enbent ängel, fantastiskt vackert men emellanåt jävligt vingligt, Rasmus ”Mossan”
Källum är som sagt avstängd. Björn Isaksson är på Filipineran och vips så var 67% av backlinjen borta.Floda kommer från 6 raka utan förlust där det enda poängtappet kom sist efter en mållös tillställning mot Hisingsbacka. Floda var inför serien tungt favorittippade och föreningen är en gigant i jämförelse med oss City Slickers från Virgo Floda är därmed säkerligen sugna på att återställa balansen mellan föreningarna genom att vinna dagens tillställning.

Sammanfattningsvis ska väl även konstateras att det antagligen, som tur är, bara är jag som ägnar tid och tanke åt sådan pseudo-vetenskap som spådom i historiska serietabeller. Kvar från förra årets laguppställning mot både Semberija och Floda är endast en handfull spelare. Nya förmågor tillför både rutin och kunskap. Och även om jag vet att Virgo-andan nu mer
ligger dem djupt om hjärtat så hyser jag även god tro om de även är väldigt sugna på att skriva om förra årets tråkiga resultat. Ikväll har vi chansen att göra det. Ikväll har vi återigen chansen att skapa oss bra förutsättningar för
utgången av serien. Ikväll bör kvällen gå i revanschens tecken för att skapa ny historia.

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s